Alább teljes terjedelmében közöljük a Coinbase blogján megjelent cikket:

Múlt héten a Coinbase Custody fogadta az első letétet. Ma, büszkék vagyunk, hogy bejelenthetjük, hivatalosan is elérhetővé váltunk a vállalkozások számára. Az elkövetkező hetekben továbbra is világszínvonalú ügyfeleket fogunk bevonni: kriptofedezeti alapokat, váltókat és ICO csapatokat.

A Coinbase Custody küldetése az, hogy a digitális valuta típusú befektetéseket elérhetővé tegye az összes hitelképes pénzügyi intézmény és fedezeti alap számára. Hogy ezt elérjük, törekedni fogunk arra, hogy mi legyünk legmegbízhatóbb és legkönnyebben kezelhető kriptoletéti szolgáltatás. A Coinbase Custody a Coinbase harcedzett kriptoeszköz hideg tárolási módszerének, és átfogó ügyfél lefedettségi programjának kombinációja.

Kriptoeszköz-biztonság

Az elmúlt hat év alatt a Coinbase úttörőjévé vált a vezető kriptotárolási technikáknak és jelenleg is több mint 20 milliárd kriptoeszköz lététért felelős. A Coinbase Custody ezekre a tapasztalatokra építve kínál egy vadonatúj, független megoldást az intézményi megrendelők számára. Ez az új hideg tárolási rendszer szigorú behatolás-ellenes teszteken, illetve titkosítási tervvizsgálatokon ment keresztül, de további, rendszeres külső vizsgálatokat is végeztetünk majd, hogy biztosítsuk a platform folyamatos biztonságát.

A Coinbase Custody egyedi funkciói:

  • A kriptoeszközök láncon történő elkülönítése
    Hasított, offline privát kulcsok, amelyeknek földrajzilag elosztott ügynökök határozatképességére van szükségük a titkosított hardveren történő tranzakciók aláírásához.
    Többszörös biztonsági réteg
    Robosztus hideg tárolási könyvvizsgálat és jelentéskészítés
    Letétnyújtás egy szabályozott, intézményi brókereken keresztül

A Coinbase Custody partnere, az Electronic Transaction Clearing (ETC) szakértelmét és rendszereit is felhasználja. Az ETC egy SEC rendszerében regisztrált bróker-kereskedő, és FINRA tag. A vállalat szabályozott pénzügyi jelentésekkel és független könyvvizsgálatokkal foglalkozik.

Mi jön ez után:

A Coinbase Custody a kriptoeszközök biztonságos tárolását kínálja mind amerikai, mind pedig európai intézmények számára. Reményeink szerint még év vége előtt sikeresen beléphetünk az ázsiai piacra is.

Továbbá, a következő hónapokban a szabályozói értesítések függvényében arra összpontosítunk majd, hogy olyan funkciókat és szolgáltatásokat építsünk, amelyekre az intézményi ügyfeleinknek szükségük van.

Nagyobb kriptoeszköz-támogatás

A Coinbase Custody jelenleg a BTC, ETH, LTC és BCH kriptovalutákat támogatja. Terveink szerint folytatódni fog a támogatott eszközök skálájának kiszélesítése.

Rugalmasabb hozzáférés az alapokhoz

A Coinbase Custody hideg tárcája mellett elérhető lesz egy biztonságos, elkülönített forró tárca is, ütemezett pénzkivonásokkal és maximális rugalmassággal.

„Kripto-első” funkciók

Hosszabb távon már azon gondolkodunk, hogy lehetne ügyfeleink számára biztonságosan elérhetővé tenni, hogy részt vehessenek a kripto-ökoszisztémában a proof-of-stake-en, és elosztott irányításon keresztül. Bízunk benne, hogy ügyfeleinkkel együttműködve piacra dobhatjuk ezeket a funkciókat is.

Ahogy a kripto folytatja eszközosztályként való fejlődését, és egyre több intézmény lép be a piacra, a Coinbase elkötelezett abban, hogy biztosítsa számukra az egyedi igényükre szabott termékeket és szolgáltatásokat. A Coinbase Custody a megbízható tárolási szolgáltatást nyújtja, és lehetőséget kínál ügyfelei számára, hogy belemerüljenek a kriptoeszközökben rejlő lehetőségekbe. Örömmel várjuk, hogy még több igényt kielégíthessünk az elkövetkező hónapokban.

Forrás: blog.coinbase.com