A Bitcoin egy 5000 dolláros üzlet, állítja El-Erian, az Allianz vezető közgazdásza

-

Az Allianz pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó cég vezető gazdasági tanácsadója, Mohamed El-Erian, június 29-én a CNBC-nek azt nyilatkozta, úgy gondolja, hogy a Bitcoint (BTC) értékmegőrzőként fogják kezelni – és azt fontolgatja, hogy venni is fog belőle, ha az ára eléri az 5000 dollárt.

Míg El-Erian jelenleg nem rendelkezik Bitcoinnal, a befolyásos közgazdász azt állítja, hogy vásárolna belőle, persze csak akkor, ha az eléri az 5000 dolláros árfolyamot. Ezt azzal magyarázza, hogy ”jó megérzése” van ezzel kapcsolatban.

El-Erian a 2017-es év végén a Bitcoin egekbe emelkedő árait „tiszta spekulációként” utasította el, szerinte az árfolyamot a „kripto társadalomba” belépő emberek mozgatták.

Hozzátette, hogy:

„Nem hiszem, hogy még egyszer eléri a 20.000 dolláros értéket, de úgy gondolom, hogy létre kell hozni egy olyan alapot, ahol az emberek tényleg hisznek a Bitcoin jövőjében, illetve ami végül biztosítja majd az áremelkedést.”

El-Erian elmondta, hogy úgy gondolja, a kriptovaluták hosszú életűek lesznek, viszont a jövőben a maitól eltérővé formálódnak majd:

„Azt gyanítom, hogy 10-15 év múlva már lesznek digitális pénznemeink, de az állami szférának is lesz beleszólása. Nem lesz tiszta Bitcoin. Viszont a blokklánc-technológiát érdemes komolyan venni.”

El-Erian véleménye szerint hosszú távon a Bitcoin inkább „egy árucikkszerű eszköz, amivel kereskedni lehet, de inkább értéktároló”, mintsem pénznem lenne.

Ebben a tekintetben a véleménye teljes összhangban van az Egyesült Államok Határidős Kereskedést Ellenőrző Bizottságának (U.S. Commodities Futures Trading Commission (CFTC)) jelenlegi álláspontjával, amely már 2015 óta árucikként osztályozza a vezető kriptovalutát.

El-Erian azonban úgy véli, hogy a kriptovaluták elfogadása „sokkal lassabb lesz, mint ahogy azt a kriptopénz-hívők gondolják.”

2017-ben szintén ezt az álláspontot képviselte, előre látva a Bitcoin későbbi „árrobbanását”, de úgy véli, hogy a „tömeges adoptálás” nem történik majd meg, legfőképp a kormányok beavatkozása miatt.

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) és más kriptodevizák a közel-keleti feszültség növekedésével elvéreznek

A kriptopénzek piaca hatalmas mértékű reakciót jegyzett a közel-keleti feszültségek eszkalálódására. A Bitcoin (BTC), a néhány perc alatt értékének közel 8%-át veszítette el, miközben más...

ONDO (ONDO) árfolyam elemzés 04.13.

Prémium ONDO (ONDO) Az ONDO (ONDO) függetlenítette magát a szélesebb kriptopiactól, mivel a napi grafikonja zöld maradt, míg mások elvéreztek. Tény, hogy az ONDO-nak sikerült az altcoinok királyát,...

A CYBRO előértékesítése: A Dogecoin, Shiba Inu és Dogwifhat befektetői mellett, lovagolja meg a hype-ot, és szerezz profitot!

Vendégbejegyzés A kriptopiacon zajlik a legújabb előértékesítési lehetőség, látszólag olyan nagy nevek nyomdokaiba lépve, mint a Dogecoin és a Shiba Inu. Egy új játékos lép a...

Dogecoin long vagy short? Íme, hol állnak a kereskedők a DOGE 13%-os esése után

A piac elemzése során kiderült, hogy a kereskedők a Dogecoin (DOGE) legutóbbi küzdelmei ellenére is pozitívan álltak a Dogecoin hozamához. A DOGE korábban úgy tűnt,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!