Május közepén érkezik a Solana saját okostelefonja

-

A Saga néven emlegetett okostelefont már nagyon várják a közösségben, és a mostani bejelentés alapján május 8-án debütál a nagyközönség előtt a kifejezetten a web3-as funkciókra specializálódott eszköz, amely ráadásul a Seed Vault funkciónak köszönhetően saját kriptotárolást is lehetővé tesz.

A Solana blokklánc mögött álló Solana Labs elmondta, hogy az előrendeléseket valamivel korábban, már április 20-án postázni kezdik.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Solana hivatalos Twitter-fiókján a csapat elmondta, hogy a telefonnal modernizálni akarják az interakciókat a felhasználók és a kriptopénzek között, így a digitális eszközök sokkal egyszerűbben használhatók, és sokkal biztonságosabbak lesznek.

A készüléken az Android 13-as verziója fut majd, és számtalan előre felinstallált web3-as, decentralizált applikáció megtalálható lesz majd rajta.

512 giga tárhely mellett a Seed Vault biztosítja majd a tárcaszolgáltatást, saját hardveres elemmel kezelve a privát kulcsokat, 6,6 colos kijelzőt kapunk, és ujjlenyomat-szenzort a fokozottabb biztonságért.

Két kamerát építettek a készülékbe, egy 50 és egy 12 megapixelest, a töltést pedig USB-C kábelen keresztül tudjuk majd megoldani.

A kezdőár 1000 dollár, azaz majdnem 400 ezer forint, ezért pedig nagy rakás app jár, amelyet Solana Mobile Stack néven emleget a cég.

Ez összesen 16 applikációt jelent, amelyek a web3 legtöbb részét lefedik, legyen az NFT, DAO, staking bányászat, vagy bármi más.

A Saga nem az első mobiltelefon, amelyet a kriptoiparra kihegyezve dobnak piacra. Korábban a HTC kiadta a saját Exodus modelljét, a Samsung Galaxy S10 is rendelkezett több, kifejezetten kriptós applikációval, és a Siren Labs is megvásárolhatóvá tette a Finney nevű készülékét, 999 dolláros áron.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Az Exodus és a Finney nem vert fel nagy port, gyakorlatilag bukott terméknek tekinthetők, a Samsung viszont a mai napig biztosítja a Blockchain Keystore SDK-t az android készülékek számára.

A Saga az OSOM vállalat gyártmánya, amely cég kifejezetten a magánszférát védő megoldásokra specializálódott.

A Solana Mobile csapatával nemrégiben kezdtek együttműködésbe, majd 2022 szeptemberében 25 millió dollár befektetői pénzt szereztek a fejlesztéseikhez.

zeta

Olvastad már? Íme Donald Trump NFT eladási sztorija, amit nem szabad kihagyni

Forrás: news.bitcoin.com

Kiemelt kép: store.solanamobile.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Újabb kódhibát találtak egy defi protokollban, de most negyedmillió dolláros jutalom járt érte

Egy kiberbiztonsági szakértőt 250.000 dolláros jutalmat kapott egy olyan defi sérülékenység felderítéséért, amelynek révén a hackerek a múltban milliókat lophattak el a különböző kriptovaluta protokollokból. Manipulálható...

Polkadot (DOT) technikai elemzés 05.02.

Prémium Polkadot (DOT) A legjobban teljesítők között a Polkadot ígéretes fellendülési lehetőséget mutat, mivel leküzdi a kínálati hullámot. A Polkadot (DOT) árfolyama a bikás fordulat lehetőségével lassan lendületet...

Lengyelországban terjeszkedik a Dél-afrikai VALR tőzsde

A VALR, Dél-Afrika legnagyobb kriptotőzsdéje hamarosan Lengyelországban is kínálni fogja kriptovaluta szolgáltatásait, és aktívan keresi a lehetőségeket más joghatóságokban is szerte a világon. A Reutersnek adott...

Vége a Bitcoin 7 hónapos „eufóriájának”?

A Bitcoin (BTC) Net Unrealized Profit & Loss (NUPL) mérőszáma azt mutatja, hogy a coin piaca továbbra is az eufória fázisában van, a befektetők körében...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!