Nagyot nőtt az adathalász támadások száma

-

A Kaspersky kiberbiztonsági vállalat adatai szerint a tavalyi évben már 5 millió azonosított adathalász támadást történt a kriptoszektorban.

Pár éve, 2021-ben összesen csak 3,5 milliót jelentette. 2022-ben így összesen 40%-os emelkedést lehetett tapasztalni ezen a téren.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Változott a támadások stílusa is, hiszen most az adathalászat a legelterjedtebb, és visszaszorult a malware vírusok alkalmazása.

Az adathalászat során a támadók legtöbbször eltérített, nem valódi kommunikációs csatornákra, vagy hamis weboldalakra irányítják át a gyanútlan felhasználókat.

Ezeken az oldalakon aztán a felhasználók megadják például a belépő-adataikat, vagy a privát kulcsaikat, mert azt hiszik, hogy az igazi platformon járnak.

Ezzel viszont hozzáférést adnak a támadók számára a tárcáikhoz, vagy a tőzsdei fiókjaikhoz, és így a pénzükhöz is.

A Kaspersky bevallottan nem tudja előre jelezni, hogy ez a trend folytatódni fog-e idén is, de az adathalászati próbálkozások számának a növekedése egyértelmű.

A legutóbbi alkalommal a Trezor, a hardvertárca-gyártó adott ki nyilatkozatot, hogy a csalók a Trezor hivatalos oldalának a hamisítványával próbálják rávenni az áldozataikat, hogy adják meg a seed-szavaikat, hogy azok ellopása segítségével megszerezhessék a kriptopénzeket.

A Kaspersky saját, 2022-es felmérése szerint a válaszadóik egy-hetede volt már érintett adathalászati ügyben.

A legtöbb esetben különböző adományozási csalásokat vagy hamis tárcaszolgáltatásokat használnak a támadók, a stratégiák is folyton fejlődnek, változnak.

A cég elmondása szerint ráadásul a kriptopénzek még mindig a gyors meggazdagodással függnek össze a nagy többség fejében, így a csalókat ez is motiválja, hogy folyton próbálkozzanak, változtassanak, hogy be tudják hálózni az áldozataikat.

Az Arbitrum befektetői nemrégiben a projekt Discord-szerverén találkoztak ilyen támadással.

A hackerek a beszámolók alapján meg tudták szerezni az egyik fejlesztő fiókjának a hozzáférését, és hamis hirdetményeket osztottak meg a szerveren, adathalász linkkel.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A közösségben voltak, akik kipróbálták a linket, de az egy üres weblapra irányított mindenkit, amelyen az „Astaghfirullah” felirat volt csak olvasható.

Ez lefordítva nagyjából annyit tesz, hogy „Isten bocsánatát kérem”, de a szótár alapján ez a kifejezés arra is szolgálhat, hogy valaki a rosszallását fejezze ki a használatával.

zeta

Olvastad már? A Cardano (ADA) bálnák radikális mozgásban vannak

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana – Long vagy short? A SOL kereskedők álláspontja

A Solana alapítvány legutóbbi frissítése szerint a Solana devnet sikeresen újraindult és újraindította a normál működést. A fejlesztői környezet április 19-én a hajnali órákban ment tönkre....

72 embert tartóztatnak le a JPEX-botrány kapcsán

A hongkongi rendőrség 29,37 millió dollár értékű, a JPEX-hez kapcsolódó pénzeszközöket fagyasztott be a városállam állítólagos legnagyobb csalásában. A hongkongi hatóságok több mint 70 személyt tartóztattak...

A Bitcoin negyedik feleződése immár befejeződött

Ime, mit jelenthet a most befejezett felezés a bányászok és a befektetők számára. A Bitcoin negyedik feleződése, a kriptopénzek világában négyévente bekövetkező, nagy várakozással kísért esemény...

A szakértők szerint ezek a rejtett kripto drágakővek hamarosan berobbannak

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik lehetőségekben, mivel 2024-ben új szakaszba lép. A szakértők néhány kiválasztott kriptovalutára összpontosítottak, amelyek jelentős növekedésre vannak kilátásban. Ebben a cikkben mélyrehatóan elemezzük ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!