Május közepén érkezik a Solana saját okostelefonja

-

A Saga néven emlegetett okostelefont már nagyon várják a közösségben, és a mostani bejelentés alapján május 8-án debütál a nagyközönség előtt a kifejezetten a web3-as funkciókra specializálódott eszköz, amely ráadásul a Seed Vault funkciónak köszönhetően saját kriptotárolást is lehetővé tesz.

A Solana blokklánc mögött álló Solana Labs elmondta, hogy az előrendeléseket valamivel korábban, már április 20-án postázni kezdik.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Solana hivatalos Twitter-fiókján a csapat elmondta, hogy a telefonnal modernizálni akarják az interakciókat a felhasználók és a kriptopénzek között, így a digitális eszközök sokkal egyszerűbben használhatók, és sokkal biztonságosabbak lesznek.

A készüléken az Android 13-as verziója fut majd, és számtalan előre felinstallált web3-as, decentralizált applikáció megtalálható lesz majd rajta.

512 giga tárhely mellett a Seed Vault biztosítja majd a tárcaszolgáltatást, saját hardveres elemmel kezelve a privát kulcsokat, 6,6 colos kijelzőt kapunk, és ujjlenyomat-szenzort a fokozottabb biztonságért.

Két kamerát építettek a készülékbe, egy 50 és egy 12 megapixelest, a töltést pedig USB-C kábelen keresztül tudjuk majd megoldani.

A kezdőár 1000 dollár, azaz majdnem 400 ezer forint, ezért pedig nagy rakás app jár, amelyet Solana Mobile Stack néven emleget a cég.

Ez összesen 16 applikációt jelent, amelyek a web3 legtöbb részét lefedik, legyen az NFT, DAO, staking bányászat, vagy bármi más.

A Saga nem az első mobiltelefon, amelyet a kriptoiparra kihegyezve dobnak piacra. Korábban a HTC kiadta a saját Exodus modelljét, a Samsung Galaxy S10 is rendelkezett több, kifejezetten kriptós applikációval, és a Siren Labs is megvásárolhatóvá tette a Finney nevű készülékét, 999 dolláros áron.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Az Exodus és a Finney nem vert fel nagy port, gyakorlatilag bukott terméknek tekinthetők, a Samsung viszont a mai napig biztosítja a Blockchain Keystore SDK-t az android készülékek számára.

A Saga az OSOM vállalat gyártmánya, amely cég kifejezetten a magánszférát védő megoldásokra specializálódott.

A Solana Mobile csapatával nemrégiben kezdtek együttműködésbe, majd 2022 szeptemberében 25 millió dollár befektetői pénzt szereztek a fejlesztéseikhez.

zeta

Olvastad már? Íme Donald Trump NFT eladási sztorija, amit nem szabad kihagyni

Forrás: news.bitcoin.com

Kiemelt kép: store.solanamobile.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana – Long vagy short? A SOL kereskedők álláspontja

A Solana alapítvány legutóbbi frissítése szerint a Solana devnet sikeresen újraindult és újraindította a normál működést. A fejlesztői környezet április 19-én a hajnali órákban ment tönkre....

72 embert tartóztatnak le a JPEX-botrány kapcsán

A hongkongi rendőrség 29,37 millió dollár értékű, a JPEX-hez kapcsolódó pénzeszközöket fagyasztott be a városállam állítólagos legnagyobb csalásában. A hongkongi hatóságok több mint 70 személyt tartóztattak...

A Bitcoin negyedik feleződése immár befejeződött

Ime, mit jelenthet a most befejezett felezés a bányászok és a befektetők számára. A Bitcoin negyedik feleződése, a kriptopénzek világában négyévente bekövetkező, nagy várakozással kísért esemény...

A szakértők szerint ezek a rejtett kripto drágakővek hamarosan berobbannak

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik lehetőségekben, mivel 2024-ben új szakaszba lép. A szakértők néhány kiválasztott kriptovalutára összpontosítottak, amelyek jelentős növekedésre vannak kilátásban. Ebben a cikkben mélyrehatóan elemezzük ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!