Bitcoin árprognózis áprilisra: Mi a következő lépés?

-

Április felénél a bitcoin tíz hónap óta először emelkedett a 31.000 dolláros szint fölé.

A bikás hangulat emelkedése a globális infláció folyamatos csökkenésével párhuzamosan következik be, és sokan arra számítanak, hogy a központi bankok hamarosan elfordulnak a jelenlegi monetáris szigorítási politikától.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A piac jelenlegi helyzete

Az április többnyire konszolidációval indult, mivel a kereskedők továbbra is próbálták feldolgozni a múlt havi banki összeomlást és a Federal Reserve 25 bázispontos kamatemelését.

A nem mezőgazdasági foglalkoztatottakról szóló jelentést követően azonban, amely márciusban 236.000-re csökkent az előző havi 326.000-ről, a bikák újra elkezdtek belépni a piacra.

Azóta megjelentek az inflációs adatok is, a kínai fogyasztói árak tizennyolc hónapos mélypontra estek, ami a bitcoint ismét 30.000 dollár fölé lökte.

Az Egyesült Államokban az árak szintén csökkentek, márciusban 5%-ra estek vissza, a kiskereskedelmi eladások, szintén csökkentek.

Áprilisi kilátások

Ezek a tényezők eddig segítettek a bitcoinnak, és ahhoz vezettek, hogy az árak tavaly június óta először 31.000 dollár fölé emelkedtek.

A múlt havi kilátások során a BTC március 10-én 19.628 dolláros mélyponton tanyázott, és a cikk írásakor a BTC/USD árfolyam mostanra 30.400 dollár körül forog a mai nap folyamán.

bitcoin

Ennek a mozgásnak az egyik katalizátora egy kitörés volt, amely a 14 napos relatív erősségi indexen (RSI) történt.

A bikák a 72,44-es csúcsot elérve átlépték a 68-as határértéket, és mélyen a túlvásárolt területre léptek.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Januárban az index 89-es csúcsra emelkedett, ami azt jelenti, hogy a túlvett állapot ellenére a hónap előrehaladtával még további emelkedésre lehet számítani.

Ha azonban az RSI a fent említett 68-as támasz alá esik, a medvék újra elkezdhetnek megjelenni.

zeta

Olvastad már? Egy kriptoelemző merész jóslatot tesz az ADA áráról

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin tántorog a szakadék szélén, fedezd fel az RCO Finance (RCOF) defi drágakövet, amely készen áll a nyereségre

Vendégbejegyzés A Bitcoin (BTC), a világ legnagyobb piaci kapitalizációjú kriptopénze, a közelmúltban a leghosszabb veszteségi sorozatát élte át. A közelmúltbeli árfolyam-ingadozások kétségeket és bizonytalanságot ébresztettek a token...

A legjobb kriptopénzek: Ran Neuner stratégiái a kriptopénz befektetésekhez

Ran Neuner, a népszerű kriptoelemző a digitális eszközökkel kapcsolatos legfrissebb befektetési javaslatait ismertette. A piac új fejleményeinek és a változások potenciális mozgatórugóinak szoros figyelemmel kísérése révén...

1 millió Pudgy Penguin plüssöt vásároltak az emberek egy év alatt

A népszerű Pudgy Penguin NFT kollekciók fizikai változatai népszerűnek számítanak, a projekt vezérigazgatója, Luca Schnetzler elmondása szerint az elmúlt 12 hónapban több mint egymillió Pudgy...

Alulértékelt altcoinokat kell vásárolni ezen a héten

Vendégbejegyzés A 2024-es bikafutás felgyorsulásával egyre intenzívebbé válik az ígéretes altcoinok felkutatása. A piac a növekedés jeleit mutatja, ezért okos stratégiává válik olyan érmék felkutatása, amelyek...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!