Megfelelt: visszakerülhet egy bitcoinbányászati cég a Nasdaqra

-

Az Argo bitcoinbányászati cég ismét megfelel a Nasdaq tőzsdei bevezetési szabályainak.

Ez előírja, hogy egy vállalatnak 30 egymást követő kereskedési napon keresztül fenn kell tartania törzsrészvényeinek 1 dolláros minimális ajánlati árát.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az Argo hivatalosan január 23-án jelentette be, hogy a részvényárfolyam fellendülése közepette a vállalat visszanyerte a Nasdaq minimális ajánlati ár szabályának való megfelelést.

A Nasdaq tőzsdei jegyzési minősítési osztálya arról tájékoztatta az Argót, hogy sikeresen teljesítette azt a követelményt, hogy tíz egymást követő kereskedési napon keresztül fenn kell tartania az 1 dolláros minimális záró ajánlati árat.

Ezt a követelményt január 13-án teljesítették, és a Nasdaq megerősítette, hogy az ügyet lezártnak tekinti.

A bejelentésre körülbelül egy hónappal azután került sor, hogy a Nasdaq december 16-án értesítette az Argót, hogy a cég nem felel meg a Nasdaq minimális ajánlati árra vonatkozó követelményének.

A probléma oka az volt, hogy az Argo törzsrészvényei az előző 30 egymást követő munkanapon nem tartották az 1 dolláros minimális ajánlati árat, ahogyan azt a Nasdaq tőzsdei jegyzési szabályai előírják.

Ráadásul a pénzügyi problémák, a növekvő energiaköltségek és a bitcoin árfolyamának csökkenése közepette a bányászati vállalat kénytelen volt felfüggeszteni a Nasdaqon való kereskedést.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Az Argo amerikai letéti részvényeivel (ADS) 2021 szeptemberében kezdték meg a kereskedést a Nasdaq Global Select Marketen ARBK ticker alatt.

A 15 dolláros áron debütáló ARBK-részvények fokozatosan elértéktelenedtek, végül 2022 októberében 1 dollár alá zuhantak.

Az ARBK részvényei azt követően kezdtek talpra állni, miután a Nasdaq decemberben figyelmeztette a céget, hogy már nem felel meg a követleményeknek.

A TradingView adatai szerint az Argo részvényei december 30-án rövid időre elérték az 1 dollárt, de nem tudták tartani az árfolyamot.

Miután január 3-án újra tesztelték az 1 dollárt, az ARBK részvényei továbbra is az árszint felett maradtak. Január 20-án a részvény 1,73 dolláron zárt.

bitcoin
Forrás: TradingView

Nem az Argo az egyetlen tőzsdén jegyzett Bitcoin-bányászati cég, amelyiknek nehézséget okoz, hogy részvényeinek árfolyamát 1 dollár felett tartsa.

December 15-én a kanadai a Bitfarms bitcoinbányász hasonló figyelmeztetést kapott a Nasdaqtól a Bitfarms (BITF) részvényei miatt.

Az ARBK-val ellentétben a Bitfarms részvényei még nem mutattak annyi növekedést, hogy ismét megfeleljenek a Nasdaq tőzsdei bevezetési szabályainak.

Miután január 12-én 1 dollár fölé tört, a BITF január 18-án ismét a küszöb alá zuhant.

A Nasdaq követelményei szerint a Bitfarmsnak 2023. június 12. előtt legalább 10 napig 1 dollár felett kell tartania a részvényei árát.

Olvastad már? A Curve (CRV) legtöbbet forgalmazott token az ETH bálnák között

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Vásárold meg ezeket a kriptovalutákat még ma a stresszmentes nyári vakációért

Vendégbejegyzés Intelligens kripto választásokat keres, ahogy a piacok felmelegednek? A 2024-ben kezdődő bikafutás hatására a hozzáértő befektetők olyan érméket keresnek, amelyek nyugodt időtöltést ígérnek. Ez a cikk...

A nyugdíjszámlák vezetése 5 billió dolláros üzlet, és egy befektetési alap már le is csapna a lehetőségre

A hagyományos pénzügyi óriások nyitni kezdtek a digitális eszközök iránt a közelmúltban, és a trendet olyan szereplők vezetik, mint a BlackRock. A cég vezetői arra...

Az új MI kolbászkutya kereskedő botot is tervez

A kripto legfrissebb mém érméje a kibernetikus WienerAI (WAI). A kolbászkutya már egy modern, ámde kezdőbarát kereskedési bottal is megtoldotta az ökoszisztémáját, és előértékesítése röpke...

Miért emelkedik ma a Shiba Inu (SHIB) árfolyama?

A Shiba Inu a hét folyamán jelentős fejlődéssel visszaszerezte a 0,00002501 dolláros szintet. Az elmúlt 24 órában a Shiba Inu piaci értéke elérte a 0,00002501...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!