További pénzeszközöket foglalhatnak le az FTX alapítójától

-

Az FTX alapítója Sam Bankman-Fried vagyonának a nagy részét már lefoglalták, de további 700 millió dollár is a hatóságokhoz kerülhet.

Ha SBF-et elítélik csalás miatt, akkor az ügyészség elmondása alapján további vagyontárgyak is lefoglalásra kerülhetnek.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ezek között Damian Williams, az ügyben eljáró szövetségi ügyész szerint fiat pénzek, részvények, és kriptopénzek is szerepelnek, valamint három, SBF-hez köthető Binance felhasználói fiók, a rajtuk lévő pénzzel együtt.

A hivatalos iratokból kiderül, hogy január 4. és 19. között már az FTX és az alapító legtöbb pénzeszközét lefoglalták a hatóságok, de van még több, amely a kárenyhítési eljárás részét képezheti.

A pénzeszközök listáján található például nagyjából 525 millió dollárnyi RobinHood részvény, 94,5 millió dollár készpénz a Silvergate Bank számláin, közel 50 millió a Farmington State Bank, és 20 millió az ED&F Man Capital Markets kezelésében.

Az ügyészség elrendelte, hogy ezeket is foglalják le, hiszen nagyon nagy a valószínűsége, hogy ezeket jogtalanul szerezhették meg az elkövetők, a felhasználók pénzének segítségével.

Az FTX belső köréhez tartozó Caroline Ellison és Gary Wang együttműködik a nyomozásban a hatóságokkal, hogy le lehessen tisztázni, egészen pontosan milyen szerepük volt a tőzsde bedöntésében.

Sam Bankman-Fried viszont fel lett mentve az eddigi vádpontokban, a bíróság nem találta bűnösnek.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Afrikai terjeszkedés

Január elején a Wall Street Journal közölt egy cikket arról, hogy a tőzsde még a november elején bekövetkezett csőd előtt nem sokkal aktívan reklámozta magát az afrikai országokban.

Egy akkori kampányban az USD-alapú stablecoinokat promótálták, mint jó befektetést a magas inflációval küzdő helyi pénzek helyett, valamint 8%-os kamatot fizető staking szolgáltatást ajánlottak.

Az infláció-elleni használhatóság általánosságban igaz, hiszen számos afrikai pénznem rengeteget veszített az értékéből a dollárhoz képest, viszont azok, akik pénzt tartottak az FTX-en, mindenüket elvesztették.

A korábbi jelentések alapján a platform nagyjából 500 millió dolláros havi kereskedési volument regisztrált Afrikából, és ennek a nagy része Nigériából jött.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Alig több, mint egy héttel a csőd előtt pedig a tőzsde Nyugat-Afrikában indított reklámkampányt, annak apropóján, hogy bevezették a nyugat-afrikai frank, mint fiat pénz támogatását.

Olvastad már? „A kriptók 99,99%-a átverés”

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Bybit

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Mit várhatunk a piactól májusban? Top kriptók, amiket figyelni kell

A május friss fejleményeket hoz a kriptopénzek piacán, több kulcsfontosságú szereplő is jelentős lépésekre készül. A befektetők élénken figyelik a trendeket, ahogy a 2024-es bikafutás...

Az Ethereum „nagy csalódás” – A szakértő kemény ítéletet mond!

Miközben a Bitcoin (BTC), a vezető kriptopénz a 60.000 dolláros küszöb alá süllyed, elemzők szerint a BTC elérhette a csúcsot ebben a ciklusban. Az Ethereum (ETH)...

Májusban hirdetik ki, hogy mekkora kártérítést kell fizetnie a becsődölt Terraform Labs alapítójának

A SEC azt javasolta, hogy Do Kwon és a Terraform Labs körülbelül 5,3 milliárd dollárt fizessen vissza jogtalan nyereség, előzetes kamat és polgári büntetés címén,...

Újabb kódhibát találtak egy defi protokollban, de most negyedmillió dolláros jutalom járt érte

Egy kiberbiztonsági szakértőt 250.000 dolláros jutalmat kapott egy olyan defi sérülékenység felderítéséért, amelynek révén a hackerek a múltban milliókat lophattak el a különböző kriptovaluta protokollokból. Manipulálható...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!