Az FTX és a Binance körüli helyzet rávilágít a szabályok szükségességére

-

A két tőzsde közötti növekvő feszültség a politikusok szerint nem egyszerűen csak a piacokra gyakorol rossz hatást, de arra is rávilágít, hogy miért van szükség az iparág megfelelő szabályozására, hogy az ilyen esetek elkerülhetővé váljanak.

Mióta a Binance vezetője, CZ nyilvánosan bejelentette, hogy eladják a birtokukban lévő FTT tokeneket, a befektetők azóta szabadulnak a saját készleteiktől, hogy elkerüljék az áresés miatti veszteségeket.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az események azonban rendkívüli módon felgyorsultak, és az FTT árfolyama a 22 dolláros szintről egészen három dollárig zuhant, órák leforgása alatt, egy 86%-os eséssel.

Nem sokkal később napvilágot látott a hír, hogy CZ felvásárolná az FTX tőzsdét, és annak vezetője, SBF úgy nyilatkozott, hogy átgondolják az ajánlatot, hogy ezzel hogyan tudnák védeni a felhasználóikat.

A helyzetre való tekintettel az ismert kriptopárti szenátor, Cynthia Lummis úgy nyilatkozott, hogy a helyzet megmutatja, miért is van szükség az egyértelmű kriptós szabályozásra.

Kapcsolodó Binance hír: Kéthetes mélyponton a bitcoin, dagad az FTX-botrány

Azt is elmondta, hogy a többek között általa is jegyzett, pénzügyi innovációkról szóló új törvényjavaslat végre a fókuszba helyezné a digitális eszközöket.

„A közelmúlt eseményei, az FTX és a Binance közötti összezördülés a legjobb példája annak, hogy miért van szükségünk a digitális eszközök lehető legegyértelműbb szabályozására az USA-ban.”

Lummis külön kiemelte azt is, hogy a kriptoipar nagyvállalkozóinak a befolyása rendkívül nagy lehet az árfolyamokra, sokszor néhány tweet is elegendő, hogy változtassanak a helyzeten.

„Piacmanipuláció, közösségi hitelezés, és a fogyasztói javak védelmének megfelelő mivolta azok a területek a sok közül, amelyekre fokozottabb gondot kell fordítanunk a jövőben.”

A Binance tőzsde vezetője, CZ elmondta, hogy a vállalat saját biztonsági tartalékaiból egy milliárd dollárt szabadít fel, hogy lecsillapítsák a felmerült árfolyam-ingadozásokat, SBF viszont egyelőre nem fűzött ehhez hozzá semmit.

Sam Bankman-Fried személyes vagyona napok alatt csökkent 94%-kal, így a kriptomilliárdos státuszát is elvesztette.

Mielőtt az egész helyzet elharapózott volna, SBF 53%-os részesedése az FTX tőzsdében 6,2 milliárd dolláron volt nyilvántartva.


Olvastad már? Optimisták az XRP-tulajdonosok a SEC elleni perben

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A nyugdíjszámlák vezetése 5 billió dolláros üzlet, és egy befektetési alap már le is csapna a lehetőségre

A hagyományos pénzügyi óriások nyitni kezdtek a digitális eszközök iránt a közelmúltban, és a trendet olyan szereplők vezetik, mint a BlackRock. A cég vezetői arra...

Az új MI kolbászkutya kereskedő botot is tervez

A kripto legfrissebb mém érméje a kibernetikus WienerAI (WAI). A kolbászkutya már egy modern, ámde kezdőbarát kereskedési bottal is megtoldotta az ökoszisztémáját, és előértékesítése röpke...

Miért emelkedik ma a Shiba Inu (SHIB) árfolyama?

A Shiba Inu a hét folyamán jelentős fejlődéssel visszaszerezte a 0,00002501 dolláros szintet. Az elmúlt 24 órában a Shiba Inu piaci értéke elérte a 0,00002501...

Felejtsük el a munkánkat: Ez az öt altcoin 2025-re egy jachtot fog érni Neked

Vendégbejegyzés A folyamatosan változó monetáris világban öt alternatív altcoin kivételes ígéretet mutat arra, hogy 2025-re jelentős pénzügyi nyereségre tehet szert. A 2024-es bikafutás teljes lendületében ezek a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!