Nagyot fejlődik El Zonte a bitcoinnak köszöhetően

-

A salvadori El Zonte városában található Bitcoin Beachet az ország kormánya infrastrukturális fejlesztésekkel támogatja.
A strand azért vált ikonikussá, mert a bitcoint a térségben elsőként, a körforgásos gazdaság kiépítése érdekében fogadták el.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ezek a beruházások arra irányulnak, hogy új létesítményeket építsenek a turisták számára. A beruházások végrehajtásával kapcsolatban Nayib Bukele elnök is nyilatkozott.

„El Zonte sokak számára Bitcoin Beach néven ismert; egy 15 000 négyzetméteres központot fogunk felépíteni, ahol bevásárlóközpont, parkoló, strandklub, tisztítómű lesz, hogy újjáéledjen a térség.”

A Surf City, az El Tunco néven is ismert strand is részesülni fog ezekből a beruházásokból, amelyek a La Libertad régió mellett húzódnak majd.
Ez a Surf City projekt második fázisának része, amelynek célja, hogy stratégiai fejlesztéseket hozzon a területre a turizmus fellendítése érdekében.
A La Libertad régió új utakat is kap, hogy a turisták jobban megközelíthessék a helyszíneket. El Salvador kormánya összesen több mint 203 millió dollárt költ az infrastruktúrára, többek között új vízelvezető rendszerre, hidakra és kerékpárutakra.

„Idén 21 kilométernyi tengerparti autópályát bővítünk négysávossá. És ezt is speciális betonnal fogjuk megtenni, ami drágább, mint az aszfalt, de sokkal tovább tart.”

Bitcoin és szörf a salvadori turizmus kulcsa

Ez a beruházás-sorozat összhangban van azzal, amit a kormány korábban már nyilatkozott arról, hogy a szörf és a bitcoin milyen hatással van a nemzeti turizmus növekedésére.
Egy nemrég kiadott jelentés megerősítette, hogy El Salvador azon országok listáján szerepel, amelyek már visszatornázták a turizmusból származó jövedelmüket a járvány előtti szintre.
Bukele elnök ezt három elemnek tulajdonította: az országban a bandák elleni küzdelemnek, a szörfözésnek és a bitcoinnak.
El Salvador kormányának más tisztviselői is a bitcoint dicsérték, mint a turizmus idei növekedésének katalizátorát.
Áprilisban Morena Valdez, El Salvador turisztikai minisztere kijelentette, hogy a bitcoin hivatalos fizetőeszközként való elfogadása 30%-kal segítette az ágazat növekedését.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Olvastad már? Colorado betiltotta a gázfáklyázást, féltucat kitermelő bányász bitcoint

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Az XRP befektetői hangulat a Ripple-SEC ítélet előtt romlik el

A május 3-i emelkedéssel ellentétben a Ripple (XRP) Weighted Sentiment (súlyozott hangulat) visszaesett. A megjelenési időben észrevettük, hogy a mérőszám 1,16-ról 0,64-re esett. Miközben az érték...

A legjobb 5 trendi kripto, amelyet azonnal meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A kriptopénzek iránti megugró érdeklődés dinamikus befektetési környezetet eredményezett. A 2024-es bikafutás folyamatban van, a piaci mozgásokból tőkét kovácsolni kívánó befektetők számára létfontosságú lehet annak...

A Grayscale kifogyott az eladó bitcoinból, fellélegezhet a piac?

A Grayscale Investments GBTC alapja az első pozitív beáramlási napját könyvelte el, miután a Bitcoin ETF-ek bevezetése óta több mint 17,5 milliárd dollárnyi kriptopénzt dobtak...

Bitcoin (BTC) árfolyam elemzés 05.05.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) újabb bikarallyra spekuláltak a befektetők, mivel az árfolyam május 3-án felfelé ívelő lendületet vett. A növekedés azonban visszaesett, mivel a kriptók királyának...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!