Két friss keresetet nyújtottak be a Coinbase ellen, miközben az SEC is szaglászik

-

A felperesek mindkét esetben azt állítják, hogy a Coinbase csaló és félrevezető kijelentéseket tett a vállalat üzleti tevékenységéről, működéséről és megfelelőségi erőfeszítéseiről az osztályidőszak alatt.
A Coinbase-nek most a szabályozóhatóságok fokozott ellenőrzésével kell szembenéznie, a vállalat több per célpontjává vált.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A San Franciscó-i székhelyű kriptopénz-tőzsde, amely ellen jelenleg az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) vizsgálódik, most két további jogi keresettel néz szembe két ügyvédi iroda részéről.
Csütörtökön a New York-i székhelyű Bragar Eagel & Squire jogi cég nyilvánosságra hozta, hogy beperli a Coinbase-t, mert megtévesztő állításokat tett az üzleti gyakorlatáról.
A Pomerantz LLP szintén keresetet nyújtott be a tőzsdével szemben, azt állítva, hogy jogosult a szövetségi értékpapír-törvények alperes általi megsértése miatt felmerült veszteségek megtérítésére. Ezt a keresetet a felperesek kártalanítása érdekében nyújtották be.
Mindkét panaszban a felperesek azt állítják, hogy a Coinbase 2021. április 14. és 2022. július 26. között csalárd és megtévesztő állításokat tett a vállalat üzleti tevékenységével, működésével és megfelelési törekvéseivel kapcsolatban.

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

A panaszok szerint a Coinbase elmulasztotta közölni, hogy az ügyfelek kriptopénzét a Coinbase-nél letétben tartják, így az a csődeljárás alá vont csődvagyon részévé válhat, így az ügyfeleket a vállalat általános, biztosíték nélküli hitelezőiként kezelik.
Továbbá a Coinbase állítólag nem volt hajlandó felfedni, hogy amerikai állampolgárok számára lehetővé tette a digitális eszközökkel való kereskedést, amelyek – tudta és önelégültsége ellenére – értékpapírként SEC-regisztrációt igényeltek volna.
A keresetek szerint a Coinbase nyilvános állításai az előbbi cselekmények következtében mindig jelentős mértékben hamisak és megtévesztőek voltak.
A Coinbase a múltban több bírósági ügyben és ellentmondásos helyzetben is érintett volt. A két friss per akkor érkezik, amikor a Coinbase ellen az SEC vizsgálatot folytat állítólagosan be nem jegyzett értékpapírokkal való kereskedés miatt. Ishan Wahit, a Coinbase korábbi globális termékmenedzserét egy másik perben bennfentes kereskedelemmel vádolják.
A hónap elején azonban Wahi egy manhattani szövetségi bíróságon ártatlannak vallotta magát kétrendbeli összeesküvéses csalásban.

Olvastad már? Bloomberg Intelligence: a bitcoin úgy viselkedhet, mint egy államkötvény

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedik ma a Shiba Inu (SHIB) árfolyama?

A Shiba Inu a hét folyamán jelentős fejlődéssel visszaszerezte a 0,00002501 dolláros szintet. Az elmúlt 24 órában a Shiba Inu piaci értéke elérte a 0,00002501...

Felejtsük el a munkánkat: Ez az öt altcoin 2025-re egy jachtot fog érni Neked

Vendégbejegyzés A folyamatosan változó monetáris világban öt alternatív altcoin kivételes ígéretet mutat arra, hogy 2025-re jelentős pénzügyi nyereségre tehet szert. A 2024-es bikafutás teljes lendületében ezek a...

A Ripple vezérigazgatója továbbra is támogatja az Ethereumot

Mivel a SEC vizsgálja, hogy bizonyos ETH tranzakciók értékpapírnak minősülnek-e, a Ripple vezérigazgatója, Brad Garlinghouse egy Michael Arringtonnak adott interjúban támogatta az Ethereumot, hogy nem...

A Bitcoin bálnák egy nap alatt 2,8 milliárd dollár értékű BTC-t zsákmányoltak be

A Bitcoin 60.000 dollár alá történő visszahúzódása „buy the dip" lehetőségnek bizonyult a bálnák számára. A Bitcoin közelmúltbeli piaci korrekciója, amely a világ legnagyobb kriptopénzét az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!