Miami polgármestere bitcoinban spórol a nyugdíjas éveire

-

Miami polgármestere, Francis Suarez is Bitcoinban kapja fizetésének egy részét egy harmadik fél, a Strike nevű fizetési szolgáltató segítségével.
Miami régóta hivatalban lévő polgármestere, Francis Suarez most bejelentette, hogy fizetésének egy részét Bitcoinban (BTC) fogja félretenni nyugdíjas éveire.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Nem sokkal azután, hogy Suarez lett az első amerikai törvényhozó, aki fizetésének egy részét Bitcoinban fogadta el, „személyes döntés” alapján nyugdíjcélú megtakarításainak egy részét Bitcoinra akarja fordítani – mondta a Real Visionnek adott interjújában:

„Egyszerűen úgy gondolom, hogy ez egy jó eszköz, amibe érdemes befektetni. Úgy gondolom, hogy idővel nyilvánvalóan fel fog értékelődni. Én hiszek benne.”

Suarez kiemelte, hogy a Bitcoin sikere szorosan kötődik a rendszerbe vetett bizalomhoz, amely természeténél fogva egy „nyílt forráskódú, manipulálhatatlan rendszer”.
A polgármester elárulta, hogy egy harmadik fél, a Strike nevű fizetési szolgáltató segítségével elkezdte fizetését Bitcoinban fogadni.
A polgármester azt is megosztotta, hogy a városvezetés elfogadja a Bitcoinban történő díjfizetéseket a miami lakosoktól. Miközben a polgármester vizsgálja a különböző lehetőségeket a nyugdíjcélú Bitcoin-kifizetések lehetővé tételére, Suarez biztos benne, hogy 2022-ig létrejön egy megfelelő rendszer.


Annak érdekében, hogy tovább ösztönözze Miami Bitcoin-elfogadási törekvéseit, Suarez polgármester november 12-én bejelentette, hogy a Bitcoin-hozamot osztalékként közvetlenül minden jogosult miami lakosnak eljuttatja.
Amint arról a Cointelegraph beszámolt, Miami városa felosztja és szétosztja a lakosok között a saját kriptopénzének, a MiamiCoinnak a stake-elésével szerzett BTC hozamot, amelyet eredetileg a Citycoins indított el, hogy hozamtermeléssel finanszírozza az önkormányzati projekteket.

Suarez azt mondta, hogy a várost a kriptopénzek egyik fő központjává kívánja alakítani:

„Digitális pénztárcákat fogunk létrehozni a lakosaink számára. És közvetlenül a MiamiCoin hozamából fogunk nekik bitcoint adni”.

Olvastad már? A bitcoin jelenlegi viselkedése a 2017-es kitörés előszelét tükrözi az elemzők szerint

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Elstartolt a bitcoin ETF Hong Kongban, de ami történt, az sokakat meglepett

A januári indulást követően az amerikai ETF-ekből származó intézményi tőkebeáramlás jelentős részét képezte a bitcoin jelenlegi rekordárfolyamának elérésének, 74 ezer dollárnál. Február 15-ig a bitcoin...

ImmutableX (IMX) technikai elmezés 05.03.

Prémium ImmutableX (IMX) A kriptopénz-iparág már a második egymást követő napon mutatott pozitív árfolyammozgást az értékelés tekintetében, 3,37%-os emelkedést rögzítve az elmúlt 24 órában, ami a...

Bitcoin (BTC) árfolyam áttekítés 05.03.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) a kulcsfontosságú keresleti zóna alá süllyedt a 60.000 dollárnál. Ez a terület sakkban tartotta az eladókat, de végül engedett. A CrypNuevo...

1,6 millió dollárnyi digitális eszközt loptak el a hackerek a Pike Finance tárcáiból

Ismeretlen támadók nemrégiben közel 1,6 millió dollár értékű digitális eszközt loptak el a decentralizált pénzügyi protokollból, a Pike Finance-ból. A protokoll bejelentette, hogy 20%-os jutalmat...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!