Kína központi bankja a pénzrendszert félti a stablecoinoktól

-

A Visa és több más nagy pénzügyi szereplő is látja a lehetőségeket a stablecoinokban, a kínai jegybank ezzel szemben úgy véli, a létezésük komoly fenyegetést jelent a világ pénzügyi rendszerére.
A Kínai Népbank „eléggé aggódik” a digitális pénzekkel, és kifejezetten a stablecoinokkal kapcsolatos globális pénzügyi kockázatok miatt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Fan Yifei, a bank kormányzóhelyettese a CNBC számára adott interjúban fejezte ki a kétségeit, hogy a Tether, az USDT stablecoin jó hatással lenne a világ pénzügyi rendszerére, elszámolási megoldásaira.
A hivatalnok kiemelte, hogy a magánszektorban tapasztalható fejlesztési sebesség a privát fizetési megoldások terén kifejezetten riasztó, a Népbank pedig dolgozni fog a monopóliumok kialakulása ellen, és, hogy megakadályozzák a tőke követhetetlen terjedését.

„Néhány vállalat úgynevezett stablecoinja, különösen a globálisan elérhetők, kockázatokat és kihívásokat hordozhatnak a világ pénzügyi rendszerével szemben.”

Fan elmondta, a kínai kormányzat már tett lépéseket, hogy korlátozza a globális stablecoinok térnyerését az országban.
Kifejtette, hogy a központi bank hasonló tiltásokat fog bevezetni, mint amilyeneket az Alibaba Ant Group fizetési megoldásai kapcsán hoztak a pénzügyi szolgáltatások piacán a többi cég esetében.
A sajtóban már olvashattuk, hogy a kínai kormány tavaly novemberben semmissé tette az Ant csoport 37 milliárd dolláros részvénykibocsátását, az Alibaba ellen pedig trösztellenes vizsgálatot indított.
A központi bank digitális pénzeket kutató részlegének a vezetője, Mu Changchun elmondta, a kínai állami digitális pénz fejlesztésekor együttműködnek az AliPay és a WeChat Pay szolgáltatásokkal.
A hivatalnokok elmondása alapján a jelenleg még meghívásos alapon működő digitális jüan projektet már több, mint 10 millió felhasználó teszteli.
A stablecoinok mellett Fan úgy véli, a nagyobb kriptopénzek, mint amilyen a BTC is kockázatosak, hiszen spekulatív eszközök, amelyek potenciális fenyegetést jelenthetnek a pénzügyi biztonságra és a társadalmi stabilitásra.
Kína keményen fellép a kriptoipar ellen, nemrégiben újból lépéseket tett a bányászat ellehetetlenítésére, és a kriptokereskedés ügyben is.

Mindeközben a világ legnagyobb pénzügyi vállalatai közül, mint milyen például a Visa, több is egyre jobban belemerül az iparágba.
A legutóbbi jelentésében a cég megosztotta a mostani álláspontját a kriptó ügyében:

„A stablecoinok jó úton haladnak, hogy nagy szerepük legyen a pénzszektor digitalizációjában, a Visa pedig izgatott, hogy részt vehet ezekben a fejlesztésekben, és formálhatja a jövőt.”

Olvastad már? Hogyan alakítsd ki kriptovaluta portfóliódat kezdőként 2021-ben? – A BitPadre tippjei

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedik ma a Shiba Inu (SHIB) árfolyama?

A Shiba Inu a hét folyamán jelentős fejlődéssel visszaszerezte a 0,00002501 dolláros szintet. Az elmúlt 24 órában a Shiba Inu piaci értéke elérte a 0,00002501...

Felejtsük el a munkánkat: Ez az öt altcoin 2025-re egy jachtot fog érni Neked

Vendégbejegyzés A folyamatosan változó monetáris világban öt alternatív altcoin kivételes ígéretet mutat arra, hogy 2025-re jelentős pénzügyi nyereségre tehet szert. A 2024-es bikafutás teljes lendületében ezek a...

A Ripple vezérigazgatója továbbra is támogatja az Ethereumot

Mivel a SEC vizsgálja, hogy bizonyos ETH tranzakciók értékpapírnak minősülnek-e, a Ripple vezérigazgatója, Brad Garlinghouse egy Michael Arringtonnak adott interjúban támogatta az Ethereumot, hogy nem...

A Bitcoin bálnák egy nap alatt 2,8 milliárd dollár értékű BTC-t zsákmányoltak be

A Bitcoin 60.000 dollár alá történő visszahúzódása „buy the dip" lehetőségnek bizonyult a bálnák számára. A Bitcoin közelmúltbeli piaci korrekciója, amely a világ legnagyobb kriptopénzét az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!