Megegyeztek az SEC-vel a BitConnect amerikai népszerűsítői

-

A hírhedt BitConnect Ponzi-rendszer hat, amerikai lakhellyel rendelkező promotálója közül négyen egyezséget kötöttek az SEC-vel.
Az amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) közeledik a megegyezéshez négy amerikai illetőségű személlyel, akiket a BitConnect nevű, több milliárd dolláros kriptoponzi-rendszer népszerűsítésével vádolnak.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Law360 szerint a megegyezések feltételei jelenleg John Koeltl bíró végleges jóváhagyására várnak.
A bíró megjegyezte, hogy bár a megállapodások feltételei jelenleg jogilag megalapozottak, kisebb javításokat kell kieszközölni, hogy azok „lelkiismeretesen pontosak” legyenek.
A megállapodások között szerepel a massachusettsi Joshua Heppensen több mint 3 millió dolláros, és menyasszonya, Laura Mascola 576 ezer dolláros megállapodása, az oklahomai Ryan Maasen 526 ezer dolláros megállapodása, valamint a kaliforniai Michael Noble meg nem határozott összegű megállapodása.
Az SEC idén májusban indított pert a rendszer hat promótere ellen, azt állítva, hogy be nem jegyzett értékpapírokat kínáltak és értékesítettek az Egyesült Államokban, többek között a BitConnect platformját reklámozták ajánló jellegű videókban.
A két fennmaradó vádlott – a dél-karolinai Trevon Brown és a floridai Craig Grant – még nem állapodott meg az SEC-vel a megegyezés feltételeiről.
A Law360 jelentése megjegyzi, hogy a vállalat 2017 folyamán „kockázatmentes” hozamok ígéretével csábította a befektetőket. Azt hazudta nekik, hogy a biztosítékként használt BTC-t zálogba adják, amely ellenében kölcsönvehették és kereskedhettek a BitConnect natív coinjával.
Amikor a cég 2018 januárjában hirtelen bezárta hitelezési platformját, miután az észak-karolinai és texasi állami szabályozó hatóságoktól felszólító végzést kapott, a befektetők nem tudták visszaváltani BTC-részvényeiket, és a BitConnect Coin gyors, több mint 90%-os zuhanása miatt hoppon maradtak.

A BitConnect a kriptoszektorba beszivárgott legnagyobb Ponzi-játékok közé tartozik, mivel egy év alatt nagyjából 2,5 milliárd dollárt csalt ki több ezer befektetőből.
Az átverés következményei világméretűek voltak, az 52 éves ausztrál támogató, John Louis Anthony Bigatton hat váddal néz szembe, amelyek két és tíz év közötti büntetést vonnak maguk után a rendszerben játszott szerepe miatt.

Olvastad már? Janice McAfee nem tudja elfogadni az „öngyilkossági narratívát” John halálával kapcsolatban

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Avalanche technikai elemzés 06.02.

Prémium Avalanche Az AVAX árfolyam nagyrészt a 14 dolláros támasz körül ragadt, mivel a május 8-i 16,48 dolláros árfolyamról, az elmúlt egy hónap legmagasabb árfolyamáról való...

A kenyai elnök szerint az afrikai országoknak nem kellene használniuk a dollárt

William Ruto úgy gondolja, a kontinens országainak saját pénzrendszert kellene kialakítani, és nem az amerikai dollárt használni az egymás közötti üzleteléshez. Ruto szerint egy ilyen...

Csomópontot indít a Polygon hálózatán a Deutsche Telekom

A német óriásvállalat szeretne belépni a web3 területére, és ehhez első lépésként a Polygon hálózatán indítanak el egy saját validátor csomópontot. A telekommunikációs cég egyike...

Elindult az ország első megújuló energiából táplálkozó kripto bányász farmja

A Green Watt Project a Felpéci biogáz üzemet elindította és már megújuló bio forrásból származó energiából bányásszák a Bitcoin. Az országban úttörőnek számító fenntartható zöld energiából...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!