Megegyeztek az SEC-vel a BitConnect amerikai népszerűsítői

-

A hírhedt BitConnect Ponzi-rendszer hat, amerikai lakhellyel rendelkező promotálója közül négyen egyezséget kötöttek az SEC-vel.
Az amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) közeledik a megegyezéshez négy amerikai illetőségű személlyel, akiket a BitConnect nevű, több milliárd dolláros kriptoponzi-rendszer népszerűsítésével vádolnak.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Law360 szerint a megegyezések feltételei jelenleg John Koeltl bíró végleges jóváhagyására várnak.
A bíró megjegyezte, hogy bár a megállapodások feltételei jelenleg jogilag megalapozottak, kisebb javításokat kell kieszközölni, hogy azok „lelkiismeretesen pontosak” legyenek.
A megállapodások között szerepel a massachusettsi Joshua Heppensen több mint 3 millió dolláros, és menyasszonya, Laura Mascola 576 ezer dolláros megállapodása, az oklahomai Ryan Maasen 526 ezer dolláros megállapodása, valamint a kaliforniai Michael Noble meg nem határozott összegű megállapodása.
Az SEC idén májusban indított pert a rendszer hat promótere ellen, azt állítva, hogy be nem jegyzett értékpapírokat kínáltak és értékesítettek az Egyesült Államokban, többek között a BitConnect platformját reklámozták ajánló jellegű videókban.
A két fennmaradó vádlott – a dél-karolinai Trevon Brown és a floridai Craig Grant – még nem állapodott meg az SEC-vel a megegyezés feltételeiről.
A Law360 jelentése megjegyzi, hogy a vállalat 2017 folyamán „kockázatmentes” hozamok ígéretével csábította a befektetőket. Azt hazudta nekik, hogy a biztosítékként használt BTC-t zálogba adják, amely ellenében kölcsönvehették és kereskedhettek a BitConnect natív coinjával.
Amikor a cég 2018 januárjában hirtelen bezárta hitelezési platformját, miután az észak-karolinai és texasi állami szabályozó hatóságoktól felszólító végzést kapott, a befektetők nem tudták visszaváltani BTC-részvényeiket, és a BitConnect Coin gyors, több mint 90%-os zuhanása miatt hoppon maradtak.

A BitConnect a kriptoszektorba beszivárgott legnagyobb Ponzi-játékok közé tartozik, mivel egy év alatt nagyjából 2,5 milliárd dollárt csalt ki több ezer befektetőből.
Az átverés következményei világméretűek voltak, az 52 éves ausztrál támogató, John Louis Anthony Bigatton hat váddal néz szembe, amelyek két és tíz év közötti büntetést vonnak maguk után a rendszerben játszott szerepe miatt.

Olvastad már? Janice McAfee nem tudja elfogadni az „öngyilkossági narratívát” John halálával kapcsolatban

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!