Kína központi bankja a pénzrendszert félti a stablecoinoktól

-

A Visa és több más nagy pénzügyi szereplő is látja a lehetőségeket a stablecoinokban, a kínai jegybank ezzel szemben úgy véli, a létezésük komoly fenyegetést jelent a világ pénzügyi rendszerére.
A Kínai Népbank „eléggé aggódik” a digitális pénzekkel, és kifejezetten a stablecoinokkal kapcsolatos globális pénzügyi kockázatok miatt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Fan Yifei, a bank kormányzóhelyettese a CNBC számára adott interjúban fejezte ki a kétségeit, hogy a Tether, az USDT stablecoin jó hatással lenne a világ pénzügyi rendszerére, elszámolási megoldásaira.
A hivatalnok kiemelte, hogy a magánszektorban tapasztalható fejlesztési sebesség a privát fizetési megoldások terén kifejezetten riasztó, a Népbank pedig dolgozni fog a monopóliumok kialakulása ellen, és, hogy megakadályozzák a tőke követhetetlen terjedését.

„Néhány vállalat úgynevezett stablecoinja, különösen a globálisan elérhetők, kockázatokat és kihívásokat hordozhatnak a világ pénzügyi rendszerével szemben.”

Fan elmondta, a kínai kormányzat már tett lépéseket, hogy korlátozza a globális stablecoinok térnyerését az országban.
Kifejtette, hogy a központi bank hasonló tiltásokat fog bevezetni, mint amilyeneket az Alibaba Ant Group fizetési megoldásai kapcsán hoztak a pénzügyi szolgáltatások piacán a többi cég esetében.
A sajtóban már olvashattuk, hogy a kínai kormány tavaly novemberben semmissé tette az Ant csoport 37 milliárd dolláros részvénykibocsátását, az Alibaba ellen pedig trösztellenes vizsgálatot indított.
A központi bank digitális pénzeket kutató részlegének a vezetője, Mu Changchun elmondta, a kínai állami digitális pénz fejlesztésekor együttműködnek az AliPay és a WeChat Pay szolgáltatásokkal.
A hivatalnokok elmondása alapján a jelenleg még meghívásos alapon működő digitális jüan projektet már több, mint 10 millió felhasználó teszteli.
A stablecoinok mellett Fan úgy véli, a nagyobb kriptopénzek, mint amilyen a BTC is kockázatosak, hiszen spekulatív eszközök, amelyek potenciális fenyegetést jelenthetnek a pénzügyi biztonságra és a társadalmi stabilitásra.
Kína keményen fellép a kriptoipar ellen, nemrégiben újból lépéseket tett a bányászat ellehetetlenítésére, és a kriptokereskedés ügyben is.

Mindeközben a világ legnagyobb pénzügyi vállalatai közül, mint milyen például a Visa, több is egyre jobban belemerül az iparágba.
A legutóbbi jelentésében a cég megosztotta a mostani álláspontját a kriptó ügyében:

„A stablecoinok jó úton haladnak, hogy nagy szerepük legyen a pénzszektor digitalizációjában, a Visa pedig izgatott, hogy részt vehet ezekben a fejlesztésekben, és formálhatja a jövőt.”

Olvastad már? Hogyan alakítsd ki kriptovaluta portfóliódat kezdőként 2021-ben? – A BitPadre tippjei

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Most kell megvenni a Bitcoint? A legendás elemző feltárja a MAX profit kulcsfontosságú zónáit

A Bitcoin árfolyamának alakulása sok befektetőt értetlenül hagyott. Ez egy vásárlási lehetőség, vagy az előttünk álló problémák jele? Michaël van de Poppe neves kriptoelemző megosztotta legfrissebb...

3 kriptó 1 dollár alatti áron 100-szoros megtérülésért: (ADA), Notcoin (NOT), és az ETFSwap (ETFS)

Vendégbejegyzés A bikafutás mindig lehetőséget kínál a kripto befektetők számára, hogy életre szóló nyereséget érjenek el. A forgatagban az ETFSwap (ETFS), a Cardano (ADA) és a Notcoin...

Mikor kezdődik az altcoin szezon? Michaël Van de Poppe elemző jóslata

Az elemzők az altcoinszezon lehetséges kezdetéről szóló spekulációktól pezsegnek, amit az altcoinok teljes piaci kapitalizációjának közelmúltbeli megugrása táplál. Ebben a rohamban az Ethereum áll az élen,...

Decentralizált álmok: Hogyan építi a kripto az online szerencsejáték jövőjét?

Vendégbejegyzés Az egyetlen út előre vezet - az iGaming iparágba belépve a kriptovaluták végérvényesen megváltoztatták azt. A szerencsejáték-szervezők még mindig „felfedezik a terepet"; azonban a kriptót integráló...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!