Kína központi bankja a pénzrendszert félti a stablecoinoktól

-

A Visa és több más nagy pénzügyi szereplő is látja a lehetőségeket a stablecoinokban, a kínai jegybank ezzel szemben úgy véli, a létezésük komoly fenyegetést jelent a világ pénzügyi rendszerére.
A Kínai Népbank „eléggé aggódik” a digitális pénzekkel, és kifejezetten a stablecoinokkal kapcsolatos globális pénzügyi kockázatok miatt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Fan Yifei, a bank kormányzóhelyettese a CNBC számára adott interjúban fejezte ki a kétségeit, hogy a Tether, az USDT stablecoin jó hatással lenne a világ pénzügyi rendszerére, elszámolási megoldásaira.
A hivatalnok kiemelte, hogy a magánszektorban tapasztalható fejlesztési sebesség a privát fizetési megoldások terén kifejezetten riasztó, a Népbank pedig dolgozni fog a monopóliumok kialakulása ellen, és, hogy megakadályozzák a tőke követhetetlen terjedését.

„Néhány vállalat úgynevezett stablecoinja, különösen a globálisan elérhetők, kockázatokat és kihívásokat hordozhatnak a világ pénzügyi rendszerével szemben.”

Fan elmondta, a kínai kormányzat már tett lépéseket, hogy korlátozza a globális stablecoinok térnyerését az országban.
Kifejtette, hogy a központi bank hasonló tiltásokat fog bevezetni, mint amilyeneket az Alibaba Ant Group fizetési megoldásai kapcsán hoztak a pénzügyi szolgáltatások piacán a többi cég esetében.
A sajtóban már olvashattuk, hogy a kínai kormány tavaly novemberben semmissé tette az Ant csoport 37 milliárd dolláros részvénykibocsátását, az Alibaba ellen pedig trösztellenes vizsgálatot indított.
A központi bank digitális pénzeket kutató részlegének a vezetője, Mu Changchun elmondta, a kínai állami digitális pénz fejlesztésekor együttműködnek az AliPay és a WeChat Pay szolgáltatásokkal.
A hivatalnokok elmondása alapján a jelenleg még meghívásos alapon működő digitális jüan projektet már több, mint 10 millió felhasználó teszteli.
A stablecoinok mellett Fan úgy véli, a nagyobb kriptopénzek, mint amilyen a BTC is kockázatosak, hiszen spekulatív eszközök, amelyek potenciális fenyegetést jelenthetnek a pénzügyi biztonságra és a társadalmi stabilitásra.
Kína keményen fellép a kriptoipar ellen, nemrégiben újból lépéseket tett a bányászat ellehetetlenítésére, és a kriptokereskedés ügyben is.

Mindeközben a világ legnagyobb pénzügyi vállalatai közül, mint milyen például a Visa, több is egyre jobban belemerül az iparágba.
A legutóbbi jelentésében a cég megosztotta a mostani álláspontját a kriptó ügyében:

„A stablecoinok jó úton haladnak, hogy nagy szerepük legyen a pénzszektor digitalizációjában, a Visa pedig izgatott, hogy részt vehet ezekben a fejlesztésekben, és formálhatja a jövőt.”

Olvastad már? Hogyan alakítsd ki kriptovaluta portfóliódat kezdőként 2021-ben? – A BitPadre tippjei

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Egyesek szerint a bitcoin maximalisták olyanok, mintha egy szekta tagjai lennének

Nic Carter, a régebben jól ismert bitcoin-támogató nemrégiben úgy fogalmazott a közösségi médiában, hogy a keményvonalas maximalisták a jelek szerint örülnek annak, hogy a hatóságok...

Nagy emelkedésre várnak a bitcoin-kereskedők

A grafikonok alapján az optimista kereskedők úgy vélik, akár 60%-os bitcoin árfolyam-növekedés is bekövetkezhet, ez most a 40 ezer dolláros szint elérését jelentené. A BTC egy...

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!