Tovább esik a bitcoin, érvénytelenné válhat a Wyckoff-eloszlás

-

A shortolási nyomás visszatér a piacra, egy kereskedő pedig a 31.000 dollár újratesztelését tartja szem előtt a támasz gyengeségének eredményeként.
A Bitcoin (BTC) július 8-án a 33.000 dolláros támasz alá esett, amivel egy megbízható kereskedési sáv érvénytelenedését kockáztatja.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Kereskedő: 31.000 dolláros reteszt következik a BTC számára

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai szerint a BTC/USD a csütörtöki kereskedés során a 32.000 dolláros sávba süllyedt.
A mozgás egy éjszakai visszalépést követett a 35.000 dollár körüli szintről, ahol a Bitcoin nem tudta áttörni a döntő fontosságú ellenállást.
Ezzel a Bitcoin azt kockáztatja, hogy érvényteleníti azt a bullish forgatókönyvet, amely szerint a Wyckoff-eloszlás következő szakaszába lép, amelyből felfelé – 39.000 dollár körül – kiléphet.

„Elveszítjük a 33.000 dolláros tartományt, és 31-31, 4K dollárra számíthatunk” figyelmeztetett Michaël van de Poppe népszerű kereskedő nem sokkal a merülés kezdete előtt.

A cikk írásakor a volatilitásnak köszönhetően a tartományon belüli helyreállás még lehetséges, a BTC/USD a 32.500 dollár körül kering a 32.490 dolláros helyi mélypontok után a Bitstampon.

Bitfinex-shortok 160%-kal nőttek órák alatt

A legutóbbi árfolyammozgás órákkal azután következett be, hogy friss eladási nyomás alakult ki, ami részben annak köszönhető, hogy egy ismeretlen bálna több mint 5000 BTC-vel próbált shortolni.
Ahogyan azt Colin Wu újságíró megjegyezte, július 8-án a Bitfinexen felhalmozódtak a short pozíciók.
Egy titokzatos Bitfinex-felhasználó legalább 5219 BTC-nyi, 33.000 dolláros szinten 173 millió dolláros kötegekkel kezdett short pozíciókat felvenni.

„A datamish adatai szerint pekingi idő szerint 13:00-tól egy számla (vagy intézmény) bitcoint vett kölcsön a Bitfinextől shortolásra” jelentette Wu.

„15:03-ig összesen 5219 BTC-t vett kölcsön, és ez a szám még mindig növekszik. A legtöbb short pozíció nem fedezett”.
A cikk írásakor a Bitfinex összes short pozíciója 160%-kal nőtt mintegy két óra alatt.
A Bitfinex short és long pozíciók nagyjából egyensúlyban maradtak, a Bybt adatai ennek ellenére azt mutatják, hogy a hosszú pozíciók több mint 70%-át a hosszú pozíciók teszik ki.

A bálnashortolás nem újdonság. Amint arról korábban a Cointelegraph beszámolt, júniusban szintén ingadozó volt a kereskedők viselkedése.

Olvastad már? Mindig lesz valaki, akinek nem tetszik a BTC volatilitása

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!