Izrael „lefoglalná” a Hamász kriptopénzcímeit

-

A militáns szervezet – amelyet számos világhatalom terrorista csoportként tart nyilván – az utóbbi időben rengeteg kriptót kapott.
A dogecoin egyrészt egy olyan mémkriptopénz, amit a mókamesterek előszeretettel reklámoznak – másrészt viszont a világ egyik legnagyobb militáns szervezete is gyűjti: ez az utóbbi időkben garázsrakétáiról hírhedté vált Hamász.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az izraeli Nemzeti Terrorizmusfinanszírozás Elleni Hivatal ma lefoglalási parancsot adott ki 84 kriptocím ellen, amelyekről úgy vélik, hogy a Hamász ellenőrzése alatt állnak.
Ezek a címek 7,7 millió dollárnyi kriptopénzt kaptak az Elliptic blokkláncelemző cég szerint. Számításaik szerint ebből több mint 40.000 dollár Dogecoinban, egy „mémcoinban” van, amelynek népszerűsége az utóbbi időben robbanásszerűen megnőtt.
De messze a legnagyobb mennyiségű kriptót az állítólagos kétes címek a tether nevű stabilcoinban kapták – 4,1 millió dollárt, amelyet a Bitcoin követett 3,3 millió dollárral – közölte az Elliptic.

„A lefoglalási végzés azt jelzi, hogy a Hamász mostanában számos kriptovalutát használ – többek között dogecoint, tethert és ethert” – olvasható az Elliptic blogbejegyzésében.

A Hamász a legnagyobb a számos palesztin militáns iszlamista csoport közül. A Gázai övezetet tartja ellenőrzése alatt, és Izrael, az USA, az Európai Unió, az Egyesült Királyság és más nagyhatalmak terrorista csoportként tartják nyilván.

A Bitcoint is kedvelik

A militáns szervezet rengeteg kriptovalutát kapott az Izraellel való legutóbbi összecsapása során.
Mivel a világ legnagyobb gazdaságai terrorista csoportjaként jelölték meg, szinte teljesen ki van zárva a hagyományos pénzügyi rendszerből, így dollárhoz és euróhoz nem könnyű hozzájutnia.
Az ügyének finanszírozására szánt adományokat ezért inkább decentralizált kriptovalutákban, például a bitcoinban vagy a DOGE-ban adományozzák.

A tether azért lehet a legnépszerűbb választás a finanszírozók körében, mivel a kriptopénznek stabil az értéke – az amerikai dollárhoz van kötve, értéke így nem vándorol annyira, mint a bitcoin vagy a doge esetében.
A tether ráadásul kívül esik a hagyományos pénzügyi struktúrákon, és gyorsan mozgatható.
Az Elliptic elmondta, hogy az Izrael által kiemelt 84 cím közül sokat korábban az Elliptic úgy azonosított, hogy azok az al-Kasszám brigádokkal, a Hamász katonai szárnyával állnak kapcsolatban.

Olvastad már? Goldman Sachs: az Ethereum népszerűsége miatt az ETH domináns értéktárolóvá válhat

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!