Bitcoinos bankkártya a Blockfi-tól

-

A New Yorkban működő blokkláncos pénzügyi, hitelezési vállalkozás elindította a saját kártyás szolgáltatását, amellyel a kártyatulajdonosok vásárlási visszatérítést kapnak.
A különlegessége az a dolognak, hogy nem dollárban, vagy valamilyen hűségpontban, hanem bitcoinban kapják meg ezt az összeget, minden vásárlásuk után.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A cég a napokban kezdte el kiszállítani a kártyákat az Egyesült Államokban, a várólistán lévő ügyfelei közül az elsőknek.
A hivatalosan a BlockFi Rewards Visa Signature Credit Card névre hallgató projektet tavaly év végén jelentették be.
Mindenhol használható, ahol a Visa rendszere működik, a vásárlások összegéből pedig 1,5%-ot visszatérít a cég a használóknak, bitcoinban. Ezt az összeget a Blockfi által vezetett kamatozó számlán írják jóvá.
Az első jelentésekben az állt, hogy a kártya éves díja 200 dollár, de májusban ezt eltörölték, így a kártya gyakorlatilag ingyenes.
A visszatérítés igénybe vételéhez viszont évente legalább 50 ezer dollárt kell költeni, az efölötti rész 2%-a jár vissza. Tehát ha valaki 60 ezret költ, akkor 10000 dollár 2%-át, 200 dollárt kap vissza bitcoinban.
Emellett több más, a kriptós kártyák körében már jól ismert funkciót is nyújt a kártya különböző bónuszok formájában, és ajánlói programmal. A kártya kibocsátója az Evolve Bank & Trust vállalat.
Terry Angelos, a Visa fintech részlegének az igazgatóhelyettese elmondta, az ilyen típusú jutalomprogramok kiváló módját jelentik, hogy a felhasználók belépjenek a kriptoipar területére.
A Visa pedig izgatott, hogy részt vehetnek ebben, és várják az újabb lehetőségek megjelenését.
A Blockfi társalapítója, Flori Marquez is úgy véli, mostanra mindenki számára nyilvánvalóvá vált, hogy a kriptopénzeknek nagy szerepe lesz a pénzügyek átalakulásában.

„Ezzel a kártyával minden eddiginél egyszerűbbé válik a felhasználók számára, hogy bitcoinhoz jussanak, miközben csak a szokásos napi vásárlásaikat intézik.”

A Visa egy ideje már foglalkozik a kriptoiparral, és a kriptopénzek szélesebb körű adopciójával. A sajtóban többnyire pozitív véleményeket fogalmaznak meg ezzel kapcsolatban.

Így a Visa nyilvánosan is elismeri, hogy pozitívan tekint a kriptopénzekre, mint fizetési lehetőségekre, és azon dolgozik, hogy ezen a területen is világvezető pozícióban maradhassanak.

Olvastad már? Goldman Sachs: az Ethereum népszerűsége miatt az ETH domináns értéktárolóvá válhat

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Liquity technikai elemzés 05.29.

Prémium Liquity A Liquity árfolyamelemzése azt bizonyítja, hogy az árfolyam ismét felfelé irányuló mozgást végez, hiszen ma is a bikák voltak előnyben. Az elmúlt nap rendkívül kedvező...

Változások jönnek a Tornado Cash irányításában

Május 26-án tartottak egy szavazást a TORN token tulajdonosai, amely alapján az eredeti tokentulajdonosok minden téren visszakapják a projekt irányítását. Összességében 517 ezer tokenmennyiség gyűlt...

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!