Bitcoinos bankkártya a Blockfi-tól

-

A New Yorkban működő blokkláncos pénzügyi, hitelezési vállalkozás elindította a saját kártyás szolgáltatását, amellyel a kártyatulajdonosok vásárlási visszatérítést kapnak.
A különlegessége az a dolognak, hogy nem dollárban, vagy valamilyen hűségpontban, hanem bitcoinban kapják meg ezt az összeget, minden vásárlásuk után.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A cég a napokban kezdte el kiszállítani a kártyákat az Egyesült Államokban, a várólistán lévő ügyfelei közül az elsőknek.
A hivatalosan a BlockFi Rewards Visa Signature Credit Card névre hallgató projektet tavaly év végén jelentették be.
Mindenhol használható, ahol a Visa rendszere működik, a vásárlások összegéből pedig 1,5%-ot visszatérít a cég a használóknak, bitcoinban. Ezt az összeget a Blockfi által vezetett kamatozó számlán írják jóvá.
Az első jelentésekben az állt, hogy a kártya éves díja 200 dollár, de májusban ezt eltörölték, így a kártya gyakorlatilag ingyenes.
A visszatérítés igénybe vételéhez viszont évente legalább 50 ezer dollárt kell költeni, az efölötti rész 2%-a jár vissza. Tehát ha valaki 60 ezret költ, akkor 10000 dollár 2%-át, 200 dollárt kap vissza bitcoinban.
Emellett több más, a kriptós kártyák körében már jól ismert funkciót is nyújt a kártya különböző bónuszok formájában, és ajánlói programmal. A kártya kibocsátója az Evolve Bank & Trust vállalat.
Terry Angelos, a Visa fintech részlegének az igazgatóhelyettese elmondta, az ilyen típusú jutalomprogramok kiváló módját jelentik, hogy a felhasználók belépjenek a kriptoipar területére.
A Visa pedig izgatott, hogy részt vehetnek ebben, és várják az újabb lehetőségek megjelenését.
A Blockfi társalapítója, Flori Marquez is úgy véli, mostanra mindenki számára nyilvánvalóvá vált, hogy a kriptopénzeknek nagy szerepe lesz a pénzügyek átalakulásában.

„Ezzel a kártyával minden eddiginél egyszerűbbé válik a felhasználók számára, hogy bitcoinhoz jussanak, miközben csak a szokásos napi vásárlásaikat intézik.”

A Visa egy ideje már foglalkozik a kriptoiparral, és a kriptopénzek szélesebb körű adopciójával. A sajtóban többnyire pozitív véleményeket fogalmaznak meg ezzel kapcsolatban.

Így a Visa nyilvánosan is elismeri, hogy pozitívan tekint a kriptopénzekre, mint fizetési lehetőségekre, és azon dolgozik, hogy ezen a területen is világvezető pozícióban maradhassanak.

Olvastad már? Goldman Sachs: az Ethereum népszerűsége miatt az ETH domináns értéktárolóvá válhat

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Eladni, vásárolni vagy tartani? Itt a legjobb stratégia az Ethereum ETF jóváhagyása után

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) zöld utat adott nyolc Ethereum tőzsdén kereskedett alapnak (ETF), ami izgalmat keltett a kriptoközösségben. Az Ethereum árfolyama azonban a jóváhagyás...

Mi az a felhőbányászat? A MAR mining megtanítja, hogyan lehet napi 1000 dollárt keresni a felhőbányászat segítségével

Vendégbejegyzés Mivel egyre több játékos lép be a kriptopénzek piacára, a bányászat egyre összetettebbé válik, és egyre nagyobb számítási teljesítményt igényel. A bányászat egyre összetettebbé válik...

5 legjobb filléres kripto, amit ma érdemes megvenni

A 2024-es bikafutás felgyorsulása miatt a megfelelő kriptovaluták alacsony áron történő megtalálása a növekedésre éhes befektetők számára kulcsfontosságú lehet. Ebben a válogatásban öt hatalmas potenciállal rendelkező...

Vajon a BNB 2024-ben megdönti az eddigi csúcsát?

A Binance Coin (BNB) az elmúlt években kiemelkedő teljesítményt nyújtott a kriptopénzpiacon. A kérdés azonban minden befektető fejében ott motoszkál: Vajon a BNB idén meg...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!