Felmérés: 40%-a az intézményi kripto befektetőknek sokkal többet kíván vásárolni

-

A megkérdezett, digitális eszközökbe már invesztáló intézményi befektetők több mint 80%-a arra számít, hogy növelni fogja kitettségét.
Egy új felmérés szerint a fedezeti alapok vezetői, a vagyonkezelők és a kriptoeszközöket már birtokló intézményi befektetők növelni kívánják állományukat.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A londoni székhelyű Nickel Digital Asset Management kriptoalap által végzett felmérésből kiderült, hogy a megkérdezett 100 befektető és vagyonkezelő 82%-a arra számít, hogy 2023-ig növelni fogja a digitális eszközökben való kitettségét.
A májusban és júniusban online végzett és a Cointelegraph-fal megosztott kutatásban 50 vagyonkezelőt és 50 olyan intézményi befektetőt kérdeztek meg, akik korábban is vásároltak kriptoeszközöket az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Franciaország, Németország és az Egyesült Arab Emírségek területén.
Tízből négyen, azaz 40% nyilatkozott úgy, hogy „drasztikusan növelni fogja a részesedését”, mindössze 7% mondta azt, hogy csökkenteni kívánja a kitettségét, és csak 1% tervezi eladni a teljes állományát.
Nickel azonban kijelentette, hogy a legtöbb esetben a kriptobirtoklással rendelkező intézményi befektetők kitettsége nagyon alacsony, mivel „sokan csak tesztelik a piacot, hogy lássák, hogyan működik”.
A felmérésből kiderült, hogy a válaszadók 58%-a szerint a digitális eszközökbe való nagyobb befektetés elsődleges oka a hosszú távú tőkenövekedési kilátások.
A BTC még a masszív piaci visszaesés ellenére is 18%-os nyereséget ért el idén eddig, az Ethereum pedig január 1. óta hatalmas, 215%-os emelkedést produkált.
A megkérdezettek mintegy 38%-a állította, hogy a kriptoeszközökben való némi kitettség nagyobb bizalmat ad nekik az eszközosztály iránt, míg 37% a kriptoeszközökbe befektető több vezető vállalatot és alapkezelőt említette további befektetések indokaként.
A Nickel Digital társalapítója és vezérigazgatója, Anatolij Crachilov megjegyezte, hogy az eszközosztályba vetett bizalom növekszik, és arra számít, hogy ez a tendencia folytatódni fog. Hozzátette:

„Az idén június elején végzett elemzésünkből kiderült, hogy 19 tőzsdén jegyzett, 1 billió dollár feletti piaci tőkeértékű vállalat mintegy 6,5 milliárd dollárt fektetett be Bitcoinba, miután eredetileg 4,3 milliárd dollárt költöttek a kriptopénz megvásárlására”.

Ahogy arról a Cointelegraph a múlt hónapban beszámolt, az AJ Bell’s brit befektetési cég által végzett felmérésből kiderült, hogy az elmúlt évben többen vásároltak kriptoeszközöket, mint részvényekhez kapcsolódó megtakarítási termékeket.

A MasterCard májusi felmérése szerint tízből négy ember tervezi, hogy a következő egy éven belül kriptovalutát fog használni fizetésre.

Olvastad már? Börtönbe került a brazil „Bitcoin-király” egy állítólagos, 300 millió dolláros csalásért

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ezrek tolonganak az ingyen kriptóért

A Solana lánc egy újabb nyerő mém érmét készített a kriptó befektetőknek. A SMOG sárkányos érme lángnyelvei olyan messzire érnek, hogy már több ezernyi harcos...

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!