Elon Musk emlékeztette követőit, hogy nem ő a Dogecoin mestere

-

Sokak szerint Musk tweetjei jelentősen befolyásolják a DOGE értékét.

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója kedden emlékeztette követőit a Twitteren, hogy a dogecoin iránti érdeklődése ellenére nincsen irányító szerepe a projekten belül.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Musk válaszolt egy DOGE témájú fiók megjegyzésére, amely úgy gondolta, hogy mivel Musk saját cégeként bánik a dogecoinnal, ő lehet a projekt vezérigazgatója.
A megjegyzés úgy tüntette fel Musk befolyását, mint valami ünnepelendő dolgot, de az önjelölt „Dogefather” válaszában kifejtette, hogy nem ő a főnök, és nincs szerepe a projektben.

„Felhívnám mindenki figyelmét, hogy a dogecoinnak nincs hivatalos szervezete, és a cég nem számol be nekem semmiről, így a cselekvési képességem korlátozott” – írta Musk.

Ahogy arról korábban a Kriptoworldön is beszámoltunk, egy Ausztráliában végzett felmérés eredményei azt mutatták, hogy a válaszadók több mint 50%-a szerint Elon Musk a bitcoin feltalálója.
A dogecoin egy mém, kriptovaluta formájában, amelyet egyszerűen viccből hoztak létre. 2013-as indulása óta a poén azonban elhalványult, a valuta pedig majdnem feledésbe merült, mindaddig amíg Elon Musk 2020-ban bele nem botlott.
Ezt követően Musk tweetjei a több ezer százalékkal növelték a DOGE értékét.

Sokan hibáztatják Muskot posztjai miatt, ugyanis szerintük ez a kriptopiac felelőtlen manipulációja.
Emiatt a Change.org-on petíció is indult a májusi piaci zuhanást követően, amelyben az aláírók követelték, hogy Musk adja el bitcoinállományát, és tűnjön el a kriptovaluta-szférából, még mielőtt tweetjei még több kárt okoznának.

Olvastad már? Több amerikai hallott a dogecoinról, mint az ethereumról

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitget elemzője megjósolja a bikapiac következő csúcsát

A BTC és az ETH implikált volatilitása az opciós piac szemszögéből nézve jelentősen csökkent az elmúlt hónapban, különösen az egy hónapon belül lejáró opciók esetében,...

A kis befektetésektől a korai nyugdíjazásig – Hogyan építsd fel álmaid kriptoportfólióját 2024-ben?

Vendégbejegyzés Az erős kriptoportfólió felépítése pénzügyi szabadsághoz és a korai nyugdíjba vonulás lehetőségéhez vezethet. A 2024-es bikafutás jelenleg is zajlik, a hozzáértő befektetések aktuálisabbak, mint valaha. Ebben az...

Az Ethereum 3.000 dollár körül küzd, mivel a short pozíciók megugrottak

A május 7-én tapasztalt árfolyamcsökkenés után az Ethereum (ETH) több likvidálást tapasztalt a long pozíciókban. Következésképpen több kereskedő döntött a short pozíciók mellett. A megnövekedett shortolási...

Közeledik az altcoin szezon, és híres szakértők adják le a tippeket

Vendégbejegyzés A terület szakértői úgy vélik, hogy az alternatív kriptopénzek növekedési időszaka közeledhet. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a rajongók és a befektetők számára egyaránt létfontosságúvá válik annak...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!