Több amerikai hallott a dogecoinról, mint az ethereumról

-

Az egyik bevezette az okosszerződéseket és a decentralizált pénzügyet, míg a másik egy … mém.

Alig több mint öt évvel indulása óta az ethereum megismertette a világgal az okosszerződéseket, a decentralizált pénzüggyel, a hozamgazdálkodással és a nem helyettesíthető tokenekkel.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Mindemellett hosszú ideje áll a bitcoin mögött, mint a második legnagyobb blokkláncprojekt piaci tőke szerint.
A dogecoin pedig lényegében egy mém, amely nem adott újítást, nincs semmi létjogosultsága, és csak azért népszerű, mert az elmúlt időszakban egy híres milliárdos gyakran viccelődött vele.
A sors fintora tehát, hogy az átlag állampolgár jobban ismeri a dogecoint, mint az ethereumot.
Legalábbis ez derült ki a Harris Poll CouponCabinnal közösen készített felméréséből, mely során az Egyesült Államokban több mint 2000 felnőttet kérdeztek meg a kriptovalutákról.
A felmérés eredményeiből kiderült, hogy a válaszadók 29%-a ismeri a dogecoint, míg az ethereumot csak 21%.
A 2063 válaszadó 89%-a azt mondta, hogy hallott már a kriptovalutáról. A bitcoint a válaszadók többsége (71%) ismerte, a dogecoin pedig a második legismertebb valuta volt.
További digitális eszköz, melyről már hallottak az amerikaiak a Coinbase és a Circle által indított stablecoin, a USD Coin (USDC), amelyet a válaszadók 21%-a ismer. Ezenfelül a válaszadók 18%-a ismeri a litecoint (LTC), és 10%-uk hallott már a stellarról (XLM).
Arra a kérdésre, miszerint a kriptovaluták jelentik a pénz jövőjét, 31%-uk pozitívan reagált, 30%-uk pedig úgy gondolta, hogy a kriptovilág „innovatív”.
Ugyanakkor a válaszadók 23%-a szerint a kriptopiac egy „gazdagodj meg gyorsan” játék, míg 19% gyanúsnak vagy aljasnak minősítette a technológiát.
A válaszadók csaknem fele (44%) kijelentette, hogy nyitott lenne a kriptovaluta fogadására egy online cashback formájában.

Olvastad már? A bálnák 122,5 ezer BTC-t halmoztak fel

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!