A Biden-adminisztráció már keresi a hézagokat a kriptotörvényekben

-

A Fehér Ház hivatalnokai a jelentések szerint a kriptopénzeket szabályozó meglévő törvényeket vizsgálják, illetve azt, hogy vajon szükség van-e újabb korlátozásokra annak érdekében, hogy megvédjék a befektetőket a múlt héten látott heves zuhanásoktól.

A Biden-adminisztráció hivatalnokai állítólag keresik a „hézagokat” a kriptoszabályozásokban a piac múlt heti volatilitását követően. Mindez azt sugallja, hogy új törvényjavaslatok benyújtására számíthatunk a közeljövőben.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A témához közel álló személyek arról informálták a The Washingon Postot, hogy a Fehér Ház hivatalnokai azt vizsgálják, vajon az olyan digitális eszközök, mint a bitcoin, felhasználhatók-e a terrorista tevékenységek finanszírozására.
Szintén választ szeretnének kapni arra a kérdésre, hogy miként védhetnék meg a befektetőket a digitáliseszköz-piacok szélsőséges árfluktuációitól.
A bitcoin múlt heti, 30.000 dollár környékére való lecsökkenése pánikeladásokhoz vezetett, 10 nap alatt több mint 1 billió dollárnyi érték tűnt el a digitális eszközök piacáról.
Április és május közepe között a teljes kapitalizáció csaknem a felére csökkent.
Az amerikai pénzügyminisztérium egy új törvényjavaslata – amelynek értelmében minden kriptotulajdonosnak jelentenie kellene a 10.000 dollár értéket meghaladó tranzakciókat a helyi adóhatóság (IRS) felé – sokak szerint szintén hozzájárult a zakózáshoz.
A Biden-adminisztráció arra vonatkozó terve, hogy az elkövetkező évtizedben megduplázza az IRS munkaerejét, szintén aggodalomra adott okot a befektetők körében, akik úgy érzik, az Egyesült Államok gyorsan veszít a versenyképességéből, már ami az adózást és a digitális eszközök piacát illeti.
A szövetségi törvényhozók jelenleg nem gondolják úgy, hogy a kriptoárak vad változásai veszélyeztetnék a pénzügyi piacok stabilitását.
A Washington Post szerint azonban ezt a kockázatot is megéri valamilyen szinten megfigyelni.

„Tisztában vannak azzal a ténnyel, hogy absztrakt módon mindenféle kockázat fennáll, és hogy ezekre a dolgokra is figyelni kell, de továbbra is egy várakozó pozícióban vannak” – mondta egy nevét elhallgató forrás.

A kriptopénzpiac az eddigi csúcsán összesen 2,5 billió dollárt ért, amely eltörpül a széles értelemben vett pénzügyi rendszer mellett.

Ahogy azonban a kriptopénzek folytatják a növekedésüket, a kormány által elfogadhatónak tartott kockázat mércéje is változhat.

Olvastad már? Hogyan alakítsd ki kriptovaluta portfóliódat kezdőként 2021-ben? – A BitPadre tippjei

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!