Az ausztrálok több mint fele szerint Elon Musk találmánya a bitcoin

-

A válaszadók több mint 40%-a nem tudta, hogy a bitcoin korlátozott készlettel rendelkezik.

Az ausztrálokra ráférne némi tanulás a kriptovalutákkal kapcsolatban, mivel több mint felük úgy gondolja, hogy Elon Musk hozta létre a bitcoint – derült ki egy új felmérésből.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Finder, Ausztrália leglátogatottabb összehasonlító webhelye 1004 ausztrált kérdezett meg kripovalutákkal kapcsolatos ismereteikről – írja a The Australian szerdai cikkében.
A felmérés eredményei szerint az ausztrálok 56%-a nem hallott a bitcoin titokzatos megalkotójáról, Satoshi Nakamotoról, és úgy tudja, hogy a Tesla és a SpaceX vezérigazgatója, Elon Musk hozta létre a világ legnagyobb kriptovalutáját.
A válaszadók jelentős része azt sem tudta, hogy a bitcoin kínálata 21 millió darabra korlátozódik, és 44%-uk szerint a bitcoin is korlátlan kínálattal rendelkezik, csakúgy, mint a fiat pénzek.
A felmérés azt is kimutatta, hogy sok ausztrál már fektetett be, vagy szeretne befektetni kriptóba – a válaszadók 25%-ának már van kriptója, vagy 2021 végéig tervez vásárolni.
A figyelemre méltó kriptopiaci hajlandóság ellenére az ausztrálok 20%-a nem tudja, hogyan vásárolhatja meg a digitális eszközöket.
A Finder új felmérése egy bitcoinkereskedési szolgáltatás kapcsán jött létre, amelyet a cég saját telefonos alkalmazásán keresztül indított el.

A Finder társalapítója és vezérigazgatója, Fred Schebesta elmondta, hogy az új szolgáltatás célja segíteni az ausztrálokat a kriptopiacra történő áttérésben.

„Leegyszerűsítettük a folyamatot, így a Finder alkalmazással csupán három perc a bitcoinvásárlás. Regisztrálsz, beírod az adataidat, és befizeted a pénzt, ennyi” – mondta.

Schebesta azt jósolja, hogy a bitcoin ára 250.000 dollárig fog menni 2021 végére.

„A jelenlegi zuhanás csak rövid távú dolog. A bitcoin ára azért zuhant, mert, Elon, Kína, vagy egy másik kormány mondott valamit” – jelentette ki az ügyvezető.

A kriptopiac a múlt héten hatalmasat zuhant, miután Musk bejelentette, hogy a Tesla felfüggeszti a bitcoinos fizetéseket autóiért. Amikor Musk  később arra utalt, hogy a Tesla eladni készül bitcoinállományát 2021 második negyedévében, a piac még tovább esett.

Olvastad már? A bankrendszer továbbra is kétszer annyi energiát fogyaszt, mint a Bitcoin

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!