Betiltják a kriptobányászatot a nyáron Iránban

-

Az iráni kormány azonnali embargóval sújtotta a kriptobányászatot, hogy takarékoskodjon az árammal a nyári hónapokban.

Egészen új szintet ért el Irán kriptóellenes harca, ugyanis a kormány az egész nyárra betiltotta a bányászati tevékenységet.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bloomberg beszámolója szerint Hasszan Rouhani iráni elnök szerdán az állami televízióban elhangzott beszédében bejelentette a bitcoin bányászatának általános tilalmát az országban.
Az országos tilalom állítólag szeptemberig tart, és a kormány arra törekszik, hogy a forró nyári hónapokban biztosítsa a hazai fogyasztáshoz szükséges villamosenergia-hozzáférést, mivel a nyári hónapok energiaigény szempontjából csúcsidőszaknak számítanak.
Beszédében Rouhani azt állította, hogy az Iránban zajló kriptobányászati ​​tevékenység nagy része – akár 85%-a – engedély nélkül történt.
A Cointelegraph nemrégiben arról számolt be, hogy a hatóságok visszaszorították a háztartási fogyasztásra szánt villamos energiát használó bányászokat.
Irán még 2020-ban kezdte meg a kriptobányászat államosítását, miután hónapokon át küzdött az illegális bányászokkal​​. 2020 januárjában az ország körülbelül 1000 engedélyt adott ki kriptovaluta-bányászatra az országban.
Május elején jelentések láttak napvilágot arról, hogy az iráni hírszerzés nagyszabású támadást indított az illegális bányászati tevékenységek ellen az országban.
A kriptobányászati üzemeknek szerepe volt a helyi áramszünetekben is. Még áprilisban a kínai befektetők újraindították az ország legnagyobb bitcoinbányászati ​​létesítményét, majd rengeteg panasz érkezett, hogy a létesítmény a helyi áramellátás nagy részét elfogyasztotta.
Az áramellátás zavara mellett az iráni kriptobányászati ​​tevékenység növekedését az ország levegőminőségének romlásával is összefüggésbe hozták.
Rouhani tilalma ronthatja a bitcoinbányászat előrejelzéseit, amely évi egymilliárd dolláros bevételt jelentett volna az ország számára.

Iránban a kriptó elfogadását sokan csak egy eszköznek tekintik az Egyesült Államok által bevezetett gazdasági szankciók kijátszására.
Az iráni kriptobányászat visszaszorítása időben szorosan követi a Kínában bevezetett kriptobányászati tilalmat, miközben az észak-amerikai bányászok állítólag a környezetbarátibb megoldások felé vezető utakat keresik.

Olvastad már? A Biden-adminisztráció már keresi a hézagokat a kriptotörvényekben

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Tron (TRX) fontos frissítések

A Tron natív kriptovalutája, a TRX november utolsó hetét bullish fellendüléssel zárta. Bár ez jó hír, a befektetők is örülni fognak a hálózat legújabb heti...

Hongkong egy befektetővédelmi szabályozáson dolgozik

A hongkongi központi bank vezetője optimistának tűnt a decentralizált technológia jövőjét illetően, míg a koreai központi bank kormányzójának kétségei vannak a közelmúltbeli kriptofertőzés nyomán. A világ...

Ethereum árelőrejelzés decemberre

Prémium Az Ethereum (ETH/USD) árfolyama nehéz helyzetben volt novemberben, a kriptopiaci feszültségek, aggodalmak miatt. Az FTX és az Alameda Research összeomlását követően 1073 dolláros mélypontra esett. Az elmúlt...

Börtönt kapott az EmpiresX kriptotőzsde vezető kereskedője

Joshua David Nicholas az EmpiresX kriptotőzsde vezető kereskedőjeként aktív résztvevője volt egy közel 100 millió dolláros piramisjátéknak. Ennek következtében most elítélték, és 51 hónap letöltendő...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!