Betiltják a kriptobányászatot a nyáron Iránban

-

Az iráni kormány azonnali embargóval sújtotta a kriptobányászatot, hogy takarékoskodjon az árammal a nyári hónapokban.

Egészen új szintet ért el Irán kriptóellenes harca, ugyanis a kormány az egész nyárra betiltotta a bányászati tevékenységet.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bloomberg beszámolója szerint Hasszan Rouhani iráni elnök szerdán az állami televízióban elhangzott beszédében bejelentette a bitcoin bányászatának általános tilalmát az országban.
Az országos tilalom állítólag szeptemberig tart, és a kormány arra törekszik, hogy a forró nyári hónapokban biztosítsa a hazai fogyasztáshoz szükséges villamosenergia-hozzáférést, mivel a nyári hónapok energiaigény szempontjából csúcsidőszaknak számítanak.
Beszédében Rouhani azt állította, hogy az Iránban zajló kriptobányászati ​​tevékenység nagy része – akár 85%-a – engedély nélkül történt.
A Cointelegraph nemrégiben arról számolt be, hogy a hatóságok visszaszorították a háztartási fogyasztásra szánt villamos energiát használó bányászokat.
Irán még 2020-ban kezdte meg a kriptobányászat államosítását, miután hónapokon át küzdött az illegális bányászokkal​​. 2020 januárjában az ország körülbelül 1000 engedélyt adott ki kriptovaluta-bányászatra az országban.
Május elején jelentések láttak napvilágot arról, hogy az iráni hírszerzés nagyszabású támadást indított az illegális bányászati tevékenységek ellen az országban.
A kriptobányászati üzemeknek szerepe volt a helyi áramszünetekben is. Még áprilisban a kínai befektetők újraindították az ország legnagyobb bitcoinbányászati ​​létesítményét, majd rengeteg panasz érkezett, hogy a létesítmény a helyi áramellátás nagy részét elfogyasztotta.
Az áramellátás zavara mellett az iráni kriptobányászati ​​tevékenység növekedését az ország levegőminőségének romlásával is összefüggésbe hozták.
Rouhani tilalma ronthatja a bitcoinbányászat előrejelzéseit, amely évi egymilliárd dolláros bevételt jelentett volna az ország számára.

Iránban a kriptó elfogadását sokan csak egy eszköznek tekintik az Egyesült Államok által bevezetett gazdasági szankciók kijátszására.
Az iráni kriptobányászat visszaszorítása időben szorosan követi a Kínában bevezetett kriptobányászati tilalmat, miközben az észak-amerikai bányászok állítólag a környezetbarátibb megoldások felé vezető utakat keresik.

Olvastad már? A Biden-adminisztráció már keresi a hézagokat a kriptotörvényekben

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoint használt pénzmosásra, hat év börtönt kapott érte

A Bloomberg jelentése szerint Jian Wen, egy korábbi gyorséttermi dolgozó, hat év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták, hogy jelentős mennyiségű bitcoint próbált...

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!