Több amerikai hallott a dogecoinról, mint az ethereumról

-

Az egyik bevezette az okosszerződéseket és a decentralizált pénzügyet, míg a másik egy … mém.

Alig több mint öt évvel indulása óta az ethereum megismertette a világgal az okosszerződéseket, a decentralizált pénzüggyel, a hozamgazdálkodással és a nem helyettesíthető tokenekkel.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Mindemellett hosszú ideje áll a bitcoin mögött, mint a második legnagyobb blokkláncprojekt piaci tőke szerint.
A dogecoin pedig lényegében egy mém, amely nem adott újítást, nincs semmi létjogosultsága, és csak azért népszerű, mert az elmúlt időszakban egy híres milliárdos gyakran viccelődött vele.
A sors fintora tehát, hogy az átlag állampolgár jobban ismeri a dogecoint, mint az ethereumot.
Legalábbis ez derült ki a Harris Poll CouponCabinnal közösen készített felméréséből, mely során az Egyesült Államokban több mint 2000 felnőttet kérdeztek meg a kriptovalutákról.
A felmérés eredményeiből kiderült, hogy a válaszadók 29%-a ismeri a dogecoint, míg az ethereumot csak 21%.
A 2063 válaszadó 89%-a azt mondta, hogy hallott már a kriptovalutáról. A bitcoint a válaszadók többsége (71%) ismerte, a dogecoin pedig a második legismertebb valuta volt.
További digitális eszköz, melyről már hallottak az amerikaiak a Coinbase és a Circle által indított stablecoin, a USD Coin (USDC), amelyet a válaszadók 21%-a ismer. Ezenfelül a válaszadók 18%-a ismeri a litecoint (LTC), és 10%-uk hallott már a stellarról (XLM).
Arra a kérdésre, miszerint a kriptovaluták jelentik a pénz jövőjét, 31%-uk pozitívan reagált, 30%-uk pedig úgy gondolta, hogy a kriptovilág „innovatív”.
Ugyanakkor a válaszadók 23%-a szerint a kriptopiac egy „gazdagodj meg gyorsan” játék, míg 19% gyanúsnak vagy aljasnak minősítette a technológiát.
A válaszadók csaknem fele (44%) kijelentette, hogy nyitott lenne a kriptovaluta fogadására egy online cashback formájában.

Olvastad már? A bálnák 122,5 ezer BTC-t halmoztak fel

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Májusban hirdetik ki, hogy mekkora kártérítést kell fizetnie a becsődölt Terraform Labs alapítójának

A SEC azt javasolta, hogy Do Kwon és a Terraform Labs körülbelül 5,3 milliárd dollárt fizessen vissza jogtalan nyereség, előzetes kamat és polgári büntetés címén,...

Újabb kódhibát találtak egy defi protokollban, de most negyedmillió dolláros jutalom járt érte

Egy kiberbiztonsági szakértőt 250.000 dolláros jutalmat kapott egy olyan defi sérülékenység felderítéséért, amelynek révén a hackerek a múltban milliókat lophattak el a különböző kriptovaluta protokollokból. Manipulálható...

Polkadot (DOT) technikai elemzés 05.02.

Prémium Polkadot (DOT) A legjobban teljesítők között a Polkadot ígéretes fellendülési lehetőséget mutat, mivel leküzdi a kínálati hullámot. A Polkadot (DOT) árfolyama a bikás fordulat lehetőségével lassan lendületet...

Lengyelországban terjeszkedik a Dél-afrikai VALR tőzsde

A VALR, Dél-Afrika legnagyobb kriptotőzsdéje hamarosan Lengyelországban is kínálni fogja kriptovaluta szolgáltatásait, és aktívan keresi a lehetőségeket más joghatóságokban is szerte a világon. A Reutersnek adott...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!