Ezért emelkedik ilyen gyorsan a bitcoin árfolyama

-

Intézményi befektetők, készlethiány és a hagyományos befektetők állnak a növekedés mögött.
A bitcoin féktelen bika piacba kezdett, nemrég a 40.000 dollárt is áttörte az árfolyam.
Az elmúlt 12 hónap során 4000 dolláros mélypontról emelkedtünk fel 40.000 dollárig. Csupán 2021 kezdete óta harmadával emelkedett az árfolyam és a jelenlegi futam sokban eltért a 2017-es csúcstól.

„2017-el szemben az árfolyamot a hagyományos befektetők tornázták fel, de idén végre az intézmények is beszálltak, immár több milliárd dollár értékben.” – mondta Sam Bankman-Fried, az FTX kriptotőzsde vezérigazgatója.

Augusztus és szeptember között a MicroStrategy például több mint 400 millió dollárt fektetett bitcoinba.
Ezt követően a Square 50 millió dollárt vásárolt októberben. A cikk írásakor a cégek bitcoinvagyona nagyjából 2,8 milliárd és 188 milliót ér, amely hatalmas növekedés.
Emellett a pénzügyi világ több nagy neve is kiállt a bitcoin mellett. Stanley Druckenmiller, milliárdos befektető szerint a bitcoin jobb lehet, mint az arany, Raoul Pal pedig tavaly novemberben bitcoinba fektette vagyona 75%-át.
Azonban több minden áll a mostani emelkedés mögött, a hagyományos befektetők is kiemelt szerepet kaptak benne.

Beütött a fomo

Az intézményi befektetők mellett számos új hagyományos befektető is hozzájárult a mostani emelkedéshez.

„Ismét elindult hagyományos befektetők fomoja. Csak azért, mert jelenleg magas az árfolyam nem azt jelenti, hogy már nem alulértékelt.”

2017-ben számtalan hagyományos befektető szállt be a bitcoinba, ennek azonban akkor még több akadálya volt, mint a különböző ügyfélazonosítási protokollok. Sokkal kevesebb tőzsde volt, különösen az USA-ban. Azonban ma már sokkal könnyebb a beszállás.

„Ma már számos nagyon fejlett lehetőség elérhető, amely alternatívát jelent a hagyományos pénzügyekkel szemben.” – mondta Geoff Morphy, a Bitfarms bányászcég elnöke.

Talán a legnagyobb beszálló a PayPal, amely tavaly novemberben jelentette be, hogy elérhetővé teszi a bitcoinvásárlásokat. Kevesebb mint egy hónnappal később a PayPal felhasználók 17%-a jelezte, hogy már használták a bitcoinvásárlást.

„Az elmúlt egy hónap során jelentősen megugrott az új Kraken felhasználók száma, már a 2017-es bika piac alatt tapasztalt számokat is sikerült megdönteni. Egyre több ember teszi meg az első lépést a digitális eszközök világába.” – mondta Bobby Zagotta, a Kraken igazgatója.

Emellett készlethiány is sújtja a kriptopiacot, amely szintén hozzájárul az emelkedéshez.
Az egyik legbikásabb tényező, hogy a kereslet emelkedése mellett folyamatosan csökken a bitcoin készlete a különböző tőzsdéken.

Rafael Scheultze-Kraft, a Glassnode technológiai igazgatója elmondta, hogy 2020-ban 20%-ot esett a tőzsdék vagyona.

„A készlethiánynak jelentős hatása lehet az árfolyamra, de nem fogja megállítani a hagyományos befektetőket.”– mondta Rafael Scheultze-Kraft decemberben, ám arra figyelmeztett, hogy hamarosan elképzelhető egy korrekció

Olvastad már? Trumpnak, amíg e céget vezetem én, nem lesz Facebbokja e féltekén

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!




Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ethena (ENA) árfolyam elemzés 05.08.

Prémium Ethena (ENA) A kriptoipar továbbra is vegyes árfolyammozgást mutat a piaci áringadozás növekedése közepette. Ráadásul az altcoinok vezére, az Ethereum árfolyama továbbra is küzd, hogy az árfolyamot...

A világ egyik leghíresebb nagybefektetője szerint a dollárnak nincs alternatívája

A Berkshire Hathaway, a világ egyik legnagyobb befektetési cégének az elnöke és vezérigazgatója vasárnap a cég éves közgyűlésén számos témáról osztotta meg a gondolatait. Ezek...

Offline is használható lenne az indiai CBDC

A BIS Innovation Summit 2024- rendezvényen Shaktikanta Das, az Indiai központi Bank, az RBI elnöke kiemelte a kiskereskedelmi tranzakciók növekedésének a fontosságát, és India digitális...

A Mega Dice token előértékesítése közel 800 ezer dollárnál jár

A Mega Dice online szerencsejáték-platform múlt hónapban startolt DICE kripto előértékesítése cikkünk írásakor, kedd délelőtt már több, mint 795 ezer dolláros gyűjtéssel büszkélkedhet. Utánajártunk, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!