Trumpnak, amíg e céget vezetem én, nem lesz Facebbokja e féltekén

-

A Capitoliumnál kialakult káoszt követően a Facebook letiltotta Donald Trump oldalát, amiért az szerintük erőszakot próbált szítani bejegyzéseivel.
Csütörtökön Mark Zuckerberg a Facebookon vetett véget Trump elnökségének.
Szerdán csőcselék ostromolta meg a Washington D.C.-ben található Capitoliumot, miután Trump azt mondta egy beszédében, hogy „soha nem fogjuk feladni a hatalmat.”

Zuckerberg egy reggeli bejegyzésben azt írta, hogy Trump erőszakkeltésre használta Facebook platformját, emellett kampánycélokat is kiszolgált, és összeesküvés elméleteket osztott meg rajta, különösen a novemberi választások óta.
Zuckerberg szerint „a helyzet teljesen megváltozott és most arra akarják használni a platformunkat, hogy egy törvényesen megválasztott kormány ellen hergeljenek.”
A rohamot megelőző beszédében Trump a nagy techcégeket vádolta a „választás elcsalásával.” Trump emellett azt mondta, hogy „szerinte jelenleg a média a legnagyobb probléma.”
Ironikus, hogy Trump gyakran az olyan közösségi oldalakkal kerülte meg a médiát, mint a Facebook és a Twitter, melyeket gyakran cenzúrával vádolt, pedig csak ellenőrizték állításait.
Tegnap a Twitter Trump több bejegyzését is törölte, ahogy fokozódott a washingtoni helyzet, és végül 12 órára zárolták felhasználó fiókját. Annak ellenére, hogy a zárolás már lejárt, azóta nem született új bejegyzés.
A kongresszus arra kérte a Facebook és a Twitter vezérigazgatóját, hogy gyakrabban jelenjenek meg meghallgatásokon, mivel ezek a platformok kiemelt szerepet játszanak a nemzet vitáiban. A demokraták hamis információk keringetésével, míg a republikánusok cenzúrával vádolják az oldalt.
A választás előtti meghallgatásokon a republikánusok azt kérték Jack Dorseytól és Mark Zuckerbergtől, hogy ne cenzúrázzák Trump bejegyzéseit.
A republikánusok a gyakran félreértelmezett 230-as cikkelyt emlegették, amely jogi mentességet ad az olyan oldalak számára, melyeknek felhasználók adják a tartalmát.

Trump két héttel korábban a 230-as cikkelyt próbálta visszavonni, amikor megvétózta a National Defense Authorization törvényjavaslatot. Azonban a kongresszus felülírta a vétót, amely korábban még egyszer sem fordult elő Trump elnöksége alatt.
A kongresszus visszatérését követően Trump támogatói visszavonultak. Még Kelly Loeffler – aki éppen elvesztette a Georgiában megrendezett választást, és nagy Trump-rajongó volt – is visszavonta a választás eredményeinek megkérdőjelezését.
A Facebook hirtelen fordulata azonban lehet, hogy végül ártani fog neki. A Georgia államban megrendezett újraválasztás után a demokraták vették át a többséget az alsóházban, felsőházban és az elnökségben is, és a párt valószínűleg továbbra is kérdőre fogja vonni a Facebookot.
A Facebook részvények árfolyama 268,76 dolláron áll jelenleg, szinte meg sem mozdult Zuckerberg bejelentése óta.

Olvastad már? A bitcoint is magával vitte a Capitoliumra felmászó és betörő csőcselék

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) és más kriptodevizák a közel-keleti feszültség növekedésével elvéreznek

A kriptopénzek piaca hatalmas mértékű reakciót jegyzett a közel-keleti feszültségek eszkalálódására. A Bitcoin (BTC), a néhány perc alatt értékének közel 8%-át veszítette el, miközben más...

ONDO (ONDO) árfolyam elemzés 04.13.

Prémium ONDO (ONDO) Az ONDO (ONDO) függetlenítette magát a szélesebb kriptopiactól, mivel a napi grafikonja zöld maradt, míg mások elvéreztek. Tény, hogy az ONDO-nak sikerült az altcoinok királyát,...

A CYBRO előértékesítése: A Dogecoin, Shiba Inu és Dogwifhat befektetői mellett, lovagolja meg a hype-ot, és szerezz profitot!

Vendégbejegyzés A kriptopiacon zajlik a legújabb előértékesítési lehetőség, látszólag olyan nagy nevek nyomdokaiba lépve, mint a Dogecoin és a Shiba Inu. Egy új játékos lép a...

Dogecoin long vagy short? Íme, hol állnak a kereskedők a DOGE 13%-os esése után

A piac elemzése során kiderült, hogy a kereskedők a Dogecoin (DOGE) legutóbbi küzdelmei ellenére is pozitívan álltak a Dogecoin hozamához. A DOGE korábban úgy tűnt,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!