A Capitoliumnál kialakult káoszt követően a Facebook letiltotta Donald Trump oldalát, amiért az szerintük erőszakot próbált szítani bejegyzéseivel.

Csütörtökön Mark Zuckerberg a Facebookon vetett véget Trump elnökségének.

Szerdán csőcselék ostromolta meg a Washington D.C.-ben található Capitoliumot, miután Trump azt mondta egy beszédében, hogy „soha nem fogjuk feladni a hatalmat.”

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Zuckerberg egy reggeli bejegyzésben azt írta, hogy Trump erőszakkeltésre használta Facebook platformját, emellett kampánycélokat is kiszolgált, és összeesküvés elméleteket osztott meg rajta, különösen a novemberi választások óta.

Zuckerberg szerint „a helyzet teljesen megváltozott és most arra akarják használni a platformunkat, hogy egy törvényesen megválasztott kormány ellen hergeljenek.”

A rohamot megelőző beszédében Trump a nagy techcégeket vádolta a „választás elcsalásával.” Trump emellett azt mondta, hogy „szerinte jelenleg a média a legnagyobb probléma.”

Ironikus, hogy Trump gyakran az olyan közösségi oldalakkal kerülte meg a médiát, mint a Facebook és a Twitter, melyeket gyakran cenzúrával vádolt, pedig csak ellenőrizték állításait.

Tegnap a Twitter Trump több bejegyzését is törölte, ahogy fokozódott a washingtoni helyzet, és végül 12 órára zárolták felhasználó fiókját. Annak ellenére, hogy a zárolás már lejárt, azóta nem született új bejegyzés.

A kongresszus arra kérte a Facebook és a Twitter vezérigazgatóját, hogy gyakrabban jelenjenek meg meghallgatásokon, mivel ezek a platformok kiemelt szerepet játszanak a nemzet vitáiban. A demokraták hamis információk keringetésével, míg a republikánusok cenzúrával vádolják az oldalt.

A választás előtti meghallgatásokon a republikánusok azt kérték Jack Dorseytól és Mark Zuckerbergtől, hogy ne cenzúrázzák Trump bejegyzéseit.

A republikánusok a gyakran félreértelmezett 230-as cikkelyt emlegették, amely jogi mentességet ad az olyan oldalak számára, melyeknek felhasználók adják a tartalmát.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

Trump két héttel korábban a 230-as cikkelyt próbálta visszavonni, amikor megvétózta a National Defense Authorization törvényjavaslatot. Azonban a kongresszus felülírta a vétót, amely korábban még egyszer sem fordult elő Trump elnöksége alatt.

A kongresszus visszatérését követően Trump támogatói visszavonultak. Még Kelly Loeffler – aki éppen elvesztette a Georgiában megrendezett választást, és nagy Trump-rajongó volt – is visszavonta a választás eredményeinek megkérdőjelezését.

A Facebook hirtelen fordulata azonban lehet, hogy végül ártani fog neki. A Georgia államban megrendezett újraválasztás után a demokraták vették át a többséget az alsóházban, felsőházban és az elnökségben is, és a párt valószínűleg továbbra is kérdőre fogja vonni a Facebookot.

A Facebook részvények árfolyama 268,76 dolláron áll jelenleg, szinte meg sem mozdult Zuckerberg bejelentése óta.

Olvastad már? A bitcoint is magával vitte a Capitoliumra felmászó és betörő csőcselék

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂