Százezer dollárnyi bitcoint bukott a tárcaprogram cseréjével

-

A Redditen osztotta meg a történetét egy BTC-felhasználó, amelyben elmondta, anélkül tette át másik gépre a tárcaprogramját, hogy leellenőrizte volna a privát kulcsokat.
Ezzel pedig 2,6 bitcoint, mai áron közel 100 ezer dollárt bukott. Utána fel is hívta a túlzottan magabiztos hodlerek figyelmét arra, hogy tanuljanak az ő hibájából.

Az új számítógépére feltette a tárcaprogramot, de nem ellenőrizte le, hogy abban benne van-e a bitcoin-címéhez tartozó jelszó. A régi gépet pedig formatálta.

„Próbáltam a jelszókezelő programomból is kinyerni a megfelelő kódot, de nem volt ott. Sehol semmiféle jelszó. A rákövetkező fél órában újra és újra ellenőriztem, de semmi.”

A felhasználó elismerte, hogy 100%-ban az ő hiába a veszteség, mivel nem ellenőrizte le a jelszavait, kulcsait. Hiába lett a jelszókezelőbe bemásolva a tárcához tartozó jelszó, a program nem mentette el automatikusan.

„Azzal töltöttem az elmúlt hetet, hogy újra és újra átvizsgáltam az összes jegyzetemet, fájlomat, de sehol sem lett meg a jelszó.”

A Reddit többsége együttérzését fejezte ki, és sokan megosztották a saját hasonló hibáikat is. Többen elmondták, hogy ha nem is ekkora összeget, de ugyanígy vesztettek már el.
Számosan osztottak meg hasznos tanácsokat is, hogy hogyan lehet az ilyesmit elkerülni a jövőben.

„Mostanra az lett a bevált megoldás, ha hardvertárcát használsz, és a kulcsaidat, seed-szavaidat papírra is leírod, vagy fémlapba karcolod. Érthető okokból nem a legjobb ötlet, ha gépen tárolod őket.”

Az efféle hibázás elég elterjedtnek számít amúgy. Tavaly az egyik leghangosabb bitcoin-kritikus, Peter Schiff vesztette el a hozzáférést a coinjaihoz, mert összekeverte a jelszavát a tárca pin-kódjával.

Karácsony előtt nem sokkal pedig egy Chainlink-felhasználó küldött tévedésből 50 ezer dollárnyi LINK tokent egy olyan okosszerződésbe, amely nem támogatja ezt a funkciót.
Ő viszont közel 11 ezer dollárnyi adományt kapott kompenzációként a közösségtől, így a vesztesége valamivel kisebb.

Olvastad már? A bitcoint is magával vitte a Capitoliumra felmászó és betörő csőcselék

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Solana – Long vagy short? A SOL kereskedők álláspontja

A Solana alapítvány legutóbbi frissítése szerint a Solana devnet sikeresen újraindult és újraindította a normál működést. A fejlesztői környezet április 19-én a hajnali órákban ment tönkre....

72 embert tartóztatnak le a JPEX-botrány kapcsán

A hongkongi rendőrség 29,37 millió dollár értékű, a JPEX-hez kapcsolódó pénzeszközöket fagyasztott be a városállam állítólagos legnagyobb csalásában. A hongkongi hatóságok több mint 70 személyt tartóztattak...

A Bitcoin negyedik feleződése immár befejeződött

Ime, mit jelenthet a most befejezett felezés a bányászok és a befektetők számára. A Bitcoin negyedik feleződése, a kriptopénzek világában négyévente bekövetkező, nagy várakozással kísért esemény...

A szakértők szerint ezek a rejtett kripto drágakővek hamarosan berobbannak

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik lehetőségekben, mivel 2024-ben új szakaszba lép. A szakértők néhány kiválasztott kriptovalutára összpontosítottak, amelyek jelentős növekedésre vannak kilátásban. Ebben a cikkben mélyrehatóan elemezzük ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!