Agresszívan vásárolják a korrekciókat az algoritmusok

-

Egy kis zuhanás nincs kizárva, de a piac összetétele nagyban megváltozott, a 20%-os eséseket pedig „agresszívan” vásárolják fel” – mondja Filbfilb.

A bitcoin nincs messze egy kis árfolyameséstől, a befektetők azonban „agresszívan” vásárolják fel az aljakat.

A Cointelegraph-nak január 8-án adott interjújában Filbfilb, a Twitter népszerű elemzője elárulta, hogy a bitcoin egy korrekciós fázisba léphet a legutóbbi növekedések ütemét megfigyelve.

Filbfilb: nem gondolom, hogy a messze lennénk a csúcstól

A BTC/USD árfolyama csütörtökön meghaladta a 40.000 dollárt, mielőtt egy látványos fordulat 2200 dolláros esést okozott volna mindössze 5 perc alatt.

Ezután rögtön friss kísérletek mutatkoztak a 40.000 dollár visszaállítására, amelyek csak péntekre értek be, amikor az árfolyam már képes volt stabilan 40.000 fölött maradni.

A piaci szereplők természetesen továbbra is kíváncsian várják mi jöhet még ezután. Ahogy azt Filbfilb a Cointelegraph-nak elmondta, a folyamatos rekorddöntögetéseket a vásárlási stílus egy új fajtája fűti. Bár, ahogy minden egyes piacon, a vertikális növekedés jelen esetben sem tarthat ki örökké.

„A bitcoin folytatta a folyamatosan csökkenő konszolidációkat a sikertelen kiárusítási kísérletek után. […] Nem gondolom úgy, hogy messze lennénk a csúcstól, de hogy milyen magasra fogunk még jutni, azt találja ki, aki akarja” – mondta.

„Ami a korrekciót illeti, ma mind tudjuk, hogy a 20%-os korrekciókat nagy agresszióval vásárolják fel. Amíg ez nem változik meg, addig – gyűlölöm bár a klisét – a trend a barátod.”

Ez az automatizált kereskedési stílus arra utal, hogy befektetők egy új osztálya áramlik a piacra nagyobb összegekkel, ellentétben a 2017-es ralival, amit főleg a manuális befektetési eljárások jellemeztek.

„Továbbra is egyértelmű jelei vannak az algoritmusok segítségével történő felhalmozásnak, ezek a felhalmozási algoritmusok pedig nem igazán törődnek az árfolyammal, ha a céljuk az, hogy X dollárt fektessenek be Y időn belül” – tette hozzá Filbfilb.

Növekedés egy „csártmentes területen”

A 40.000 dollárral egyébként egyetlen bitcoin először haladta meg az éves amerikai mediánbért is.

A legnagyobb kriptopénz csak 2021-ben 42%-ot növekedett a szerdai csúccsal. Miközben az elemzők továbbra is fenntartják a jövőbeni korrekciók lehetőségét, a pénteki hangulat egyértelműen bullishnak mondható.

„A teljes, most zajló bikaciklus jóval nagyobb lesz, mint azt bárki elképzelné” – mondta Michaël van de Poppe, a Cointelegraph Markets elemzője a Twitteren követőinek:

„Akárcsak a 20.000 dolláros csúcs magasabb volt, mint bárki képzelni merte volna 2016/2017-ben. Így működik a piac.”

Willy Woo statisztikus szintén megjegyezte, hogy híján vannak azoknak az adatoknak, amelyek alapján ellenállást számíthatnának, hiszen folyamatosan rekordokat döntögetünk. Csak a Fibonacci-szintek maradtak.

„Amikor nincsenek történelmi ellenállási szintek, csak a mágikus számok állnak rendelkezésre a támasz és ellenállás [kiszámítására]. A bitcoin féktelen árfelfedezése egy csártmentes területen, szó szerint” – írta.

Olvastad már? Százezer dollárnyi bitcoint bukott a tárcaprogram cseréjével

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) és más kriptodevizák a közel-keleti feszültség növekedésével elvéreznek

A kriptopénzek piaca hatalmas mértékű reakciót jegyzett a közel-keleti feszültségek eszkalálódására. A Bitcoin (BTC), a néhány perc alatt értékének közel 8%-át veszítette el, miközben más...

ONDO (ONDO) árfolyam elemzés 04.13.

Prémium ONDO (ONDO) Az ONDO (ONDO) függetlenítette magát a szélesebb kriptopiactól, mivel a napi grafikonja zöld maradt, míg mások elvéreztek. Tény, hogy az ONDO-nak sikerült az altcoinok királyát,...

A CYBRO előértékesítése: A Dogecoin, Shiba Inu és Dogwifhat befektetői mellett, lovagolja meg a hype-ot, és szerezz profitot!

Vendégbejegyzés A kriptopiacon zajlik a legújabb előértékesítési lehetőség, látszólag olyan nagy nevek nyomdokaiba lépve, mint a Dogecoin és a Shiba Inu. Egy új játékos lép a...

Dogecoin long vagy short? Íme, hol állnak a kereskedők a DOGE 13%-os esése után

A piac elemzése során kiderült, hogy a kereskedők a Dogecoin (DOGE) legutóbbi küzdelmei ellenére is pozitívan álltak a Dogecoin hozamához. A DOGE korábban úgy tűnt,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!