Újabb 30 millió dollárt mozgattak a 2016-os Bitfinex-támadásból

-

A Bitfinex-támadók 2020 óta több ezer bitcoint mozgattak már meg.
A 2016-os Bitfinex-tőzsdetámadás során ellopott bitcoinok ismét mozgásnak indultak, a támadók hatalmas mennyiséget utaltak ismeretlen tárcákra.

A kriptotranzakciókat követő Whale Alert adatai alapján október 8-án 4,6 millió dollárnyi lopott bitcoint mozgattak a Bitfinex támadói. Az ellopott bitcoint két külön tranzakcióban utalták el ismeretlen tárcákra, egy 435 és egy 8 bitcoinos utalással.
Azonban a támadók a héten sokkal nagyobb utalásokat is folytattak. A Whale Alert alapján a támadók október 7-én 7 hasonló tranzakciót kezdeményeztek – összesen mintegy 2900 bitcoint, vagyis 26,4 millió dollárt utaltak. Tehát a héten a 2016-ban ellopott 120.000 bitcoin 2,4%-át utalták el.
2020 során több ezer bitcoint továbbítottak más címekre a támadók. 2020 júliusában hasonlóan nagy utalásokat folytattak, mintegy 3503 bitcoint, vagyis 39 millió dollárnyit utaltak.
A Whale Alert adatai alapján 2020 során mintegy 8600 bitcoint küldtek ismeretlen tárcákra. Ez összesen 88,6 millió dollárt jelent a tranzakciók idején számolt árfolyammal. A 2016-os augusztusi támadás során az ellopott bitcoin összege „csupán” 72 millió dollár volt akkori árfolyamon.
A 2012-ben alapított Bitfinex a világ egyik legnagyobb, kriptopénzekkel foglalkozó cége, emellett a Coin360 adatai alapján a top 10 vezető kriptotőzsde között van a kereskedelemi forgalma tekintetében.

Olvastad már? Létrejött a Kriptoworld saját Discord-csatornája

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

A Crypto.com Eminemet alkalmazza az NBA rájátszás reklámfilmjéhez

A Crypto.com tőzsde visszatért a mainstream sportreklámokhoz és hírességek támogatását is toborozza. A Crypto.com a híres rapperrel, Eminemmel készített egy új reklámfilmet, amelyet a hétvégi NBA...

A következő generációs kriptók 1000%-os nyereségre készülnek: Amit tudnod kell

A kriptopiacon a 2024-es bikafutás érkeztével egyre forróbb a hangulat. Az új kriptovaluták felemelkedőben vannak, és potenciális lehetőséget kínálnak arra, hogy az egekbe szökjenek az...

Ázsiában nagyon népszerű a blokkláncos játékipar

Az ázsiai régió áll az élén a Web3 játékok terjedésében, és blokkláncos játékok számában. Ez a szektor jelenleg az összesített blokklánc-aktivitás 35%-át teszi ki, olyan...

A szakértő kiválasztott 5 altcoint, ami talán a legnagyobb nyereséget hozhat a jövő héten

Vendégbejegyzés A rohamosan változó piacon a kiemelkedő kriptovaluták pontos meghatározása gyümölcsöző eredményekhez vezethet. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a jövő hét legjobban teljesítő devizapiaci szereplőinek feltárása kritikus fontosságú...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!