A Coin Metrics kutatása alapján a kriptofelhasználókat nem érdekli az adatvédelem

-

A cikk szerint „az adatok védelmére összpontosító termékek és szolgáltatások lassan terjednek.”

A kriptotranzakciók jelentős hányadában nem szerepelnek adatvédelemre összpontosító tokenek, a kereskedők inkább az átlátható utalásokat választják.

A Coin Metrics szeptember elsején kiadott cikke felmérte, hogy a zcash (ZEC), monero (XMR) és Grin (GRIN) utalások csupán a bitcoin forgalmának 6%-át teszik ki, annak ellenére, hogy ezek a coinok sokkal jobban figyelnek adataink védelmére.

„Jelenleg a felhasználók apátiája a legnagyobb visszafogó erő a jelenlegi anonim tranzakciós rendszerek számára.”
„Annak ellenére, hogy jelentős haladások történtek az adatvédelem terén, ezek a termékek is szolgáltatások nagyon lassan terjednek.”

Emellett a felhasználók nem használják ki a tokenek adatvédelmi funkcióit. A ZEC utalások lehetővé teszi a zéró-tudású és bizonyíték alapú utalásokat, melyekkel teljesen el lehet rejteni, hogy ki utal mekkora összeget. Azonban a cikk hozzátette, hogy a ZEC utalások csupán 2%-a teljesen titkos és védett.
A Coin Metrics becslése szerint a kriptopénzek terjedésével fontos lenne, hogy a túléléshez vissza kéne térni „az eredeti, adatvédelem alapú hitvallásra”. Ha ez nem sikerül, akkor idővel teljesen eltűnhetnek az anonim tranzakciós rendszerek.

Azonban nem mindig egyszerű ezen coinok használata. Az ausztrál tőzsdéknek törölnie kellett az olyan kriptopénzek, mint a monero listázását, miután a kormány betiltotta őket.
A bitcoin növekvő anonimitása az olyan szolgáltatásokon keresztül, mint a CoinJoin kulcsfontosságú lehet a kriptopénzek anonimitásához. A CoinJoin egyre népszerűbb az olyan szolgáltatásokkal együtt, mint a Wasabi tárca és a Samourai tárca Whirpoll bitcoin keverője.
Matt Odell, a Whirlpoolstats munkatársa szerint augusztusban újabb rekord dőlt meg, 2429 bitcoin, vagyis több mint 30 millió forgalmat hoztak.
A monero és a Grin is egyedi megoldásokat alkalmaz. A GRIN a Mimblewimble protokollt alkalmazza, amely titkos tranzakciókkal leplezi a tranzakciók összegét és összesített tranzakciókkal ellehetetleníti, hogy ki lehessen deríteni a tranzakciók eredetét.
Az XMR gyűrű aláírásokkal összekeveri az elküldött összeget hamis összegekkel, melyeket a hálózat véletlenszerűen választ ki a blokkláncból.
Augusztus 6-án az eddigi legnagyobb ugrást mutatta az XRM hashrátája, 2.2 GH/s-ra emelkedett.

Olvastad már? PlanB: A bitcoin értéke 288 ezer dollárig növekedhet a Stock-to-Flow modell szerint

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedik ma a Shiba Inu (SHIB) árfolyama?

A Shiba Inu a hét folyamán jelentős fejlődéssel visszaszerezte a 0,00002501 dolláros szintet. Az elmúlt 24 órában a Shiba Inu piaci értéke elérte a 0,00002501...

Felejtsük el a munkánkat: Ez az öt altcoin 2025-re egy jachtot fog érni Neked

Vendégbejegyzés A folyamatosan változó monetáris világban öt alternatív altcoin kivételes ígéretet mutat arra, hogy 2025-re jelentős pénzügyi nyereségre tehet szert. A 2024-es bikafutás teljes lendületében ezek a...

A Ripple vezérigazgatója továbbra is támogatja az Ethereumot

Mivel a SEC vizsgálja, hogy bizonyos ETH tranzakciók értékpapírnak minősülnek-e, a Ripple vezérigazgatója, Brad Garlinghouse egy Michael Arringtonnak adott interjúban támogatta az Ethereumot, hogy nem...

A Bitcoin bálnák egy nap alatt 2,8 milliárd dollár értékű BTC-t zsákmányoltak be

A Bitcoin 60.000 dollár alá történő visszahúzódása „buy the dip" lehetőségnek bizonyult a bálnák számára. A Bitcoin közelmúltbeli piaci korrekciója, amely a világ legnagyobb kriptopénzét az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!