Bécsben és Szingapúrban is hagyományos tőzsdére került a BTC és az ETH

-

A Bécsi Értékpapírtőzsde, és a Szingapúri Tőzsde úgy döntött, felszállnak a kriptovonatra. A bécsi tőzsde így a harmadik, minden szempontból hivatalosan szabályozott piac, amely egy bitcoin-terméket listáz.
Egészen pontosan a 21Shares AG vállalat bitcoin és Ethereum ETP-it, az ABTC és az AETH tőzsdén kereskedett terméket.


A Bécsi Tőzsde fejlesztési vezetője, Thomas Reiner úgy vélekedik, a listázás lehetővé teszi, hogy a helyi, tapasztalt befektetők részesülhessenek azokból az előnyökből, amelyeket egy hagyományos tőzsde nyújthat a kriptokereskedőknek.

Ezek között egészen pontosan olyan dolgokat kell érteni, mint a felügyelt, szabályozott és átlátható kereskedés, valós idejű információk alapján, és biztos háttérrel a brókereken keresztül.
A 21Shares ügyvezetője, Hany Rashwan kiemelte, a bécsi tőzsdei listázással a Bitcoin ETP termékük mostantól a teljes DACH-régióban elérhető, azaz Németország, Ausztria és Svájc lakosai számára.

„Örömmel jelenthetjük be, hogya mostantól mind az intézményi, mind a lakossági befektetők számára elérhetővé vált a Bitcoin ETP a teljes DACH-régióban. A világon sehol máshol nem áll a befektetők rendelkezésére ilyen kidolgozott és biztonságos befektetési rendszer.”

Még júliusban bekerült a 21Shares két kriptós ETP-je a Német Tőzsde XETRA-piacára, amely a német részvénypiac 90%-át lefedi, a teljes európai ETF-kereskedelemnek pedig nagyjából a 30%-át. A 21Shares alig két év alatt jutott el mintegy 100 milliós eszközállományú befektetési céggé.
Egy másik komolyabb intézményi belépés a területre a világ másik felén történt meg. Az angol CryptoCompare céggel együttműködve a Szingapúri Tőzsde mostantól Bitcoin és Ethereum árindexet is futtat.
Ez nem teszi lehetővé, hogy a helyi befektetők közvetlenül az indexek segítségével kereskedjenek, viszont az árjegyzés alapján más helyi cégek indíthatnak kriptós termékeket, hiszen az árfolyaminformációkat hiteles forrásból szerezhetik be.

„A világ kifejezetten gyorsan halad a digitalizáció útján a vagyonkezelés területén is, így a különböző digitális eszközosztályok rendkívül gyorsan válnak elfogadottá a befektetők között.”

Olvastad már? Vitalik Buterin a Fed pénznyomtatásához hasonlította a defitokenek gazdaságát

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin ára eléri a 70.000 dollárt, amint BTC ETF vásárlása megugrik

Az elemzők szerint a Bitcoin árfolyama új csúcsok felé tart most, hogy a közelmúltbeli konszolidációs szakasz véget ért. A Bitcoin árfolyam a hőn áhított 70.000 dolláros...

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!