A bitcoin és a dollár sebessége egyaránt romlik – a BTC ára azonban másképp reagált

-

Miközben a dollár forgási sebessége rekordalacsony szinteket ér el, Max Keiser azt állítja, hogy a dollár M2 pénzkínálatának rohamos inflációja csak az ún. „cantillionaire-eket” gazdagítja, azaz azokat, akik a pénzügyi rendszer igazságtalanságának köszönhetően szerezték vagyonukat.

Jelenleg több amerikai dollár létezik, mint valaha, viszont a sebesség, amellyel a gazdaságban mozognak, még sosem volt ennyire alacsony.

Ez a Federal Reserve augusztus 31-ei statisztikáiból derült ki, melyek azt mutatták, hogy a rekordmagas pénznyomtatás ellenére az M2 pénzkínálat sebessége összeomlott.

Eljött a „cantillionaire-ek” ideje

Az M2 kínálat a koronavírus elleni intézkedéseknek köszönhetően 2020-ban elérte a 18 billió dollárt, míg a sebesség az 1940-es évek óta most először esett 1.125 alá.
Ez az év egyértelmű kontrasztot mutat bizonyos történelmi adatokkal szemben, a mutatók hirtelen instabilitása pedig aggasztóan nyilvánvaló.
A Cointelegraph jelentései szerint a rekordalacsony szint azt sugallja, hogy óriási likviditás van jelen, az azonban alig érinti a gazdaságot.
Ennek egyik oka az, hogy a további készpénz a Fed vagyonmérlegén marad annak műveleteit követően, vagyis csak azok látják szinte teljes hatását, akik a pénz forrásához a legközelebb tartózkodnak.
Az RT műsorvezetője, Max Keiser szerint ennek a Cantillon-hatás néven ismert folyamatnak köszönhetően az érintett kedvezményezettek így az elit új szektorát alakítják – őket nevezzük „cantillionaire-eknek”.
„Ez az egyetlen olyan táblázat, amely a legjobb ábrát nyújtja a történésekről. Mindent megmagyaráz” – tweetelte a Fed adataival együttesen.

Forrás: Federal Reserve

„Billiókat nyomtatnak, a pénz azonban nem forog. A dollárt a nyomtatóhoz legközelebb lévők állítják meg.”

A bitcoinkínálat adatai befektetési gondolkodásmódot mutatnak

A pénznyomtatást az utóbbi hetekben különös figyelemmel kísérik, míg a sebesség kudarcai mellett a dollár forgása egyéb fő valutákkal szemben többéves mélypontra került.
Mindeközben Európában az Európai Központi Bank saját pénznyomtatási programja ellenére is visszatér a negatív infláció, mellyel kapcsolatosan egy kommentátor úgy nyilatkozott, a bank határozottan kudarcot vallott a kívánt hatás elérését illetően.
A bitcoin fix limittel, ezáltal változó, kiszámítható kínálattal rendelkező valutaként csak profitált a központi bankok növekvő adósságából.
A CryptoQuant blokkláncokat megfigyelő platform adatai kihangsúlyozzák a bitcoinkínálat sebességének erőteljességét – egyre kevesebb érme van forgalomban, ugyanis a befektetők a megtakarítás, nem pedig a költés mellett döntenek.

Forrás: CryptoQuant

Dan Held, a Kraken ügyvezetője a múlt hónapban a kínálat adatait biztos jelnek vélte arra, hogy a bitcoin ára egy friss bikafutam közepette volt. A jeleket tartalmazó listára az infláció és a globális adósság is felkerült.

Olvastad már? Vitalik Buterin a Fed pénznyomtatásához hasonlította a defitokenek gazdaságát

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!