Az Ethereum társalapítója célkeresztbe vette a hatalmas kamatokaz ígérő tokeneket, felelőtlen pénzügypolitikához hasonlította gazdaságukat.

Vitalik Buterin, az Ethereum társalapítója ismét a Twitteren figyelmeztet a decentralizált pénzügyi (defi) szektor ellen, szerinte a különböző tokenek hátterében olyan felelőtlen gazdálkodás áll, mint a Fed pénznyomtatása mögött.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A kamatfarmolás a likviditás fokozásával ígér kamatokat egyes tokenek számára, és ez áll a mostani defibumm mögött.

Azonban Buterin kiemelte, hogy a különböző governance tokenek agresszív inflációja lefelé tolja azon coinok árfolyamát, melyeket „folyamatosan nyomtatnak azért, hogy kifizessék a likviditásszolgáltatókat.”

„Komolyan mondom, azoknak a coinoknak a mennyiségét, amelyek nyomtatásra kerülnek a likviditásszolgáltatók kifizetésére ezeknél az éves 50-100%-os kamatozású tokeneknél, még a központi bankok is megirigyelhetik.”
Buterin nem egyedüliként bírálja a defiszektor pénzügypolitikáját, a „Larrypc” nevű Twitter felhasználó szerint a kamatfarmolás „egy hatalmas Ponzi-csalás.”

Nem mindenki ennyire szkeptikus, David Lach befektető azt válaszolta:

„Ha ezeket a coinokat új kriptopénzként nyomtatnák (mint a bitcoint, ethereumot), akkor valóban őrültség lenne. De ezek egyfajta részvények ezen új kriptoprojektek számára, amely forgalmat hoz, így nem annyira őrültség. a kriptoszektorban mindig is lesznek új startupok, melyekben lehetőségek rejlenek.”

Azonban Buterin erre azt felelte, hogy „ez nem járható út” a projektek számára, szerinte hosszú távon azok az alkalmazások tudják fenntartani magukat, amelyek működési költségekkel üzemelnek.

„Eddig csupán azt a stratégiát láttam, hogy valamilyen furcsa pénzügyi támadással próbálnak likviditást lopni a Uniswaptől. Én nem rajongok ezért a stratégiáért.”

Buterin a SushiSwap kamatfarmolási platform és decentralizált tőzsde hirtelen jött felrobbanása miatt kommentálta a defipiacokat. A SushiSwap agresszív stratégiával próbálja előnybe helyezni a korai felhasználókat, az alap 100 Sushi/blokknál tízszer magasabb kamatokat ígér a korai likviditásszolgáltatóknak.

Még több közösségi élményre vágysz? Gyere és mondd el véleményed egy cenzúrázatlan, barátságos környezetben!

A kamatfarmolási láz ismét beindította az Ethereum skálázása miatti aggodalmakat, a komplex okosszerződések, melyek több defiprojekt alapját is adják, hatalmas költségeket eredményeztek még az alapvető utalások esetén is.

A Uniswap egy decentralizált tőzsde, melyen ERC-20-tokenekkel lehet kereskedni. A tőzsde miatt csupán az elmúlt egy hónap során több mint 7 millió dollárnyi tranzakciós díj keletkezett.

Olvastad már? 3 veterán igazgató is otthagyta a CoinMarketCap-ot

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂