PlanB: A bitcoin értéke 288 ezer dollárig növekedhet a Stock-to-Flow modell szerint

-

Egy újabb hónap zárult, amely tökéletesen követi a stock-to-flow (S2F) modell jóslatát.

A fiatpénzek gyengülésével és a negatív európai inflációval a bitcoin pontosan követi 288 000 dollár felé a stock-to-flow modellt.

PlanB, a S2F modell megalkotója szeptember elsején a Twitteren megírta, hogy a bitcoin pontosan követi az általa megalkotott modellt.

Bitcoinárfolyam: újabb hónap, újabb pirospont

PlanB elmondta, hogy a májusi feleződése óta a bitcoin minden hónapban pontosan követte a S2F modellt.

„A bitcoin óramű pontossággal követi a modellt.”

A bitcoin május óta a negyedik „pirospontot” szedte össze a S2F grafikonján. A korábbi feleződések alapján még egy hónap míg hatalmas áremelkedés várható.
A modell alapján a jelenlegi szintén négy éves feleződési ciklus során 288 000 dolláros árfolyamig emelkedhet a bitcoin. Az csúcs ennek akár duplája is lehet.
A BTC/USD árfolyam kedden is megpróbálja áttörni a 12 000 dollárt, de 11 950 dolláron megállt, amikor megnyitottak a tőzsdék.

Winklevoss: az amerikai dollár „kezd szarcoinná válni”

A bitcoin fő erejét a központi bankok gyengesége adja. Ezúttal Európa a téma, ugyanis az Európai Központi Bank (EKB) bejelentette, hogy 2016 óta először vett fel negatív értéket az eurozóna inflációja.
Holger Zschaepitz, piackommentátor szerint ez annak ellenére jött létre, hogy az EKB hatalmas mennyiségű likviditást biztosított. A még több pénz deflációt eredményezett.

„ÁU! Úgy tűnik, hogy az EKB nem tudott szuperinflációt okozni a még több pénznyomtatással.” – írta Zschaepitz


Az Egyesült Államokat megrázta a múlt heti hír, hogy a Fed átmenetileg 2% fölé engedi az inflációt.
A bitcoin és aranyrajongók is örültek a hírnek és arra szólítottak fel mindenkit, hogy hagyják ott az amerikai dollárt.
Tyler Winklevoss, a Gemini tőzsde társalapítója kedden hasonlóan fogalmazott.

„Az amerikai dollár gyorsabban válik szarcoinná, mint valaha gondoltak volna. A bitcoin lehet a megváltás.”

Mindemellett Warren Buffet aranyat vásárol és további 6 milliárd dollárnyi japán pénzügyi eszköz is a dollár bukását sürgeti.

Olvastad már? Létrejött a Kriptoworld saját Discord-csatornája

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!