Egy jelentős svájci egészségbiztosító társaság kriptókat is elfogad fizetéskor

-

A biztosítottak a Bitcoin Suisse-en keresztül bitcoinban vagy etherben is fizethetnek.

Svájc egyik legfontosabb, egészségbiztosítást szolgáltató vállalata elérhetővé tette biztosítottjai számára a bitcoinnal és etherrel történő fizetést.

Egy augusztus 31-ei bejelentés szerint az Atupri Egészségbiztosító a Bitcoin Suisse kriptopénzügyi szolgáltatásokat kínáló céggel társul annak érdekében, hogy 200.000 ügyfele bitcoint vagy ethert használva is tudjon fizetni.
A berni székhelyű Atupri maga nem fog digitális vagyoneszközt birtokolni, csupán svájci frankban kapja meg a fizetéseket azután, hogy a Bitcoin Suisse átváltja a bitcoin vagy az ethert.
A biztosítótársaság számára – melynek 2019-es éves értékesítési forgalma nagyjából 887 millió dollár volt – az ügyfeleknek ki kell fizetniük a bányászattal kapcsolatos esetleges díjakat.

„Az egészségügyi ágazat digitális úttörőiként társadalmi trendekre számítunk, és hosszú távú kilátásokkal rendelkező biztosítási megoldásokat kínálunk” – mondta Caroline Meli, az Atupri marketing- és értékesítési vezetője. „A blokklánc-technológia és az ahhoz kapcsolódó kriptovaluták használata egyre fontosabbá válik.”

A Bitcoin Suisse több mint 1 milliárd dollárnyi eszközt őriz, és egy ideje különböző pénzügyi szektorokba próbál betörni.

A kriptobróker májusban a tezos őrizetének támogatását, valamint az azzal kapcsolatos letéti és kamatozási szolgáltatásokat is hozzáadta, továbbá az aranyat, az ezüstöt és a platinát is elérhetővé tette a platformján történő kereskedésekhez.
Állítólag azt is tervezi, hogy jövőre STO-t, azaz értékpapírtoken-kibocsátást fog tartani, valamint vagyoneszközeit 2022-ig listázza a tőzsdén.
Svájc lakói gyakran az élen járnak a kriptográfiai megoldásokban. Az országban található az ún. „kriptovölgy”, egy fintechbarát régió Zug városában, ahol számos intézmény, de még a tömegközlekedés is elfogadja a kriptoeszközöket.
A svájci Zermatt önkormányzata a Bitcoin Suisse-el társulva pedig nemrég szintén bevezetett egy bitcoinalapú adófizetési lehetőséget.

Olvastad már? A Binance listázta a WBTC-t

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoint használt pénzmosásra, hat év börtönt kapott érte

A Bloomberg jelentése szerint Jian Wen, egy korábbi gyorséttermi dolgozó, hat év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták, hogy jelentős mennyiségű bitcoint próbált...

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!