Augusztus 30-án egy Github felhasználó osztotta meg, hogy az Electrum tárca meghekkelése miatt 1400 bitcoint veszített el.

Az N-Chain elemzése alapján a lopott coinok egy részét a Binance tőzsdén próbálták meg keresztülvinni, az adatok alapján pedig az oroszországi Szentpéterváron kezdeményezték a tranzakciókat.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Az viszont megjegyzendő, hogy az ebből levonható következtetések igazából csak feltételezések, nem pedig teljes bizonyosságok.

Egyelőre nem világos, hogy hogyan történt a lopás. A leírás szerint az Electrum tárca friss verziójának a telepítése után a coinokat a program átküldte egy másik, ismeretlen címre. Előtte a tárca 2017-ben volt utoljára használva.

Az adott címen viszont látszik, hogy 2018 januárjában történt egy 5 BTC értékű Binance kiutalás, szóval lehetséges, hogy a tőzsde ezzel meg is tudja határozni, hogy ki az elkövető.

Még több közösségi élményre vágysz? Gyere és mondd el véleményed egy cenzúrázatlan, barátságos környezetben!

A Binance esetében is van KYC követelmény, így a felhasználóknak bizonyos összeghatár felett azonosítaniuk kell magukat.

CZ, az ügyvezetőjük mindenesetre egy tweetben jelezte, hogy felfüggesztették a kérdéses címeket.

Az 1400 BTC megszerzése után a hekker elkezdte mozgatni a coinokat, kisebb adagokra bontva.

Ezeket a tranzakciókat több esetben is egy orosz, szentpétervári csomópont dolgozta fel, viszont ez elérhető egy VPN szolgáltatáson keresztül is, amely elrejti a valódi felhasználói helyet.

A Binance mindenesetre CZ tweetjén kívül még nem kommentálta az esetet.

Olvastad már? A Bitrue és az OKEx immár DeFi- és CeFi-lehetőségeket is kínálnak

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂