Tovább növekedhet a bitcoin a közeljövőben

-

Az elmúlt 48 órában a bitcoin némiképp emelkedett, a cikk írásakor 11.800 dollár fölött tartózkodott az árfolyama.

Az eszköz egy kis időre még a 11.900 dollárt is meghaladta.

A kriptopénz akár tovább is növekedhet az elkövetkező napokban, egészen 12.000 dollárt fölé – állítja egy kereskedő.

Mint mondja, három trend is kialakult a bitcoin négyórás grafikonján: először is, egy divergencia az árművelet és az RSI között, aztán egy „kimerült” utánpótlás a 11.000-13.000 dolláros szintek között, valamint az a tény, hogy az ár támaszszintként szeretné visszaszerezni a 200 napos mozgóátlagot.
Ez a három technikai jel arra utal, hogy a bitcoin árfolyama készen áll a növekedésre. Valószínűleg az éves rekordját, vagyis a 12.400 dollárt is újra megdöntheti.

„Az én BTC-tervem továbbra is érintetlen. Long, ha az ár visszaszerzi a 11,5 ezer dollárt [ez már megtörtént a szerk.]: – 4 órás bullish divergencia megerősítve. – Kimerült utánpótlás. – Az ár küzd a 200 napos mozgóátlag támaszszintként történő visszaszerzésére. Szerintem 12 ezer lesz jövő héten.”


Raoul Pal, a Real Vision vezérigazgatója úgy véli, hogy a bitcoin és az arany továbbra is jó állapotban maradhatnak:

„A legtöbb ember nem érti ez utóbbit, de egyszerűen fogalmazva Powell megmutatta, hogy zéró tolerancia van érvényben a deflációval szemben, így BÁRMIT meg fognak tenni azért, hogy megállítsák azt. Mindez jó hír a két legkeményebb eszköznek – az aranynak és a bitcoinnak. Powell inflációt AKAR. Nem hiszem, hogy valódi keresletből eredő inflációt kap majd, inkább a fiat értéktelenítéséből származót, a többi központi bankkal karöltve egy közös célért.”

Minden szem a dolláron

Az amerikai dollár árműveletei valószínűleg a bitcoin árát is diktálni fogja majd a közlejövőben, bár főleg csak azért, mert ez valuta „irányítja” az aranyat is.
A dollár egy őrült területre tévedt most a Federal Reserve-elnök Jerome Powell kijelentései miatt. Mint korábban elmondta, akár 2% fölé is engedné az inflációt az elkövetkező 4 évben.

Olvastad már? Létrejött a Kriptoworld saját Discord-csatornája

Forrás: bitcoinist.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin a legjobb dolog, amit birtokolhatsz

A Bitcoin (BTC) spot ETF jóváhagyása óta a kriptók királya továbbra is a figyelem középpontjában áll. Mivel egyre több intézményi befektető lép be a kriptopiacokra, felmerül...

Így haladta meg a Solana NFT piaca az Ethereum piacát

A Solana (SOL) az elmúlt hónapban ismét felülmúlta versenytársait, például az Ethereumot (ETH) az NFT területen. Nos, bár ez első pillantásra optimistának tűnik, lehet, hogy...

A Raboo 100-szoros emelkedésre készül a bikapiaci őrület és az altcoin-rally miatt, az Ethereum és az Avalanche mellett

Vendégbejegyzés A tágabb értelemben vett kriptopiac az elmúlt hetekben az élet jelei mutatkoztak, ami a 2024-es bikapiac újbóli előretörésének suttogását váltotta ki. A bikapiac mögötti spekuláció ugyanis...

Mi az a Howey-teszt, és miért fontos a kriptopénzek esetén?

Ha követed az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete, a SEC intézkedéseit, valószínűleg hallottál már a Howey-tesztről, amelyekkel meg lehet határozni, hogy egy befektetési termék, egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!