A Binance listázta a WBTC-t

-

A DeFi felemelkedésével együtt nő a csomagolt bitcoin (WBTC) iránti kereslet.

A Binance, összpiaci értékét tekintve jelenleg a világ legnagyobb kriptotőzsdéje és most egy újabb tokent listáztak, hogy támogassák a decentralizált pénzügyek (DeFi) növekedését.

A WBTC egy új ERC-20 token, melynek értéke a bitcoinhoz van kötve és a cég augusztus 31-ei bejelentése szerint már kereskedhetünk is vele a Binance oldalán.

A 2019-ben bemutatott WBTC egy Ethereum-alapú token, amely a bitcoint reprezentálja, egy WBTC értéke pontosan megegyezik egy bitcoinéval.

A WBTC egy közös kezdeményezés olyan DeFi-szereplők részéről, mint a BitGo, Ren, Dharma, Kyber Network, Compound, MakerDAO és a Set Protocol.

A tokent úgy tervezték, hogy még több likviditást hozzon az Ethereum hálózatára, valamint hogy elérhetővé a bitcoint a DeFi ipar számára.

A WBTC lehetővé teszi tulajdonosai számára, hogy bitcoint birtokolva is hozzáférjenek az olyan DeFi-alkalmazásokhoz mint a Compound, hogy kölcsönözzenek és hitelezzenek.

A hagyományos pénzügyekkel szemben a DeFi egy teljesen új pénzügyi rendszer, amely nyilvános blokkláncokra épül.

A DeFi-platformok közvetlen összeköttetést létesítenek a hitelezők és hitelfelvevők között, így megszűnnek a hitelellenőrzések és lehetővé válik a digitális eszközök használata mint hitelfedezet. A DeFi legfőbb előnye tehát a decentralizált hitelezés.

A DeFi-ipar 2020-ban exponenciális növekedésnek indult, már több mint 9 milliárd dollárt zároltak a DeFi-piacokon.

A Uniswap, a legelterjedtebb decentralizált tőzsde az Ethereum hálózatán, augusztus 30-án még a Coinbase forgalmát is meghaladta.

A DeFi növekedésével a WBTC iránti kereslet is megnőtt, augusztus közepére már több mint 274 millió dollárnyi került forgalomba.

A Binance idén aktívan is elkezdte támogatni a DeFi-piacokat. 2020 augusztusában a Binance elindította a DeFi-kamatozást olyan cégekkel, mint a Compound Finance és a Kava Labs.

Áprilisban a Binance kiadott egy új DeFi-tokent, melynek értékét az Ontology (ONT) kriptoeszköz adja.

Olvastad már? A Binance és az Integro több mint 1 millió dollárt gyűjtött PPE-maszkokra

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Solana – Long vagy short? A SOL kereskedők álláspontja

A Solana alapítvány legutóbbi frissítése szerint a Solana devnet sikeresen újraindult és újraindította a normál működést. A fejlesztői környezet április 19-én a hajnali órákban ment tönkre....

72 embert tartóztatnak le a JPEX-botrány kapcsán

A hongkongi rendőrség 29,37 millió dollár értékű, a JPEX-hez kapcsolódó pénzeszközöket fagyasztott be a városállam állítólagos legnagyobb csalásában. A hongkongi hatóságok több mint 70 személyt tartóztattak...

A Bitcoin negyedik feleződése immár befejeződött

Ime, mit jelenthet a most befejezett felezés a bányászok és a befektetők számára. A Bitcoin negyedik feleződése, a kriptopénzek világában négyévente bekövetkező, nagy várakozással kísért esemény...

A szakértők szerint ezek a rejtett kripto drágakővek hamarosan berobbannak

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik lehetőségekben, mivel 2024-ben új szakaszba lép. A szakértők néhány kiválasztott kriptovalutára összpontosítottak, amelyek jelentős növekedésre vannak kilátásban. Ebben a cikkben mélyrehatóan elemezzük ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!