A DeFi felemelkedésével együtt nő a csomagolt bitcoin (WBTC) iránti kereslet.

A Binance, összpiaci értékét tekintve jelenleg a világ legnagyobb kriptotőzsdéje és most egy újabb tokent listáztak, hogy támogassák a decentralizált pénzügyek (DeFi) növekedését.

A WBTC egy új ERC-20 token, melynek értéke a bitcoinhoz van kötve és a cég augusztus 31-ei bejelentése szerint már kereskedhetünk is vele a Binance oldalán.

A 2019-ben bemutatott WBTC egy Ethereum-alapú token, amely a bitcoint reprezentálja, egy WBTC értéke pontosan megegyezik egy bitcoinéval.

A WBTC egy közös kezdeményezés olyan DeFi-szereplők részéről, mint a BitGo, Ren, Dharma, Kyber Network, Compound, MakerDAO és a Set Protocol.

A tokent úgy tervezték, hogy még több likviditást hozzon az Ethereum hálózatára, valamint hogy elérhetővé a bitcoint a DeFi ipar számára.

A WBTC lehetővé teszi tulajdonosai számára, hogy bitcoint birtokolva is hozzáférjenek az olyan DeFi-alkalmazásokhoz mint a Compound, hogy kölcsönözzenek és hitelezzenek.

A hagyományos pénzügyekkel szemben a DeFi egy teljesen új pénzügyi rendszer, amely nyilvános blokkláncokra épül.

A DeFi-platformok közvetlen összeköttetést létesítenek a hitelezők és hitelfelvevők között, így megszűnnek a hitelellenőrzések és lehetővé válik a digitális eszközök használata mint hitelfedezet. A DeFi legfőbb előnye tehát a decentralizált hitelezés.

A DeFi-ipar 2020-ban exponenciális növekedésnek indult, már több mint 9 milliárd dollárt zároltak a DeFi-piacokon. A Uniswap, a legelterjedtebb decentralizált tőzsde az Ethereum hálózatán, augusztus 30-án még a Coinbase forgalmát is meghaladta.

A DeFi növekedésével a WBTC iránti kereslet is megnőtt, augusztus közepére már több mint 274 millió dollárnyi került forgalomba.

A Binance idén aktívan is elkezdte támogatni a DeFi-piacokat. 2020 augusztusában a Binance elindította a DeFi-kamatozást olyan cégekkel, mint a Compound Finance és a Kava Labs.

Áprilisban a Binance kiadott egy új DeFi-tokent, melynek értékét az Ontology (ONT) kriptoeszköz adja.

Olvastad már? A Binance és az Integro több mint 1 millió dollárt gyűjtött PPE-maszkokra

Forrás: cointelegraph.com