A Coin Metrics kutatása alapján a kriptofelhasználókat nem érdekli az adatvédelem

-

A cikk szerint „az adatok védelmére összpontosító termékek és szolgáltatások lassan terjednek.”

A kriptotranzakciók jelentős hányadában nem szerepelnek adatvédelemre összpontosító tokenek, a kereskedők inkább az átlátható utalásokat választják.

A Coin Metrics szeptember elsején kiadott cikke felmérte, hogy a zcash (ZEC), monero (XMR) és Grin (GRIN) utalások csupán a bitcoin forgalmának 6%-át teszik ki, annak ellenére, hogy ezek a coinok sokkal jobban figyelnek adataink védelmére.

„Jelenleg a felhasználók apátiája a legnagyobb visszafogó erő a jelenlegi anonim tranzakciós rendszerek számára.”
„Annak ellenére, hogy jelentős haladások történtek az adatvédelem terén, ezek a termékek is szolgáltatások nagyon lassan terjednek.”

Emellett a felhasználók nem használják ki a tokenek adatvédelmi funkcióit. A ZEC utalások lehetővé teszi a zéró-tudású és bizonyíték alapú utalásokat, melyekkel teljesen el lehet rejteni, hogy ki utal mekkora összeget. Azonban a cikk hozzátette, hogy a ZEC utalások csupán 2%-a teljesen titkos és védett.
A Coin Metrics becslése szerint a kriptopénzek terjedésével fontos lenne, hogy a túléléshez vissza kéne térni „az eredeti, adatvédelem alapú hitvallásra”. Ha ez nem sikerül, akkor idővel teljesen eltűnhetnek az anonim tranzakciós rendszerek.

Azonban nem mindig egyszerű ezen coinok használata. Az ausztrál tőzsdéknek törölnie kellett az olyan kriptopénzek, mint a monero listázását, miután a kormány betiltotta őket.
A bitcoin növekvő anonimitása az olyan szolgáltatásokon keresztül, mint a CoinJoin kulcsfontosságú lehet a kriptopénzek anonimitásához. A CoinJoin egyre népszerűbb az olyan szolgáltatásokkal együtt, mint a Wasabi tárca és a Samourai tárca Whirpoll bitcoin keverője.
Matt Odell, a Whirlpoolstats munkatársa szerint augusztusban újabb rekord dőlt meg, 2429 bitcoin, vagyis több mint 30 millió forgalmat hoztak.
A monero és a Grin is egyedi megoldásokat alkalmaz. A GRIN a Mimblewimble protokollt alkalmazza, amely titkos tranzakciókkal leplezi a tranzakciók összegét és összesített tranzakciókkal ellehetetleníti, hogy ki lehessen deríteni a tranzakciók eredetét.
Az XMR gyűrű aláírásokkal összekeveri az elküldött összeget hamis összegekkel, melyeket a hálózat véletlenszerűen választ ki a blokkláncból.
Augusztus 6-án az eddigi legnagyobb ugrást mutatta az XRM hashrátája, 2.2 GH/s-ra emelkedett.

Olvastad már? PlanB: A bitcoin értéke 288 ezer dollárig növekedhet a Stock-to-Flow modell szerint

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!