Bálna vagy Buterin? Újabb pánik az Ethereum körül

-

Az Ethereum-társalapító Vitalik Buterin a karácsonyi forgatagban is a figyelem középpontjába került: sokan attól félnek, hogy 25 millió dollárnyi kriptopénzt adott el az ünnepek alatt.
Az Etherscan blokkláncfigyelő adatai szerint deceber 25-én 92 ezer ETH (jelenlegi árfolyamon 11,5 millió dollár) vándorolt egyetlen tárcáról az amerikai Kraken váltóra.

Bálna vagy Buterin?

A ViewBase blokkláncelemző szolgáltatás megjegyezte, hogy a tranzakció előtt a tárca 300 000 ETH-t tartalmazott, tartalmát pedig nagyrészt Buterintől szerezte néhány évvel korábban.

„A bálna valószínűleg egy ETH-fejlesztő, vagy pedig VB maga” – foglalták össze.

A tranzakció egyike volt annak a három nagy megmozdulásnak, amely gyors egymásutánban valósult meg. A Huobihoz 99 987 ETH, a Binance-hez pedig 25 908 ETH került.
A három tranzakció összértéke 25,5 millió dollárnak felel meg. A ViewBase kommentátorai azonnal aggodalmukat fejezték ki azzal kapcsolatban, hogy vagy Buterin vagy egy hozzá kapcsolódó befektető állhat a jelentős értékesítés mögött.

Újabb pánik az ETH-dömping körül

Buterin nem vett részt a beszélgetésben, amely az utóbbi napok ETH-likviditásait körülvevő pletykái harmadik körének számít.
Egy decemberi interjúban Buterin elárulta, hogy ő személyesen hajtott végre egy 70 ezer ETH-s értékesítést 2018-ban, amikor az altkoin kereskedése rekordárfolyamon zajlott. Akkor 100 millió dollárt sikerült bezsebelnie.
Korábban többen is beszámoltak arról, hogy múlt héten 789 ezer ETH-forgalom került lebonyolításra két olyan tárca között, amelyeket a Ponzi-sémaként felismert PlusToken kezel. Mindez további félelmeket keltett.
A piaci szereplők hangulata azután lett ellenséges az Ethereum felé, miután annak árfolyama folyamatos csökkenéseket tapasztal. A fejlesztőket szintén sorra érik megaláztatások, amiért a hálózat elkövetkező frissítésével vannak elfoglalva.
A legnagyobb altkoin pár héten belül két jelentős hard forkon megy majd keresztül, amelyet a jól ismert Udi Werheimer Bitcoin-támogató csak „abszurdként” jellemez.
Az ETH/USD-árfolyam 17 százalékot csökkent december eleje óta. 2019-es, 335 dolláros rekordjához képest a kereskedési pár 60%-os csökkenésben van a dollár javára.

Olvastad már? Exkluzív interjú John McAfee-vel

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Crypto.com Eminemet alkalmazza az NBA rájátszás reklámfilmjéhez

A Crypto.com tőzsde visszatért a mainstream sportreklámokhoz és hírességek támogatását is toborozza. A Crypto.com a híres rapperrel, Eminemmel készített egy új reklámfilmet, amelyet a hétvégi NBA...

A következő generációs kriptók 1000%-os nyereségre készülnek: Amit tudnod kell

A kriptopiacon a 2024-es bikafutás érkeztével egyre forróbb a hangulat. Az új kriptovaluták felemelkedőben vannak, és potenciális lehetőséget kínálnak arra, hogy az egekbe szökjenek az...

Ázsiában nagyon népszerű a blokkláncos játékipar

Az ázsiai régió áll az élén a Web3 játékok terjedésében, és blokkláncos játékok számában. Ez a szektor jelenleg az összesített blokklánc-aktivitás 35%-át teszi ki, olyan...

A szakértő kiválasztott 5 altcoint, ami talán a legnagyobb nyereséget hozhat a jövő héten

Vendégbejegyzés A rohamosan változó piacon a kiemelkedő kriptovaluták pontos meghatározása gyümölcsöző eredményekhez vezethet. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a jövő hét legjobban teljesítő devizapiaci szereplőinek feltárása kritikus fontosságú...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!