5000 dollárra eshet a bitcoin 2023-ban?

-

Biden megbuktatása, az élelmiszerárak összeomlása és a bitcoin 5000 dollárra csökkenése mind felkerült a Standard Chartered jövő évi meglepetéslistájára.

A Standard Chartered elemzői szerint a bitcoin jövőre akár még jóval lejjebb is eshet.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A világ első és legnagyobb kriptovalutája akár 5000 dollárig is zuhanhat a bankcsoport által elképzelt egyik forgatókönyv szerint, mivel a „kriptobuborék” kipukkanásának egész 2023-ra kihatásai vannak.

„A hozamok a technológiai részvényekkel együtt zuhannak, és bár a bitcoin eladása lassul, a kár már megtörtént” – írja Eric Robertsen, a bank globális kutatásért felelős vezetője.

A jóslat a Standard Chartered azon éves meglepetéslistájának részeként készült, amelyeket az elemzők szerint a piacok figyelmen kívül hagynak vagy alulértékelnek.

Az előttünk álló év további lehetséges meglepetései közé tartozik az olajárak esése, Joe Biden amerikai elnök felelősségre vonása és az élelmiszerárak összeomlása.

Az immár nyolcadik alkalommal kiadott lista célja nem a nagy valószínűségű események előrejelzése, hanem olyan helyzetek figyelembevétele, amelyek bekövetkezésének esélye nem nulla, de jelenleg mégsem részei a piaci konszenzusnak.

A jelentés szerint, ha egyre több kriptocég és -tőzsde találja magát készpénzhiányban, a kriptoeszközökbe vetett befektetői bizalom összeomolhat, és az emberek visszatérhetnek a klasszikus biztonságos menedékhez, az aranyhoz.

Ennek a forgatókönyvnek a részeként az arany 30%-kal emelkedhet.

A nemesfém 2022-ben kevés szeretetet kapott, a márciusi csúcsról 20%-kal esett vissza, de a kriptobizalom csökkenéséből profitálhat.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A Bitcoin követi a szélesebb körű technológiai visszaesést

A Standard Chartered a technológiai részvények szélesebb körű visszaesésének lehetőségét is azonosította, ami még a legtöbb vállalat által idén elszenvedett csapásokon is túltesz.

A Nasdaq 100 vállalatainak értéke 2022-ben nagyjából 25%-kal esett vissza, de az elemzők ezt a dotkom összeomlásakor tapasztalt még nagyobb visszaeséshez hasonlították, ami azt sugallja, hogy még több tér van a zuhanásra.

Ez a csökkenés összefüggésben lehet a kriptoszektorban tapasztalható nehézségekkel – írták a kutatók.

„Talán a digitális eszközök szektorának zsugorodását visszhangozva, a következő generációs technológiai vállalatoknál 2023-ban a csődök száma megugrik” – írták.

Eközben a korai fázisban lévő cégek ebben a helyzetben nehezebben juthatnak finanszírozáshoz, mivel a finanszírozási költségek emelkednek és a likviditás szűkül.


Olvastad már? Bitcoin (BTC/USD) technikai kilátások 12.05.

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!