Rekordmennyiségű kriptós vásárlást bonyolítanak a brazilok

-

A brazil adóhatóság, az RFB beszámolója szerint az intézmények újabb rekordot döntöttek a kriptovásárlások terén.

A nyilvántartások alapján 42000 vállalkozás van Brazíliában, amely októberben bármiféle kriptopénzt váltott.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ez a szám magasabb, mint a szeptemberi 40161, akkor ennyi cégről tudtak, amely kriptopénzeket is tart a kasszájában.

Az adóhatóság az új jogszabályok miatt jelentéseket kap az adófizetőktől, hogy mennyi kriptopénzt vásárolnak, és ez a kötelezettség a vállalakozásokra, intézményekre is vonatkozik.

A legújabb rekordot így a most zárult november hónap jelenti, ekkor 41817 vállalkozás nyilatkozott úgy, hogy a hónap során vásárolt kriptopénzt.

A lakosság tekintetében kisebb mértékű visszaesés figyelhető meg.

A korábbi, szeptemberi másfél milliós létszám helyett most novemberben már csak 1,3 millióan nyilatkoztak úgy, hogy váltottak kriptopénzt az elmúlt hónap során.

Az új rekordból sokan arra következtetnek, hogy a cégek igyekeznek kihasználni a piaci helyzetet és az alacsony árfolyamokat, hogy a tartalékaik egy részét bitcoinra válthassák.

A brazil piacon egyelőre nem látszik, hogy milyen hatásai vannak az FTX csődjének, és az sem ismert, hogy a brazil lakosság bizalma bármennyire is megrendült volna a bitcoinban.

Az adóhatóság számairól viszont tudni kell, hogy az októberi eredményeket mutatják, a novemberi áresés hatását még nem tudják mérni.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Az USDT a nyerő

A kriptopénzek között továbbra is az USDT, a Tether stablecoinja az egyik legnépszerűbb, ez derül ki a tranzakciók adatainak az elemzéséből.

A stablecoinok közül legnagyobb arányban az USDT-t használják a brazilok, októberben közel 1,8 milliárd dollárnyi forgalmat bonyolítottak ennek segítségével, majdnem 120 ezer tranzakcióval.

A népszerűség oka többek között az, hogy számos szolgáltató teszi lehetővé, hogy a hagyományos pénzrendszer infrastruktúrájával lehessen használni az USDT-t is.

A Smartpay, egy helyi fizetési szolgáltató például integrálta a saját rendszerét a Tecban, egy brazil bitcoin-ATM üzemeltető eszközeire, így az országban nagyjából 24000 bankautomatában nyílik lehetőség az USDT és a brazil reál közötti váltásra.

A képzeletbeli ranglistát itt is a bitcoin vezeti, nagyjából 1,34 millió regisztrált tranzakcióval, összesen 190,2 milliós forgalommal.

A brazil reálhoz kötött stablecoin, a BRZ szintén sokak által van használva, 693 ezer alkalommal bonyolítottak adásvételt ennek segítségével.

Ezek az ügyletek nagyrészt az FTX tőzsdén keresztül mentek végbe, és azt egyelőre nem tudni, hogy a forgalmat a többi elérhető piac kezelni tudja-e.


Olvastad már? Chainlink (LINK) trendfolytató alakzata ad bullish jelzést.

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Ethereum technikai elemzés 06.01.

Prémium Ethereum Az Ethereum árelemzése azt tükrözi, hogy a medvék átvették az irányítást a piac felett, miközben a bikák küzdenek a lendület visszaszerzéséért. Az eladási nyomás hatására...

Az amerikai befektetési bank TD Cowen bezárja kripto üzletágát

Az amerikai befektetési bank, a TD Cowen bejelentette, hogy egy évvel az indulás után bezárja kriptopénzekkel foglalkozó egységét, a Cowen Digitalt. A bank 2022 márciusában indította...

A Bitcoin újra túlszárnyalja magát, 2023 a BTC éve?

A Bitcoin meredek növekedése az amerikai bankválság közepette megerősítette a régóta támogatott narratíváját, miszerint biztonságos eszköz. Az elmúlt hónapokban a világ legnagyobb piaci tőkeértékű kriptoeszközének számító...

A június lehet az Ethereum hónapja?

A júniusban induló hongkongi zöld út a kriptók számára megnyitja az utat a likviditás beáramlása előtt, de ez nem feltétlenül lesz azonnal. A kriptovaluták, különösen az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!