Végéhez közeledik a Ripple vs. SEC ügy

-

Az SEC és a Ripple közötti két éve tartó csata a végéhez közeledik, mivel a Ripple december 2-án benyújtotta végső beadványát az amerikai szabályozóhatóság elleni perben.

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletének (SEC) és a Ripple-nek a legtöbbet emlegetett kriptopere kétéves küzdelem után a végéhez közeledik.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

December 2-án az SEC és a Ripple egyaránt szerkesztett válaszokat nyújtott be egymás gyorsított eljárásra vonatkozó ellenkérelmeire.

A Ripple azzal érvelt az indítványt tartalmazó dokumentumban, miszerint az SEC nem tudta bizonyítani, hogy az XRP 2013 és 2020 közötti kibocsátása „befektetési szerződés” felajánlása vagy értékesítése volt, és ezért a szövetségi értékpapírtörvények értelmében értékpapírnak minősülne-e.

A Ripple a dokumentumot azzal zárta, hogy „a bíróságnak helyt kell adnia az alperes indítványának, és el kell utasítania az SEC indítványát”.

Stuart Alderoty, a Ripple általános jogtanácsosa december 3-án a Twitteren kijelentette, hogy ez a Ripple „végső beadványa”, amelyben arra kéri a bíróságot, hogy „adjon” ítéletet a javára.

Azt is kijelentette, hogy a Ripple büszke a védelemre, amelyet „az egész kriptoipar nevében” állított fel, megjegyezve, hogy a Ripple „mindig egyenesen játszott a bírósággal”, és finoman az SEC felé fordulva azt mondta, hogy „ugyanezt nem mondhatjuk el az ellenfelünkről”.

Egy másik Twitter-bejegyzésben Alderoty december 5-én folytatta az SEC ostorozását, és „pattogó szabályozónak” nevezte.

Az SEC és a Ripple között folyó jogi vita 2020 decemberében kezdődött, amikor az SEC jogi lépéseket kezdeményezett a Ripple ellen, azt állítva, hogy az 1,3 milliárd dollárt gyűjtött össze úgy, hogy a Ripple natív kriptopénzét, az XRP-t be nem jegyzett értékpapírként kínálta.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Egy korábbi, november 30-i Twitter-bejegyzésében James Filan volt szövetségi ügyész azt mondta, hogy már csak három kérdés van hátra az SEC kontra Ripple ügyben.

Ez magában foglalja a gyorsított ítéletre vonatkozó indítványokat, a szakértői kifogásokat és a „szakértői jelentésekkel”, a Hinman-dokumentumokkal és más anyagokkal kapcsolatos pecsételési kérdéseket, amelyekre az SEC és a Ripple hivatkozott az indítványaikban.

A Hinman-dokumentumok William Hinman 2018 júniusában a Yahoo Finance All Markets Summiton tartott beszédére utalnak, amelyben kijelentette, hogy az ether nem értékpapír.

Filan úgy véli, hogy Torres bírónő nem fogja „külön-külön” kezelni a három nagy kérdést, ehelyett „mindenről együtt fog dönteni, és miután döntést hoz a gyorsított eljárásra vonatkozó indítványokról, „egy nagy írásos ítéletet” fog kiadni – valószínűleg 2023. március 31-én vagy azelőtt”.


Olvastad már? Bitcoin (BTC/USD) technikai kilátások 12.05.

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Forextime.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!