40% alá esett a bitcoin dominanciája

-

Míg a Bitcoin-kritikusok szerint ez azt jelenti, hogy a BTC elveszíti előnyét mint első számú versenytárs, mások szerint az „altcoin-szezon” már a küszöbön áll, sőt, talán már el is kezdődött.
A Bitcoin piaci dominanciája tovább csökkent, és ezen a héten 40% alá süllyedt. Ez nagyon közel van a TradingView adatai szerint a 2018. januári 36,7%-os történelmi mélyponthoz.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitcoin (BTC) piaci dominanciája a BTC piaci kapitalizációja és a teljes kriptopiaci tőke aránya.
Nem ez az első alkalom, hogy a dominancia 2021-ben csökkent. Még májusban a Cointelegraph arról számolt be, hogy a BTC a CoinMarketCap szerint a kriptoeszközök összesített kapitalizációjának mindössze 40,3%-át képviselte, és szeptemberben ismét megközelítette ezt a szintet.
A Bitcoin-kritikus Peter Schiff szerdán tweetelt az eseményről, mondván, hogy ez azt jelzi, hogy a BTC „elveszíti az első számú versenyelőnyét”.


A TradingPlatforms hétfőn közzétett kutatása szerint az adatok egy közelgő „alt-szezont” jelezhetnek. Az elmúlt hét év során az altcoinok piaci dominanciája a 2014-es 21%-ról ebben a hónapban a háromszorosára, 60% körülire nőtt.

Az ether (ETH) piaci dominanciája továbbra is 20% felett van, közel 500 milliárd dollárral. Az elmúlt évben az ETH piaci dominanciája 10%-ról megduplázódott.
Egy pénteki tweetben az Altcoin Sherpa kriptoelemző azt állította, hogy az „alt szezon” már egy teljes éve tart. A BTC piaci dominanciáját nyomon követő grafikonra hivatkozott, ami arra utal, hogy a csökkenő tendencia folytatódhat.


Azt még nem tudni, hogy az intézményi befektetések segítenek-e padlót tenni a dominancia csökkenése alá. A CNBC-nek adott keddi interjújában Noelle Acheson, a Genesis Trading piacelemzési vezetője azt mondta, hogy „erős jeleket” lát arra, hogy az intézményi kriptobefektetések növekedése 2022 folyamán felgyorsul.
Azt mondta, hogy az intézményi befektetések növekedésének mértéke a kriptotérben az elmúlt 12 hónapban „elképesztő volt”. Még októberben a JPMorgan nemzetközi bankóriás elemzői azt állították, hogy az akkori BTC-ralit az intézményi befektetők megnövekedett étvágya táplálta.

Azt állították, hogy „úgy tűnik, hogy az intézményi befektetők visszatérnek a Bitcoinhoz, talán jobb inflációs fedezetet látnak benne, mint az aranyban”.
A Glassnode on-chain adatai szerint, bár a BTC rövid távú kínálata 32%-kal csökkent, a hosszú távú tulajdonosok 16%-kal növelték tartalékaikat 2021 folyamán.

Olvastad már? Továbbra is erős kezűek a veterán hodlerek – a nyári vevők dominálnak az eladók között

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin adoptálása növekszik, mivel a BTC árai átlépik a 40.000 dollárt

A 2022 áprilisa óta először a 40.000 dolláros árszint fölé emelkedő rally közepette a Bitcoin (BTC) birtokában lévő címek száma meghaladta az 50 milliót. A Santiment...

Fogadjon a jövőre: 2024-es iGaming trendek

Vendégbejegyzés Az iGaming világa az elmúlt évtizedben jelentősen fejlődött, izgalmas kilátásokat teremtve mind a játékosok, mind az iparági szakértők számára. Az ágazati jelentésekből kiderül, hogy az elkövetkező...

A Bloomberg kripto szuperciklust jósol

A Bitcoin (BTC) árfolyamának közelmúltbeli emelkedése egy új kripto szuperciklus kezdete lehet, amely a világ legnagyobb kriptopénzét elképesztő 500.000 dollárig repíti. A Bloomberg hétfői jelentése szerint...

Solana (SOL) technikai elemzés 12.05.

Prémium Solana (SOL) A közismert nevén TD Sequential Indicator (Tom DeMark szekvenciális mutató) azt sugallja, hogy a SOL elérhette a helyi csúcsot. A Solana (SOL) heti grafikonján egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!