Továbbra is erős kezűek a veterán hodlerek – a nyári vevők dominálnak az eladók között

-

A nyári 30.000 dolláros mélyponton vásárolt „fiatal” BTC-k mozgolódnak a negyedik negyedévben az adatok szerint.
A tapasztalt Bitcoin (BTC) hodlerek alig költöttek coinokat a 69.000 dolláros idei csúcsok ellenére.
A Glassnode on-chain elemzőcég Coin Days Destroyed (CDD) metrikája szerint a veterán hodlerek által elköltött coinok aránya továbbra is rekordalacsony szint közelében van.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

2021 az erős kezek éve volt

A bitcoinba fektetők és több éve hodlerkedők meggyőződésének legújabb jele, hogy a CDD továbbra is rendkívül biztató adatokat mutat.
A mutatóból azt tudhatjuk meg, hogy az egyes BTC-k mennyi ideje szunnyadnak, mielőtt újra elutalnák azokat. Ez alternatívát nyújt az egyszerű volumenmérésekkel szemben a piaci trendek meghatározásához. Az idősebb coinok így „fontosabbak”, mint a fiatalabb, aktív mozgástörténettel rendelkező érmék.

„Az elmúlt hónapok emelkedése ellenére a jelenlegi érték még mindig a történelmi mélypontok környékén van”  foglalta össze a UTXO Management Twitter-fiók a grafikon lenyomata mellett.

Az adatok rávilágítanak arra, hogy a régi kezek eladásának kiugrása óta, miután a BTC/USD tavaly átlépte a 2017-es, 20.000 dolláros történelmi csúcsot, az erős kezek szilárdan megmaradtak.
Még a közel 70.000 dollárig tartó futás sem tudta jelentősen megtörni a trendet, és úgy tűnik, hogy az eladások még mindig az új belépőktől származnak.

Nyáron vevők, télen eladók

Egy másik mérőszám, az Unchained Capital’s Hodl Waves szintén megerősíti ezt a tényt – a három és hat hónappal ezelőtt vásárolt coinok most a legnagyobb mértékben felelnek az eladási volumenekért.
Ez azt jelenti, hogy az eladók idén június és szeptember között szerezték be a BTC-iket, abban az időszakban, amikor a BTC/USD 30.000 dolláros mélypontra süllyedt.
Amint arról a Cointelegraph beszámolt, a hodlerek különböző csoportjai közötti egyértelmű megkülönböztetés már régóta megfigyelések tárgyát képezi.
Még azok is dupláztak, akik 20.000 dolláron léptek be a piacra, mivel úgy néz ki, hogy a BTC/USD a 2021-es évet 20.000 dollár körüli, a január eleji szinthez képest magasabb szinten fogja zárni.


Eközben Dylan LeClair, az UTXO Management vezető elemzője a múlt héten megjegyezte, hogy összességében a hodlerek ebben a hónapban is növelték kitettségüket.

Olvastad már? Lord Hammond volt brit pénzügyminiszter szerint a kriptó szerencsejáték

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Íme, mi történt ma a kriptoszférában

Szeretnéd tudni, mi történt ma a kriptoszférában? Itt vannak a legfrissebb hírek a napi trendekről és eseményekről, amelyek hatással vannak a Bitcoin árára, a blokkláncra,...

Avalanche (AVAX) technikai elemzés 12.08.

Prémium Avalanche (AVAX) Az Avalanche (AVAX) árfolyamának közelmúltbeli emelkedő tendenciája sok tulajdonosnak nyereséget eredményezett. Annak ellenére, hogy a nyereséges tulajdonosok százalékos aránya nőtt, az általános hangulat pozitív maradt. Az...

A BLUR árfolyama 10%-ot zuhant 24 óra alatt

A BLUR árfolyama a december 7-i kereskedés során jelentős esést szenvedett el, egyetlen nap alatt közel 10%-ot zuhant. A Lookonchain on-chain sleuth szerint az altcoin értékének...

A Worldcoin új decentralizációs tervekkel készül: Mit nyerhet a WLD?

A Sam Altman vs. OpenAI vita által érintett Worldcoin (WLD), a Tools for Humanity csapat által vezetett Worldcoin (WLD) saját frissítéssel állt elő. A Worldcoin Alapítvány...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!