Három hete egy Ethereum-fejlesztésnek köszönhetően ismét elhalasztották a bányászati nehézség növelését, amely az új proof of stake hálózatra „terelte” volna át a felhasználókat.

Ennek köszönhetően viszont a bányászat továbbra is jövedelmező, így nem csoda, hogy a napokban új magasságokba ért a hálózati aktivitás, a teljes hashráta elérte z 1 petahash értéket.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Karácsony utánra kicsit visszább húzódott a roham, de a hat hónapos időtávú statisztikákból látható, hogy a csúcsot 1,01 PH/s értéken állították be a bányászok.

Az InnoSilicon által gyártott, a piacon jelenleg a legerősebbnek számító ASIC 1,5 GH/s teljesítménnyel dolgozik, és ez nagyjából napi 84 dolláros bevételt jelent.

A jó profit ösztönzi a bányászatot, és ha megnézzük a történeti adatsorokat, láthatjuk, hogy 2016 márciusában a hálózat 1,5 TH/s rátájáról több százszorosára nőtt a teljesítmény, 1 petahash értékre.

Egészen pontosan 66125%-os növekedésről beszélünk. A hálózat első napjaiban mindössze 1000 darab elég lett volna a mai csúcsmodellből, hogy ellássa az egész rendszert. Ma ez a szám elméletileg egymillió darab lenne, de nem minden bányász dolgozik ASIC gépekkel.

Két pool viszi a hashráta 41%-át

Ma a két legnagyobb bányász-pool az ethermine.org és az F2pool, 282 és 134 TH/s teljesítménnyel.

A rangsorban őket követi a Poolin 103, a Hiveon 93 és a Flexpool a maga 46 TH/s bányászati teljesítményével.

A Nicehash szintén 46 TH/s kapacitást fordít az Ethereumra, de a nagyobbak között van még a 2miners és az Antpool is. Jelenleg a teljes Ethereum hálózatot 61 pool tartja fent.

A legnyereségesebb ether-bányász gép az InnoSilicon A11 Pro modellje, 1,5 GH/s teljesítménnyel, amely 84 dollár körüli napi bevételt generál, a kalkulációban ehhez 12 centes áramdíjat számoltak kilowattóránként.

A második legjobbnak a szintén InnoSilicon által gyártott A10 számít, de ez mindössze a listavezetőnek a felét tudja, nagyjából 40 dollárt naponta. A másfél gigahashes eszköz még a legjobb bitcoin-bányászoknál is több profitot tud most termelni.

Olvastad már? HP szervereket hackeltek meg, 110.000 dollárnyi kriptót bányásztak

Forrás: news.bitcoin.com


SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!