Új rekordot állítottak be az ether-bányászok

-

Három hete egy Ethereum-fejlesztésnek köszönhetően ismét elhalasztották a bányászati nehézség növelését, amely az új proof of stake hálózatra „terelte” volna át a felhasználókat.
Ennek köszönhetően viszont a bányászat továbbra is jövedelmező, így nem csoda, hogy a napokban új magasságokba ért a hálózati aktivitás, a teljes hashráta elérte z 1 petahash értéket.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Karácsony utánra kicsit visszább húzódott a roham, de a hat hónapos időtávú statisztikákból látható, hogy a csúcsot 1,01 PH/s értéken állították be a bányászok.
Az InnoSilicon által gyártott, a piacon jelenleg a legerősebbnek számító ASIC 1,5 GH/s teljesítménnyel dolgozik, és ez nagyjából napi 84 dolláros bevételt jelent.
A jó profit ösztönzi a bányászatot, és ha megnézzük a történeti adatsorokat, láthatjuk, hogy 2016 márciusában a hálózat 1,5 TH/s rátájáról több százszorosára nőtt a teljesítmény, 1 petahash értékre.
Egészen pontosan 66125%-os növekedésről beszélünk. A hálózat első napjaiban mindössze 1000 darab elég lett volna a mai csúcsmodellből, hogy ellássa az egész rendszert. Ma ez a szám elméletileg egymillió darab lenne, de nem minden bányász dolgozik ASIC gépekkel.

Két pool viszi a hashráta 41%-át

Ma a két legnagyobb bányász-pool az ethermine.org és az F2pool, 282 és 134 TH/s teljesítménnyel.
A rangsorban őket követi a Poolin 103, a Hiveon 93 és a Flexpool a maga 46 TH/s bányászati teljesítményével.
A Nicehash szintén 46 TH/s kapacitást fordít az Ethereumra, de a nagyobbak között van még a 2miners és az Antpool is. Jelenleg a teljes Ethereum hálózatot 61 pool tartja fent.
A legnyereségesebb ether-bányász gép az InnoSilicon A11 Pro modellje, 1,5 GH/s teljesítménnyel, amely 84 dollár körüli napi bevételt generál, a kalkulációban ehhez 12 centes áramdíjat számoltak kilowattóránként.

A második legjobbnak a szintén InnoSilicon által gyártott A10 számít, de ez mindössze a listavezetőnek a felét tudja, nagyjából 40 dollárt naponta. A másfél gigahashes eszköz még a legjobb bitcoin-bányászoknál is több profitot tud most termelni.

Olvastad már? HP szervereket hackeltek meg, 110.000 dollárnyi kriptót bányásztak

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A SEC bepereli az FTX tőzsdét auditáló céget

A SEC célkeresztjébe került a bedőlt FTX tőzsdét auditáló Prager Metis, mivel a vádak alapján számos ponton megsértették a felülvizsgálati pártatlanság elveit. A PM elsősorban...

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!