Lord Hammond volt brit pénzügyminiszter szerint a kriptó szerencsejáték

-

Lord Hammond, az Egyesült Királyság volt pénzügyminisztere a hírek szerint figyelmeztetett a kriptovalutákba való befektetéssel kapcsolatban.
Azt mondta: „Ez egy szerencsejáték-pénz”, megjegyezve, hogy „az embereknek rendkívül óvatosnak kell lenniük”, és „sokan közelebb tartják őket [vagyis a kriptókat a szerk.] a szerencsejátékhoz, mint a komoly befektetéshez”.
Ennek ellenére jelenleg vezető tanácsadóként dolgozik egy kriptofilmekkel foglalkozó cégnél.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A volt brit pénzügyminiszter figyelmeztet a kriptopénzekbe való befektetésre

Lord Philip Hammond volt brit kancellár a hírek szerint arra szólította fel a befektetőket, hogy legyenek „rendkívül óvatosak” a kriptovalutákba, köztük a bitcoinba és az etherbe való befektetéssel kapcsolatban.
Lord Hammond brit kabinetminiszter volt, aki 2016 és 2019 között az államkincstár kancellárja, 2014 és 2016 között külügyminiszter, 2011 és 2014 között pedig védelmi miniszter volt. A Lordok Házába tavaly júliusban került be.
Arról, hogy érdemes-e befektetni a kriptovalutákba, például a bitcoinba, a The Mail on Sunday című lapnak nyilatkozott:

„Ha egy családtagom megkérdezné, azt hiszem, felhívnám a figyelmét arra, hogy a nagy és elismert, befutott vagyonkezelők mostanában egyre inkább belemártják a lábujjukat”.

A volt pénzügyminiszter hangsúlyozta: „De ez csak egy lábujjhegy – ez az eszközalapjuknak egy igen volatilis eszközosztályban kitett, elenyésző hányadát jelenti”.
Hozzátette:

„Ez szinte biztosan nem alkalmas a lakossági befektetők számára mint fő befektetési kategória… Ez egy szerencsejáték-pénz. Szerintem az embereknek rendkívül óvatosnak kell lenniük. Sokan közelebb tartják a szerencsejátékhoz, mint a komoly befektetéshez.”

Annak ellenére, hogy Lord Hammond figyelmeztetett a kriptopénz-befektetésekkel kapcsolatban, vezető tanácsadóként vállalt szerepet a Copper kriptocégnél, amelyhez októberben csatlakozott.

A múlt hónapban 3 milliárd dollárra értékelt cég digitáliseszköz-infrastruktúrát biztosít intézményi ügyfeleknek, köztük kereskedőknek, vagyonkezelőknek, magánbankoknak, kriptoalapoknak és family office-oknak.
Lord Hammond hangsúlyozta, hogy nem csatlakozott volna olyan céghez, amely a kriptobefektetésekre összpontosít. Megjegyezte, hogy az elosztott főkönyvi technológia azonban „végül átfogja majd azt az egészet, amit jelenleg pénzügyi szolgáltatásnak gondolunk”.
Pontosította: „Az én feladatom a Copperrel az, hogy növeljem ennek a vitának a profilját, és biztosítsam, hogy az emberek tisztában legyenek azzal, hogy itt egy hatalmas lehetőség rejlik.”
A volt államkincstárnok befejezésül elmondta:

„Megragadhatjuk az új technológiában rejlő lehetőségeket, és kihasználhatjuk azt a tényt, hogy bármit is szeretnének gondolni egyes európai barátaink, London még mindig az európai kontinens meghatározó pénzügyi szolgáltató központja.”

Olvastad már? Egy mexikói milliárdos újévi üzenete: „vegyél bitcoint”

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance elindítja a világ első kriptopénz háromoldalú megállapodását

Az együttműködés teljesen megváltoztatja a Web2 banking kriptopénz-szolgáltatásokkal való együttműködésének módját A Binance (BNB) új fejlesztése lehetővé teszi az intézményi befektetők számára, hogy a kereskedési biztosítékot...

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!