Lord Hammond volt brit pénzügyminiszter szerint a kriptó szerencsejáték

-

Lord Hammond, az Egyesült Királyság volt pénzügyminisztere a hírek szerint figyelmeztetett a kriptovalutákba való befektetéssel kapcsolatban.
Azt mondta: „Ez egy szerencsejáték-pénz”, megjegyezve, hogy „az embereknek rendkívül óvatosnak kell lenniük”, és „sokan közelebb tartják őket [vagyis a kriptókat a szerk.] a szerencsejátékhoz, mint a komoly befektetéshez”.
Ennek ellenére jelenleg vezető tanácsadóként dolgozik egy kriptofilmekkel foglalkozó cégnél.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A volt brit pénzügyminiszter figyelmeztet a kriptopénzekbe való befektetésre

Lord Philip Hammond volt brit kancellár a hírek szerint arra szólította fel a befektetőket, hogy legyenek „rendkívül óvatosak” a kriptovalutákba, köztük a bitcoinba és az etherbe való befektetéssel kapcsolatban.
Lord Hammond brit kabinetminiszter volt, aki 2016 és 2019 között az államkincstár kancellárja, 2014 és 2016 között külügyminiszter, 2011 és 2014 között pedig védelmi miniszter volt. A Lordok Házába tavaly júliusban került be.
Arról, hogy érdemes-e befektetni a kriptovalutákba, például a bitcoinba, a The Mail on Sunday című lapnak nyilatkozott:

„Ha egy családtagom megkérdezné, azt hiszem, felhívnám a figyelmét arra, hogy a nagy és elismert, befutott vagyonkezelők mostanában egyre inkább belemártják a lábujjukat”.

A volt pénzügyminiszter hangsúlyozta: „De ez csak egy lábujjhegy – ez az eszközalapjuknak egy igen volatilis eszközosztályban kitett, elenyésző hányadát jelenti”.
Hozzátette:

„Ez szinte biztosan nem alkalmas a lakossági befektetők számára mint fő befektetési kategória… Ez egy szerencsejáték-pénz. Szerintem az embereknek rendkívül óvatosnak kell lenniük. Sokan közelebb tartják a szerencsejátékhoz, mint a komoly befektetéshez.”

Annak ellenére, hogy Lord Hammond figyelmeztetett a kriptopénz-befektetésekkel kapcsolatban, vezető tanácsadóként vállalt szerepet a Copper kriptocégnél, amelyhez októberben csatlakozott.

A múlt hónapban 3 milliárd dollárra értékelt cég digitáliseszköz-infrastruktúrát biztosít intézményi ügyfeleknek, köztük kereskedőknek, vagyonkezelőknek, magánbankoknak, kriptoalapoknak és family office-oknak.
Lord Hammond hangsúlyozta, hogy nem csatlakozott volna olyan céghez, amely a kriptobefektetésekre összpontosít. Megjegyezte, hogy az elosztott főkönyvi technológia azonban „végül átfogja majd azt az egészet, amit jelenleg pénzügyi szolgáltatásnak gondolunk”.
Pontosította: „Az én feladatom a Copperrel az, hogy növeljem ennek a vitának a profilját, és biztosítsam, hogy az emberek tisztában legyenek azzal, hogy itt egy hatalmas lehetőség rejlik.”
A volt államkincstárnok befejezésül elmondta:

„Megragadhatjuk az új technológiában rejlő lehetőségeket, és kihasználhatjuk azt a tényt, hogy bármit is szeretnének gondolni egyes európai barátaink, London még mindig az európai kontinens meghatározó pénzügyi szolgáltató központja.”

Olvastad már? Egy mexikói milliárdos újévi üzenete: „vegyél bitcoint”

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ripple technikai elemzés 06.04.

Prémium Ripple Az elmúlt hetekben a Ripple árfolyama emelkedő tendenciát mutatott, és egy figyelemre méltó támaszszintről állt talpra. Azonban még mindig van egy döntő ellenállási szint, amelynek...

2000 dollár lehet a tényleges Ethereum cél?

Az Ethereum, a második legnagyobb piaci tőkeértékű kriptopénz, a közelmúltban egy mérsékelt, 5%-os árfolyam-ugrást produkált az elmúlt héten. Ez az ármozgás azonban egybeesik a kereskedők jelentős...

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!