Filbfilb szerint a Fedtől függ, hogy májusra 300 ezerig emelkedik-e a bitcoin

-

A Fed irányváltásának köszönhetően a befektetők biztonságos menedéket kereshetnek majd, ami a Bitcoin árfolyamát a sztratoszférába repítheti.
A Bitcoin (BTC) 2022 májusára hatalmas, 333.000 dolláros árfolyamot célozhat meg, ha az amerikai jegybank továbbra is biztosítja az alacsony kamatok „tökéletes viharát” – állítja egy új előrejelzés.
Filbfilb, a Decentrader kereskedési platform társalapítója december 27-én frissített egy kísértetiesen pontos árfolyam-előrejelzést, amely szédítő következtetéseket vont le a BTC jövő évi ármozgásával kapcsolatban.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Elemző: „Nincs elég kriptó” a 2022-es bikafutáshoz

Miután 2021 folyamán szinte pontosan az előrejelzések szerint viselkedett, a BTC/USD hatalmas nyereségre számíthat az elkövetkező hat hónapban, ha a feltételek változatlanok maradnak.
A Fed jövőre két kamatemelésre készül, és ezek valószínűleg már be vannak árazva a szakértők szerint – de egy meglepő taktikaváltás messzemenő következményekkel járhat.
Filbfilb szerint a Fibonacci-sorozatok elemzése és a korábbi felezési ciklusok történelmi árfolyammozgása alapján a bitcoin 300.000 dollár fölé emelkedhet, ha a Fed tisztviselői visszafogják a kamatemeléseket.

„Ahhoz, hogy parabolikusan elérjük ezt a szintet, valószínűleg tökéletes viharra lenne szükségünk: a Fed képtelen lenne kamatot emelni (ami valószínűleg be van árazva), és a megnövekedett infláció a biztonságos BTC felé történő meneküléséhez vezetne” – mondta a Cointelegraph-nak.
A mellékelt grafikon, amelyet 2018 decemberében tettek közzé a Twitteren, amikor a BTC/USD a 3100 dolláros mélyponton volt, jól mutatja, hogy azóta mennyire kiszámíthatóan futott az árfolyam.
„Az ár pontosan ott van, ahol megjósoltam” – mondta Filbfilb a Twitter-követőinek.

BTC/USD megjegyzésekkel ellátott diagram. Forrás: filbfilb/ Twitter

Bármilyen meghökkentőnek is hangzik, egy ilyen forgatókönyv – legalábbis technikailag – nem is olyan erőltetett, mint amilyennek elsőre tűnik.
A jelek már most is áthatják a piacot, miközben egyre több indikátor követeli a felfelé való kitörést. Még az alacsony időtávú adatok is biztatóak – december 27-én például a BTC/USD hat hét óta először zárt négyórás gyertyával a jelentős 200 napos mozgóátlag (MA) felett.
Utoljára szeptember végén, a jelenlegi 69.000 dolláros történelmi csúcsot eredményező felfutás kezdetén sikerült ugyanezt az eredményt elérni.

A részvények nagyot nyerhetnek – de nem sokáig

Ami a makromozgásokat illeti, a kommentátorok szerint a lehűlő amerikai dollár mellett a részvények számára is fényesnek tűnik a jövő – még akkor is, ha a kamatlábak a várakozásoknak megfelelően emelkedni fognak.

George Gammon, a Rebel Capitalist Pro befektetési hírlevél szerzője bizakodóan nyilatkozott 2021 utolsó hetének elején.
„Szerintem a következő néhány hónapban a tőzsde jócskán felfelé mehet, ahogy a „világjárvány vége” narratíva folytatódik” – prognosztizálta.

„Ez okot ad a Fednek arra, hogy a mennyiségi lazítás után kamatot emeljen. Miután a piac mindezt megemészti, és rájön, hogy a gazdaságot megtizedelték, majd látja a magasabb kamatlábak hatását, nagy csökkenés következhet.”

A Bitcoinra gyakorolt hatás egy ilyen forgatókönyvben tehát a részvényekkel való korrelációtól függne, és attól, hogy a Gammon által javasolthoz hasonló hirtelen visszaesésből képes-e 2020 márciusához hasonló módon talpra állni.
Ettől függetlenül a közvélemény továbbra is meg van győződve arról, hogy a december eleji fordulat után a Bitcoin továbbra sem érte el a csúcsát.

Olvastad már? Lord Hammond volt brit pénzügyminiszter szerint a kriptó szerencsejáték

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!