Hamarosan NFT-fedezetű kölcsönöket is nyújthat a Kraken

-

Jesse Powell elmondta, hogy a tőzsde 2022-től kezdődően non-fungible tokeneket és NFT-alapú kölcsönöket is kínálni fog.
A Kraken alapítója és vezérigazgatója, Jesse Powell nemrég a Bloomberg Newsnak adott interjújában megosztotta, hogy a kriptotőzsde egy non-fungible token (NFT) piacteret fog indítani, amely lehetővé teszi majd a felhasználók számára, hogy NFT-ik ellenében kölcsönt vegyenek fel.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Powell kifejtette, hogy a vállalat 2022 elején tervez belépni az NFT-térbe, és reméli, hogy mihamarabb hozzáadják azt a funkciót, amely meghatározza egy NFT likvidációs értékét, és azt, hogy azt fel lehet-e tenni fedezetként egy kölcsönhöz.

„Ha letétbe helyezel egy CryptoPunkot a Krakenen, akkor szeretnénk, ha ennek az értékét a számládon meg tudnánk jeleníteni” – mondta Powell. „… ha ennek fejében akarsz kölcsönt felvenni.”

Az NFT-k értéke azonban széles spektrumon belül mozog, és a tokentulajdonosoknak csak kis hányada rendelkezik olyan értékű digitális gyűjteménydarabbal, mint egy CryptoPunk, amelynek alapára a cikk írásakor 66,9 Ethereum (ETH), azaz 273.673.673 dollár.

Powell szerint az NFT-k hasznossága jövőre robbanásszerűen fog növekedni:

„Az első fázis a spekuláció volt, a második fázis a műalkotások vásárlása és a művészek támogatása, a harmadik fázis pedig az NFT-k funkcionális felhasználása lesz.”

Emellett a Kraken nemrégiben felvásárolta a Stakedet, egy olyan platformot, amely úgy teszi lehetővé a stake-elést, hogy a vagyoneszközt nem kell letétbe helyezni.
Ez azt jelenti, hogy a Kraken ügyfelei mostantól úgy szerezhetnek kriptopénzjutalmakat és hozamot, hogy közben megtartják a digitális eszközeik feletti ellenőrzést.
A Kraken tőzsde 2011-ben indult el, és a CoinMarketCap adatai szerint azóta a világ egyik legnagyobb kriptotőzsdéjévé vált. Az átlagos likviditás, a volumen és a digitáliseszköz-kínálat tekintetében szintén az elsők között szerepel.

A Kraken bejelentése jól mutatja, hogy az NFT-alapú kölcsönök egyre elterjedtebbek, mivel egyre több defi-platform, például az Arcade és a Nexo kínálja ezt az újfajta hitelezési modellt.
Amint arról a Cointelegraph nemrég beszámolt, az Arcade decemberben 15 millió dolláros finanszírozási kört zárt le, amelynek célja az volt, hogy bővítse kínálatát, és több befektetőt vonzzon be a hamarosan startoló NFT-platformjára.

Olvastad már? Filbfilb szerint a Fedtől függ, hogy májusra 300 ezerig emelkedik-e a bitcoin

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A kenyai elnök szerint az afrikai országoknak nem kellene használniuk a dollárt

William Ruto úgy gondolja, a kontinens országainak saját pénzrendszert kellene kialakítani, és nem az amerikai dollárt használni az egymás közötti üzleteléshez. Ruto szerint egy ilyen...

Csomópontot indít a Polygon hálózatán a Deutsche Telekom

A német óriásvállalat szeretne belépni a web3 területére, és ehhez első lépésként a Polygon hálózatán indítanak el egy saját validátor csomópontot. A telekommunikációs cég egyike...

Elindult az ország első megújuló energiából táplálkozó kripto bányász farmja

A Green Watt Project a Felpéci biogáz üzemet elindította és már megújuló bio forrásból származó energiából bányásszák a Bitcoin. Az országban úttörőnek számító fenntartható zöld energiából...

Mike Novogratz azt állítja, hogy a kripto lustálkodik

Mike Novogratz, a Galaxy Digital alapítója és vezérigazgatója a CNBC-nek adott június 1-jén adott interjújában őszintén értékelte a kriptovaluták jelenlegi helyzetét. "A kriptók " - jegyezte...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!